Buğu Kebabı

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • nerdogan
    Onur Üyesi
    • 38331

    Buğu Kebabı

    Malzemeler
    1.5 kilo kuşbaşı koyun eti

    Yarım kilo arpacık soğanı

    Yarım kilo domates(ufak doğranmış)

    Yarım kilo patates(ufak doğranmış)

    Yarım kilo bezelye

    Yarım kilo havuç(ufak doğranmış)

    1 adet defne yaprağı

    Hamur için:100 gr.un ve az miktarda su

    200 gr.sade yağ

    Yarım çorba kaşığı kekik

    Tuz

    1 çay kaşığı kırmızı biber

    Karabiber
    Yapılışı
    Kuşbaşı et yuvarlak bir tencereye konur.

    Sebzeler baharat ve tuz eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.

    Yumuşak bir hamur hazırlanarak kapağın kenarlarına sıvanır.

    Çok hafif ateşte birbuçuk saat pişirilir.

    Sofraya alınacağı sırada tencerenin kapağı açılır.

    Etler servis tabağına boşaltılıp,sebzeler çevresine dizilir.


    Servis Önerileri
    İddialı fakat hazırlaması kolay bir yemektir.

    Yanında pilav,püre ve yeşil salata ile mükemmel bir baş

    yemek olur.
    Püf Noktaları:
    Büyük bir güveç kullanılırsa daha tatlı oluyor..

    O zaman hamuru üzerine sıvayıp bir kaç delik açınız.


    Afiyet olsun

    Op.Dr.Nilgün Erdoğan

    Kaynak:www.turkeyistanbul.com
Working...
X