Yeni tasindigimiz dairenin icerisini tamamiyle yeniledigimizden, odalarin kapi kollari da henuz takilmamisti. Hepsi alindi fakat takilmayi bekliyorlar (bilmem ne zaman takilir )
Aksam ustu oglumun odasindaki dolabin icinden birsey almam gerekti. Dolapta kapinin hemen arkasinda kaliyor. Oglumda arkamdan odaya girdi, ben dolabin icerisine bakarken birden bir kut sesi ve odanin kapisi oglum tarafindan kapandi. Aman Allahim tek kelimeyle panik oldum. :-x
Odada kilitli kalmistik. Tabi kapi kolu olmayinca acmanin mumkunati yok.
Esim 2-3 saat sonra eve gelecekti, benim ilk aklima gelen sey ocakta veya firinda birsey olup olmadigiydi.
Oglumun odasinda da hic oyle kapiyi acacak bir alet falan yok.
Oglum saskin bir sekilde suratima bakiyor, biraz korkmus bir ifadeyle.
Bir 5-10 dakika ne yapabilirim diye dusundum, cunku kapiyi acmak icin ya kapi kolu yada tornavida lazimdi.
Biliyordum ki bir 10 dakika sonra bizimki ya su istiyecek yada ciş diyecek.
Cis isini, odasindaki cop kutusunu kullanarak halledecektik, su isine gelince onu bulmak biraz zordu.
Neyse ben disari cikabilmenin yollarini dusunurken birden oglumun oyuncak takim aletleri aklima geldi. Denemekte fayda vardi.
Bir kacini denedim, plastik oldugu icin hemen yamuldular. Iyice moralim bozuldu. Kendimi resmen kafese kapatilmis gibi hissettim.
Sonra bir baska oyuncak aleti kapinin deligine soktum, bu epey sert bir plastikten yapilmis oyuncak matkap ucuydu.
Kapinin deligine sokup var gucumle cevirdim.
Veee kapi acildi. Nasil sevindigimi anlatamam. Tabi ilk isim, gidip yeni kapi kollarindan birini oglumun odasindaki dolabin icine koymak oldu.
Tekrar kilitli kalmamak icin.
Tabi esim eve gelir gelmez benden acayip bir firca yedi, kapi kollari hala takilmadi diye.
Oglum bir daha kapiyi kapatmadi.
Bu arada kapi kollari da hala takilmadi. :-x
Offf off ne diyim.