Çorba olmadan olmaz iftarda değil mi? Zaten çok severim çorbayı, şimdi büsbütün düştüm çorbaya...
Tarhana, domates, şehriye, sebze, yayla, mercimek, ezogelin... bunları biliyoruz zaten. Orijinal çorba tarifleriniz var mı?
Çorba olmadan olmaz iftarda değil mi? Zaten çok severim çorbayı, şimdi büsbütün düştüm çorbaya...
Tarhana, domates, şehriye, sebze, yayla, mercimek, ezogelin... bunları biliyoruz zaten. Orijinal çorba tarifleriniz var mı?
sebzeli şehriye
sogan, patates, havuc, pirasa, brokoli, (evde buldugun aklina gelebilecek her turlu sebze)
kucuk kucuk dograyip, sivi yag ve tuz ekleyip (tercihan et suyuyla) hasla. (tam pismeden blenderdan gecir) sonra sehriyeleri at icine. sehriyeler de pisince al ocaktan.
afiyet olsun
Hımmm, çok lezzetli bir çorbaya benziyor çiğdemcim.cigdemay yazdı:
sebzeli şehriye
sogan, patates, havuc, pirasa, brokoli, (evde buldugun aklina gelebilecek her turlu sebze)
kucuk kucuk dograyip, sivi yag ve tuz ekleyip (tercihan et suyuyla) hasla. (tam pismeden blenderdan gecir) sonra sehriyeleri at icine. sehriyeler de pisince al ocaktan.
afiyet olsun
Kaydedelim, deneyelim mutlaka...
sağol canım
evet lezzetli oluyo gercekten.
ben bunu kirmizi mercimek+pirincle de yapiyorum zaman zaman. Ilgaz icin. besleyici de yani.
kabak çorbası yaparım
kremalı patates çorbası
sütlü havuç çorbası
yani ben severim çorba içmeyi forumu takipteyim bende
Kesinlikle, ece için de yapacağım teyzesi...cigdemay yazdı:
ben bunu kirmizi mercimek+pirincle de yapiyorum zaman zaman. Ilgaz icin. besleyici de yani.
Tarifleri de almamız mümkün mü?seldaalp yazdı:
kabak çorbası yaparım
kremalı patates çorbası
sütlü havuç çorbası
yani ben severim çorba içmeyi forumu takipteyim bende
bu çorbayı sudede çok sever kışın içine havuç rendelerim yazında domates rendelerimcigdemay yazdı:
evet tabiki
kabak çorbası ile başlayalım:
3 kaış unu sıvıyağda kavur 2 adat kabağı rendele,1.5 bardak süt,2.5.bard.suve kabağı unun üzerine eklekaynayıncaya kadar karıştır kıvamını alıncakapat üzerine kırmızı biberi yağda kızdır ve dök en üstünede ince kıyılmış dereotunu serp
havuç çorbası :
6 bard.etsuyu
3 büyük havuç
3 kaşık sıvıyağ
2 fincan un
1 yumurta sarısı
1 bard.su
1.5bard süt
tuz
havuçları rendele yağda hafifce öldürdüktan sonra 1 bard.sude haşla püre haline gelen havuçlar et suyunaeklenir .un bir kaşıkyağda kavrulur süt eklenir ve havuçlara katılır yumurta sarısı çırpılır ve ocaktan alınmış çorbaya yavaş yavaş eklenirve azıcık kaynatılıp servise hazır olunur
patates çorbası :
3 ad .patates
6 bardak et suyu
1 ad.soğan
2 kaşık yağ
yarm fincan un
1 çay bard. süt
1 yumurta sarısı
tuz kırmızı biber
soğanı yağda kavur unu ekle azıcık kavur sonra et suyunu ekle kaynat ister rende ister minicik doğranmış patatesler et suyuna ekle yumurta sarısını sütle çırp ve yavaş yavaş çorbaya kat azıcık kaynat kırmızı biberi yağda kızdır en üste ekle
afiyet olsun canı
bunlar tam kış çorbalarıdır besleyici