1. Sayfa - Toplam 25 Sayfa var 12311 ... SonuncuSonuncu
Toplam 250 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. avrupali kadin türk kadin karsilastirmasina son noktayi koymak icin ..

Sevgili Türk hanimlari Elinizi kalbinize koyup düsünün. Siz kendinize bakip, benim dengim hakkari kirsalinda 35 yasinda 8 cocuk dogurmus, okuma yazma bilmeyen Fatma dediniz mi?

Büyük bir ihtimalle onun size göre kültürel ve sosyal olarak bir cok eksiginin oldugunu düsündünüz. Cünkü ne yazikki o ülkemizin en alt sinifina ait. Siz se orta sinifsiniz.

Sorarim sizlere neden o halde Avrupa'nin en alt sinifindaki kadinlari kendinize denk görüyor, onlarla karsilastirip, onlardan daha bakimli olmaniz matah bir seymis gibi davraniyorsunuz?

Avrupa'nin alt sinifi bizim ülkemizde tatil yapabiliyor, ama bizim alt sinifimizdaki bir kadinin, dogdugu köyün sehir merkezine bile gidis sebebi, hastane kapilarinda sürünmek icin olabilir.

Kisacasi sevgili ülkemin cok sevgili hanimlari, kendinizin denk görmeniz gereken kadinlar, avrupa'nin en alt sinifi degil orta sinifidir.

Iste daha evvelki forumda ayaklari acisa da ayakkabilarini ulu orta cikarmayan, acik ayakkabilarin altinda bakimli ayaklar sergileyen, penye bluz ve kot pantolonu üniforma yapmayan, her gün dus alip parfüm ve deodorant kullanan, disleri bakimli orta sinif.

Siz Avrupa'nin herhangi bir sehrinde, orta sinif olmayi basarabiliyorsaniz, hakkari'daki fatma onlarin en alt sinifi kadar bakimli olabiliyorsa, o zaman Türk kadinlari avrupali kadinlar kadar bakimlidir diyebilirsiniz.

Her sey göreceli tabiki. Siz kendinizi afgan kadinlariyla karsilastirip onlaradan daha bakimli oldunuz icin bir mutluluk duyabilirsiniz.

Yada kendinizi en iyilerler karsilarstirma cesaretini gösterir, bunu yaparkende türk kadinin daha bakimli, daha kültürlü daha egitimli olabilecegini hem kendinize hem dünyaya gösterirsiniz. Secim sizin.

Re: avrupali kadin türk kadin karsilastirmasina son noktayi koymak icin ..

Benimde en kızdığım şey "türk erkekleri çok yakışıklıymış " lafı

Bu arada deniz hanımcığım ben bu kıyaslamayı hiç yapmamıştım ,aklıma bile gelmemişti

3. Re: avrupali kadin türk kadin karsilastirmasina son noktayi koymak icin ..

saara-yıldırım yazdı:

Benimde en kızdığım şey "türk erkekleri çok yakışıklıymış " lafı
    niye ne güzel işte,yakışıklı kocaların İstanbullu Fatmalarıyız

bacım ne diyorsun sen ya

sabah sabah

Sevgili deniz.
    İnan ki hala bir anlam veremiyorum senin türk ve avrupalı kadınları kıyaslamana.

Neden elma ile armutu kıyaslıyorsun ki.

Ülkemiz ayrı dilimiz ayrı dinizim ayrı, yönetim şeklimiz ayrı ,kanunlarımız ayrı.

Vallhi bak anlam veremiyorum sakın yanlış anlama.

Hiç kendimi ayşe ile fatma ile kıyaslama gereği hissetmedim bu güne kadar.

Sen de rahat ol lütfen relax ol lütfen.

Sen avrupalı bir kadınsın, bizler avrupaya kabul edilmeyen kadınlarız.

Sen kafana böyle şeyleri takma, hem afganlı kadınlarla da kendimizi kıyaslamamıza ne gerek var.
    Bırak afganlıyı bir kenara yan komşumla bile kıyaslamak kötü bir şey.

Herkes önüne baksın hiç mesele kalmaz bence.

sahende yazdı:
    Sevgili deniz.
    İnan ki hala bir anlam veremiyorum senin türk ve avrupalı kadınları kıyaslamana.

Neden elma ile armutu kıyaslıyorsun ki.

Ülkemiz ayrı dilimiz ayrı dinizim ayrı, yönetim şeklimiz ayrı ,kanunlarımız ayrı.

Vallhi bak anlam veremiyorum sakın yanlış anlama.

Hiç kendimi ayşe ile fatma ile kıyaslama gereği hissetmedim bu güne kadar.

Sen de rahat ol lütfen relax ol lütfen.

Sen avrupalı bir kadınsın, bizler avrupaya kabul edilmeyen kadınlarız.

Sen kafana böyle şeyleri takma, hem afganlı kadınlarla da kendimizi kıyaslamamıza ne gerek var.
    Bırak afganlıyı bir kenara yan komşumla bile kıyaslamak kötü bir şey.

Herkes önüne baksın hiç mesele kalmaz bence.
    canım sağolasın beni yormadığın için patlama beni çok üzdü ve uykusuz bıraktı tam toparlayamadığım için kendimi uzun uzun yazmadım

ama hemen ehemn aynı şeyler çıkcaktı benden de

Herkes kendine baksın,ne çocuğumu ne kendimi başkaları ile kıyaslayıp hayatımı idame ettirmem..

ben benim ayşe o fatma o..linda o,bilmem ne o

offf sıkılıyorum bu konulardan walla

ne mutlu ki Türküm kendimi kimseyle de kıyaslamam

Bence de anlamsız bir kıyaslama bu Deniz.

Her ülkenin farklı bölgelerinde farklı koşullarda yaşayan insanları var. Hepsinin günlük alışkanlıkları, temizlik rutinleri, giyim şekilleri farklı.

Avrupa'yı senin yaşadığın ülkeye indirgersem, İsviçre'nin kırsal bölgelerindeki kadınlarla, Zürih'te finans merkezinde işlerine koşturan kadınlar birbirinden çok farklıydı doğal olarak. Senin dediğin gibi Hakkari'deki Fatma ile Etiler'deki Banu'nun farklı olması da yaşam şartları gereği.

Burada ne aynı ülkenin farklı noktalarında yaşayan kadınları kıyaslayabiliriz, ne de iki farklı ülkenin benzer şartlarında yaşayanları.

Haa kıyaslarsak ne olur? İnan bana farklar senin bahsettiğin kadar fazla olmaz. Yani Maslak'ta bankasına giden bir kadın ile Zürih'te işine giden bir kadın hemen hemen aynı karakterde giyinmiş, belli temizlik ve bakım rutinlerini de yerine getirmiştir. İkisinin de vücudu temiz, parfümü deodorantı tam, manikürü pedikürü saçı yapılıdır. Aynı sokakta rastladığın üniversite öğrencileri falan da benzer yapıdadır. Şu da var ki İsviçre'de ineğini sağan kadın da Hakkari'deki Fatma'dan bir gömlek üstün değildir.

kadınlarımızın bazılarında (özellikle her gün işe gitmesi, bakımlı olması gerekmeyenlerde) belli ölçüde boşvermişlik mümkün ama bunun da benzer olduğunu şahsen gözlemlemiş durumdayım.

Ama maksat kadınlarımızı olduklarından daha iyi duruma gelmeleri konusunda gaza getirmekse bak bu konuda haklısın. Ben de pek çok konuda kendimi geliştirmeliyim, sokaktaki diğer İnciler de. Daha çok spor yapmalı, kilomuza daha çok dikkat etmeli, günlük kıyafetlerimize biraz daha çekidüzen vermeliyiz, evde bile otursak kendimiz ve ev ahalisi için biraz daha özenli olmalıyız, bu konularda haklısın.

Ama inan sana göre kıyaslanması gereken kesimler veya sınıflar arasında ciddi farklar yok bu derece mevzu edilmesi gereken.

Deniz.. yazdı:

Sevgili Türk hanimlari Elinizi kalbinize koyup düsünün. Siz kendinize bakip, benim dengim hakkari kirsalinda 35 yasinda 8 cocuk dogurmus, okuma yazma bilmeyen Fatma dediniz mi?

Büyük bir ihtimalle onun size göre kültürel ve sosyal olarak bir cok eksiginin oldugunu düsündünüz. Cünkü ne yazikki o ülkemizin en alt sinifina ait. Siz se orta sinifsiniz.

Avrupa'nin alt sinifi bizim ülkemizde tatil yapabiliyor, ama bizim alt sinifimizdaki bir kadinin, dogdugu köyün sehir merkezine bile gidis sebebi, hastane kapilarinda sürünmek icin olabilir.
    Deniz, bir Avrupalı orta sınıf kadını -belkide üst sınıf-olarak, kardeşim Fatma' nın haline üzülüyormusun ben onu anlayamıyorum

Kendimize sınıf arayışılarından kurtarıp bu bahsettiğin Fatmalar için neler yapabiliriz bence ona odaklanmalıyız
    Keşke tek derdimiz sınıf arayışı olsaydı

Şu anda Avrupalı'nın bakımlı ayak tırnaklarını değil küçücük bir terör olayında bütün dünyayı ayağa kaldırıp hakkını arayabilmesini kıskanmakla meşgulum.

Bu arada Hakkari'deki Fatma'yı kendimden alt sınıfta gördüğüm de yok. Hatta anne olduktan sonra o sıkıntılar içinde o kadar çocuğu yetiştirebilen kadınlar gözümde iyice devasallaştı diyebilirim.