şöyle güzel hafif bi tarif bilen varmı?
patlıcanlar kızartılmasın mümkünse
közlenmiş patlıcanda olabilir.
forum açmışken patlıcanı fırında nasıl közlüyosunuz?patlıcan köz olacak ama fırında olacak ,ocak kirlenmiycek
şöyle güzel hafif bi tarif bilen varmı?
patlıcanlar kızartılmasın mümkünse
közlenmiş patlıcanda olabilir.
forum açmışken patlıcanı fırında nasıl közlüyosunuz?patlıcan köz olacak ama fırında olacak ,ocak kirlenmiycek
Cok sey istiyorsun.
Ben patlicani firinda birkac dis sarimsakla birlikte kozluyorum. BAzen kirmizi biberde oluyor. Sarimsaklari kontrol edip daha erken cikariyorum. Sonra kabuklarini soyup salmis oldugu suyunu suzdurup bicakla iyice dogruyorum. Hepsini karistiriyorum, tuz ekliyorum.
Dolapta iyice soguduktan sonra servis yapiyorum
ya da
patlicanlari yine kozleyip, soyup, dograyip, soguduktan sonra sarimsakli yogurtla karistirip servis yapiyorum.
Karniyarigi da firinda kozledigim patlican ile yapiyorum.
Madem çok şey istiyorsun, buradan bakacaksın:
www.turkeyistanbul.com
Nilgün'ün Mutfağı..
http://www.yemektarifleri.info/tarif/patlican-yemekleri/
buradan bakabilirsin..
ben sana kendi yaptığım denenmiş bir tarif yazayım;
patlıcaları küp küp doğra iyicene kızart,bir kağıt havlu üsütüne al
bir tavada bol soğan ve kıymayı(isterswen kuşbaşı etde olur)salça,sarımsaş,tuz,bber ve çeşitli baharat ekle
bir tepsiye önce kızarmış patlıcanları koy üstünede bu karşımı dök..sakın karıştırma salla tepsiyi hafiften
üzerine salçalı sosuda dök doğru fırına
sıcak sıcak ye!afiyet olsun
işte ben tam bu noktada takılıyorum .fırında közlemein ayrıntısında.ladybug yazdı:
Cok sey istiyorsun.
Ben patlicani firinda birkac dis sarimsakla birlikte kozluyorum. BAzen kirmizi biberde oluyor. Sarimsaklari kontrol edip daha erken cikariyorum. Sonra kabuklarini soyup salmis oldugu suyunu suzdurup bicakla iyice dogruyorum. Hepsini karistiriyorum, tuz ekliyorum.
Dolapta iyice soguduktan sonra servis yapiyorum
ya da
patlicanlari yine kozleyip, soyup, dograyip, soguduktan sonra sarimsakli yogurtla karistirip servis yapiyorum.
Karniyarigi da firinda kozledigim patlican ile yapiyorum.
kabuklumu yağ su konuyormu ?
rrica etsem anlatabilirmisin?
teşekkürler şato.$aTo yazdı:
ben sana kendi yaptığım denenmiş bir tarif yazayım;
patlıcaları küp küp doğra iyicene kızart,bir kağıt havlu üsütüne al
bir tavada bol soğan ve kıymayı(isterswen kuşbaşı etde olur)salça,sarımsaş,tuz,bber ve çeşitli baharat ekle
bir tepsiye önce kızarmış patlıcanları koy üstünede bu karşımı dök..sakın karıştırma salla tepsiyi hafiften
üzerine salçalı sosuda dök doğru fırına
sıcak sıcak ye!afiyet olsun
tercihim aslında böyle bi yemek ama recimdeyim azıcık ,o yüzden közlemeyi denemem lazım.
ama canım senin tarifinide çok çekti.napsam acaba
teşekkürler inceliyorum.nerdogan yazdı:
Madem çok şey istiyorsun, buradan bakacaksın:
www.turkeyistanbul.com
Nilgün'ün Mutfağı..
bu tarifler süper.teşekkürler.red-line yazdı:
http://www.yemektarifleri.info/tarif/patlican-yemekleri/
buradan bakabilirsin..
Patlican ve biberleri yikiyorsun, kuruluyorsun. Bir tepsinin icine koyup firina atiyorsun. 230 derece ye falan.
15 dakika sonra patlicanlari ceviriyorsun. 10 dakika sonra catal ile kontrol edebilirsin. Tamamen yumusamissa tamamdir.
Aluminyum folyoya sarip da koyabilirisin tepsin daha az kirlenir. Aluminyum folyoya sardiktan sonra catalla delikler ac yalniz.
ozlem-efe yazdı:
işte ben tam bu noktada takılıyorum .fırında közlemein ayrıntısında.
kabuklumu yağ su konuyormu ?
rrica etsem anlatabilirmisin?