Gecenlerde kesfettim bu yemeği..Yemek kursunda bir bayan yaptı .
Nefiss birşey ..Bildğimiz dolmalardan farklı tabi ..İçinde köftelik bulgur var ve ciğköftelik ,yağsız çiğköftelik et var ..
Diyarbakır -Bitlis yöresine ait bir yemekmiş..
Ben şu şekilde yaptım ( bize yapan hanım öyle öğretti )
MALZEME
-4-5 tane kabak
-250 gr siyah çiğköftelik et
-Köftelik bulgur(1 su bardagından biraz az )
-Bol reyhan (ben 3-4 yemek kaşığı koydum..reyhanı severim zaten)
-1 adet rendelenmiş kuru soğan
YAPILISI ,
-kabakların iclerini iyice oy ..her iki agzıda acık olacak sekilde kesip oyun ..
-Diğer tarafta ,köftelik bulgur-siyah et-reyhan-ve soğanı ,biraz su ile köfte yoğurur gibi yoğurun .ara sıra avucunuza su alıp ,yoğurmaya devam edin ki kıvamı kolaylaşsın) ..
-hazırladıgınız bu bulgurlu harcı ,oyulmus kabakların icine doldurun ..
-tencereye koyup ,kısık ateşte pişirin ( pişerken göz kararı suda koyun tencereye )
-pişen kabakları ,halka halka doğrayın ..üzerine sarımsaklı yoğurt dökün .en sonda , mantı sosu gibi ,tereyağ(yada zevkinize göre bir yağ) -nane-pulbiber sosunu gezdirin ..
harika bir tat .
Püf Noktası :Bol reyhan olması -ve yagsız çiğköftelik et olması ..
kabakları önceden halka dograyıp ,icini oyup,tek tek doldurup pişirenlerde varmıs ama o şekilde sanki daha zahmetli gibi :roll:
Çok basit ve lezzetli bir tarif arkadaslar ..Hemde yağsız oldugu icin ,diyet yemegi gibi ..diyetisyenime bahsettim ."çok tuttum bu tarifi ,bende deneyecegim .tam diyet yemegi" dedi .. ( üsütne sonradan eklenen yağı diyette olanlar koymayabilir.ben bir çay kaşıgı koydum kendi tabağıma )
Daha farklı bir tarif bilenlerde yazabilir
yapımı çok basit arkadaşlar ..hic gözünüz korkmasın ..
hemen deneyin.elinizde mutlaka reyhan olmalı ki lezzeti o veriyor ..4-5 kabak alın birde yagsız çiğköftelik et .tamam bu iş .
farklı görseller için bu linki tıklayın
http://www.google.com.tr/images?hl=tr&q=kat%C4%B1kl%C4%B1%20dolm&wrapid=tli f129983305731511&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1003&bih=389