Dün bir seminer için okula gittm. Koridorda yürüyorum bir baktım benim oğlan. Beni görünce tedirgin oldu. Uzaktan da olsa yüzünde bir tuhaflık sezdim ama o yaklaştıkça koşmaya başladı ve hızla yanımdan geçti. Ben noldu diyene kadar geçti gitti. Bir yandan da söylemek istemiyorum dediğini duydum.
Peşinden gidecektim ki o sırada rehber öğretmen biraz utanıyor gitmeyin dedi. Sonra öğrendim ki revire gidiyormuş ve yüzünü bana göstermek istememiş. Krem sürmüşler filan. Sorun yok dediler. Seminer çıkışı almaya gittim. Şok oldum. Çenesi top sakal bırakmış gibi şekilde kıpkırmızı hatta mor ve benek benek kan oturmuş yerler.
Napmış biliyor musunuz? Suluğunun bardak şeklinde kapağı oluyor ya. Ona çenesini sokmuş bir de havayı çekmiş. Sıkışmış çenesine. Bir süre öyle kalınca kan oturmuş. Öğretmen görünce hemen revire yollamış buz filan koymuşlar krem sürmüşler sonra da ama çok kötü gözüküyor.
Doktorunu aradım akşam bir krem verdi birkaç gün sürer ama dedi. Utancından akşam bahçeye bile çıkmak istemedi. Neyse okula gitmyeyim demedi. Belki dün sınıfta arkadaşlarının yanında fazla tepki göstermedim.Ondan rahatlamıştır.
Kızamadım bile yeteri kadar dersini almış zaten.Bir daha asla yapmam diyor. Şimdi soran olunca bir kaza olmuş geçecek diyorum.Gülümsüyor bana. Dedim bak ileride top sakal yapsan tipin böyle olcak galiba dedim.Pek hoşuna gitti. Aynada bakıp duruyor.
Bu ona ders oldu ama hala şaşkınım.Zorun neydi oğlum o kadar çenende tutacak diyesim var zor tutyorum kendimi.