malzemeler:
yarım kilo kadayıf
1 su bardağı şeker
1 çay bardağından az fazla sıvı yağ
5 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı nişasta
2.5 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
vanilya
yapılışı:
kadayıfı önceden buzluğa koyup donduruyoruz ondan sonra çıkarıp ufalıyoruz tavada şeker kadayıf ve sıvı yapı koyup kızartıyoruz kadayıf kahverengi oluncaya dek kavuruyoruz
başka bi tencerede süt şeker nişasta un vanilyayı muhallebi gibi pişiriyoruz ocaktan aldıktan sonra krem şantiyi muhallebiye döküp çırpıcıyla çırpıyoruz
kızaran kadayıfı 2 ye bölüp yarısını borcamın altına yayıyoruz eşit şekilde oltasına pişirdiğimiz muhallebiyi döküyoruz sıcakken tekrar kalan kadayıfı muhallebiyi örtecek şekilde kapatıoyruz üztünü oda sıcaklığına gelince dolapta dinlendiriyoruz
sonra kesip kesip yiyiyoruz kesip kesip yiyiyoruzşahsen biz öyle yapıyoruz çok güzel oluyor buırdan canım annemin ellerine sağlık pek güzel yapar herşeyi bizede yemek düşüyo haliyle sizde denemenizi şiddetle tavsiye ederim
sevgilerrrrr.