Paylasirsaniz sevinirim.
Tesekkurler
Paylasirsaniz sevinirim.
Tesekkurler
yettim yettim
Fırında Ragu Soslu Penne
Bu makarna tarifini deneyebilirsin, sadece sos tarifi istedin galiba ama, ossun
Şöyle bir sosum var.
Yarım paket makarna için: bir kaşık tereyağında önce kıymayı pişiriyorum. 1-2 kaşık salça ekleyip biraz kavuruyorum, dövülmüş iki diş sarmısak ve biraz kırmızı pul biber ekliyorum. Yarım çay bardağı kadar da su.
Bu kadar mevhibeciğim...
değişik makarna soslarım var elbette yemeyen bir çocuğa sahip olunca hayal gücümü biraz zorlayarak çeşit çeşit soslar keşfettim ve yediremediğim sebzeleri bu şekilde kakalıyorum beyefendiye .ladybug yazdı:
Paylasirsaniz sevinirim.
Tesekkurler
genel tarif şöyle arkadaşım:zeytinyağında 100 gr kadar kıymayı ve soğanı kavuruyorsun.daha sonra abartıa kaçmadan az miktardaki sebzeyi (bu kabak olabilir,pırasa olabilir vs. dedim ya hayal gücü)rondodan geçirip koyuyorsun.mesela ben bir tane kabak kouyorum .güzelce pişirmeye devam ediyorsun.daha sonra domates rendesi koyuyorum bir su bardağı kadar.arzuya göre baharat ekleyip pişir.biraz kaynar su ilave et.daha sonra 1-2 tatlı kaşığı nişastayla koyulaştır.tuzunu ekle ve ocaktan indir.makarnanın üstüne döktükten sonra biraz da kaşar peyniri rendele...
afiyet olsun...
valla bunları yapmaya başladığımdan beri benim oğlan biraz semirdi toparladı ve annecim sen kendini aştın demeye başladı ..
Tesekkurler hepinize arkadaslar.
Sebzeleri kiyma sosuna katmak guzel fikir gercekten.
Çok minik patlıcan, patates ve biber kızartılır, en son domates rendesi, salça ve diş sarımsak konur.
Pek güzel olur.
Ben kıymalı makarnayı şöyle yapıyorum Mevhibe,
Kıymayı yeşil (varsa kırmızı da) biberlerle yağda çeviriyorum, domatesleri küp doğrayıp üzerinede bol maydanoz ile acılı bir sos yapıyorum.
Servis tabağına önce makarnayı, üzerine sarımsaklı yoğurdu en üste de hazırladığım kıymalı sosu ekliyorum nane ile de tatlandırıp servis yapıyorum.
Diğer türlü kıymalı makarnayı pek sevmiyorum böyle favorim...
mantarlı sos yapiyorum arasira...
olcu vs. veremeyecegim ama hepsi goz karariyla.
mantarlari kucuk kucuk dograyip kavuruyorum suyunu cekerken un koyuyorum biraz... un da kavrulunca muhallebi kivamini tutturacak kadar sut katiyorum. biraz tuz biraz karabiber de katip biraz daha pisirip makarnayla karistiriyorum.
afiyet olsun
Çiğdem, bu senin sos tarifini ben, kuşbaşı veya ince şeritler şeklinde kesilmiş ve sote edilmiş tavuk parçalarının üzerine dökerek servis ediyorum. Çok lezzetli oluyor, hem göğüs et ile yaptıysan yavanlığını alıyor.cigdemay yazdı:
mantarlari kucuk kucuk dograyip kavuruyorum suyunu cekerken un koyuyorum biraz... un da kavrulunca muhallebi kivamini tutturacak kadar sut katiyorum. biraz tuz biraz karabiber de katip biraz daha pisirip makarnayla karistiriyorum.
afiyet olsun
olabilir tabii... kirmizi etle de guzel oluyor..medip yazdı:
Çiğdem, bu senin sos tarifini ben, kuşbaşı veya ince şeritler şeklinde kesilmiş ve sote edilmiş tavuk parçalarının üzerine dökerek servis ediyorum. Çok lezzetli oluyor, hem göğüs et ile yaptıysan yavanlığını alıyor.cigdemay yazdı:
afiyet olsun