Malzemeler
1 paket etimek
Muhallebi için:2 çorba kaşığı un
2 yumurta
yarım paket vanilya
yarım kilo süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao(istenirse)
Şerbeti için:1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Süsleme için:hindistan ceviz
tercihan vişne reçeli
Yapılışı
Muhallebi için verilen malzeme hafif ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşana dek pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Bu arada şeker suda iyice eritilerek on dakika kaynatılır.
Uzun servis tabağına bir kat etimek dizilip şerbetle ıslatılır.
Hazırlanan muhallebini yarısı yayılır.
Aynı işlem tekrar edilir.
En üstü de şerbetle ıslatılıp muhallebiyle kaplanır.
Hindistan cevizi ve reçel tanecikleriyle süslenir.
Buzdolabında soğuk olarak saklanır.
Servis Önerileri
Eskiden ev hanımları altın günlerinde yapardı.
Nostaljik oldu galiba..
Nilgün'ün Mutfağı