Oğlum haftaya sünnet olacak. Kafamda türlü düşünceler.Şöyle yapayım yok böyle yapayım.Odasını süsliyeyim. Hadi aileler böyle dedi adetmiş yapalım filan derken hiç hesaplamadığım birşey çıktı ortaya.
Haftasonu birkaç aile büyüğünü ziyarete gidecektik. Giymedi kıyafetini. Takım elbisesini giydi sadece. Sadece adet yerini bulsun diye sadece el öperken iki dakika içeri gidip pelerin ve şapkayı geçirdi üstüne.Sonra hemen çıkardı. O arada kıyafetiyle ne resim çektiysem işte.
. Soruyorlar tabii .Düğün yapacakmısınız diye. Yok diyorum ama arkadaşları ile eğlence olacak. (Bir parti evi tuttuk. Aynı zamanda doğumgünü de zaten) Hani aklımdan sünnet koltuğu filan gibi şeyler geçiyordu. Nerdeeeee.
Benim oğlan kızdı. Arkadaşlarımla eğlenirim ama bana sünnet kıyafeti giydiremezsiniz (kendi seçmşt kıyafeti halbuki )ve sünnet odası gibi süsleyemezsiniz dedi. Odasını süslemek için de bir sürü şey almıştım.Hani sürpriz süslerim diyordum. Offf görürse kızar valla bu.
Oğlum neden istemiyorsun filan diye soracak oldum. Verdiği cevap üzerine sustum. Aynen şöyle dedi. "Anne, sünnet kıyafeti giyip dolaşmak, sünnet kutlamak hiç tarzım değil. Yaptıramazsınız " dedi.
Hem hoşuma gitti düşüncelerini söylemesi ve tarzının oluşu. Ama ben de ne heveslenmiştim , dumur oldum kaldım.