Defne doğduğundan beri zor yemek yiyen bir çocuk! Doğduğu zamanlarda memeyi reddetti, saatlerce aç bıraktım yinede severek emmedi, biberonu da aynı şekilde.....
Yemek yemeye başladığından beri yine aynı problemi yaşıyoruz! Çok çok zor yemek yiyor, hiç birşeyi severek yediğini düşünmüyorum, hatta tadına bakması için çikolata versem bile eliyle itiyor! Örneğin akşam yemeği hiç yemiyor, süt içmiyor akşam 17.30 dan sonra ağızına birşey koymuyor....
Az yedirebildiğimiz için biraz menülerinin vitamin değerini zenginleştirebilmek istiyorum... Havuç suyu aklıma geldi, ne derece doğru bilemiyorum, gündüz zorla meyve yiyor arada da havuç suyu versem dedim ama aklıma takıldı bildiğim kadarıyla havuç çok fazla A vitamini ihtiva ediyor, bir zararı olurmu? Yada gerçekten düşündüğümüz gibi günlük tüketimi yararlımıdır?
Aklıma gelmişken Defne'nin günlük menüsünü yazsam ve sizde eleştirseniz yeterli olurmu diye
Sabah:
Milupa kaşık maması (Süt ile hazırlıyoruz)
1 yumurta
Arada 3 tatlı kaşığı pekmez
Öğleden önce:
1 porsiyon meyve
Öğle:
Tek çeşit yemek (Tavuk suyuna şehriye çorbası, peynirli tarhana, bamya, dolma içi, pilav)
Öğleden sonra :
yoğurt
Öğün aralarında ağızına hiç birşey koymuyor, hatta öğünlerini de zorlukla yediriyoruz!
Kilosunun normal olduğunu biliyorum (DK.3490/boy:50) Şu anda 13,300 kg. boy:85cm... Sorunum kilo değilde vitamin yönünden eksik kalması........
Biraz karışık oldu sanırım yazım
Şimdiden teşekkürler....
Sevgiler