bir halı yıkama makinam bile yokkkkk
şu köpüklerle halı temizleyen var mı
ve memnun m u
bir halı yıkama makinam bile yokkkkk
şu köpüklerle halı temizleyen var mı
ve memnun m u
Kimyasal madde kullanmadan evde temizik yöntemleri ile ilgili bir yazı gönderdiydim bir zamanlar buraya.
Oradan alıntıdır.
Halı ve Kilimler;
Halı ve döşemelik kumaşların temizliği için hazırlanmış şampuvanların birçoğunun aktif maddesi, genellikle leke çıkarıcı olarak kullanılan bir çözücü olan perkloretilen'dir. Bu madde kanserojen olarak bilinir ve hemen görülebilen etkileri sersemleme, baş dönmesi, uyku hali, mide bulantısı, titreme, iştah ve oryantasyon kaybı olabilir. Uzun dönemli maruz kalma sonucu karaciğer ya da merkezi sinir sistemi zarar görebilir. Halı şampuvanlarında, yine insanlar için kanserojen etkilerinden şüphelenilen naftalin, etanol, amonyak ve deterjanlar bulunabilir. Halı ve kilimler çoğunlukla naylon, lateks, polyester, poliüreten, pvc/vinil klorid, akrelik gibi plastik malzemelerden yapılır. Plastik malzemeler doğal malzemelere göre çok daha fazla toz çeker ve tutar. Doğal malzemelerden oluşan bir duvardan duvara halınız varsa bile büyük olasılıkla zeminde poliüreten kullanılmıştır. Mümkünse sentetik malzemelerden ve duvardan duvara halılardan kaçınılmalıdır.
* Halılarınıza mısır nişastası veya sodyumbikorbonat serpip (ortalama büyüklükte bir odayı kaplayan halı için bardak) 30 dakika bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürün.
* Yeteri kadar arapsabununu sıcak suda köpürtüp uygun bir bezle sildikten sonra sirkeli su ile nemlendirdiğiniz bir bezle halının tüylerini yattığı yönde, zorlamadan silin.
Halı lekeleri
Çamur: Çamurun bulunduğu yeri tuzla ovun, bir saat kadar bekletin ve elektrik süpürgesiyle temizleyin.
Kahve: Sıvı soda ile lekeyi silin, süngerle temizleyin.
Kırmızı şarap: Kurumadan lekeyi tuzla kaplayın, kuruyunca elektrik süpürgesiyle temizleyin.
Meyve suları: Lekeye az miktarda kaynar su dökün ve süngerle silin.
Kosla kullanıyorum evde aylin.
O köpüğü varya koslanın nasıl güzel temizliyor anlatamam.
Bir de diğer halı temizleme deterjanları yapış yapış cıvık cıvık kalıyor halının üzerinde (nasıl bir maddeyse artık ) kosla kalmıyor öyle.
Pembe renkli olanı varya onu kullan.
Ben temizlik robotu aldım ama henüz halı yıkamadım deniyeceğim bayram temizliği için
Ama kosla halıdan çok memmunun önceden ayda 1 kez kosla ile siliyordu bana gelen yardımcım
geçenlerde nar lekesi yapmış çocuklar hemen sildim geçti dene memmun kalcaksın
ben kosla kulanıyorum. Tertemiz oluyor mis gibide kokuyor ev
dahabugün ilkkez kullandım bende oköpükten güzeldi,annemle beraber yaptık lekeleri falan hemen çıkarıyo..benimde makinam yokta,bu kolayıma geldi..
Bu, koslanın köpürtülüp makinayla köpüğü çekilen türü mü?
soruya soru ile cevap vermeyiniz
honan yazdı:
valla bileydim hortumlarını söküp atana kadar size gönderirdim
ben kullanamadımda
yani bana göre halıyı köpüklü suyla silip havalandırmak daha zahmetsiz
öyle sanıldığı gibi bir alet değil bence
tabi bu benim fikrim kullanıp memnun kalanlarda olabilir???????
Hakikaten öyle olmuş baktım da.aylin_ileri yazdı:
soruya soru ile cevap vermeyiniz
honan yazdı: