arkadas secimi benim için önemlidir..
arkadaş; fikirlerimizin değişmesinde, gelişmemizde ya da gerilememizde, genel olarak hayatımızda büyük anlam taşır..
bunu bilerek..
cocuklarımın da kendi kalibrelerinde arkadaslıkları olsun istiyorum..
simdiye kadar sorun yaşamadık, hem arkadasları hem de aileleri aşağı yukarı bizim gibiydi.. kriterlerimizde cok fazla farklılık yoktu..
barısın okul toplantısında çok yaramaz bir cocukla adı birarada anıldı. h.., barıs, y... gerci barıs birşey yaptıgından degil, cocukların hepsi yaramazlık yapıyor gibi konusuldu ama yine de uyarmak geregi duydum..
evde barısa sordum, oglum, sınıftan saygısızlık yaptıgı icin atılan, gidip diger sınıflardaki kızlara küfreden bir cocukla senin adın yanyana anılsın istemiyorum. lütfen arkadaslarını dogru seç.
ama anne o benim arkadasım, bırakayım mı arkadaslıgı..
hayır bırakma, selam ver ama birlikte vakit geçirme.. onunla yanyana görüldüğün her daim herhangi bir olay oldugunda senin de adın verilecek, hic birsey yapmamıs olsan bile.. ve sen de onlardan sayılacaksın..
arkadasını söyle kim oldugunu söyleyeyim, barısın arkadasları kim? h.., y... hımm...
halbuki sen onlardan degilsin..
arkadas verdiginiz butun degerlerin ustune en azından belki yarısına yeni degerler ekecek güctedir, inanırım buna.. hele ki en uygun yas gurubunda barıs.. 12 henuz..
belki bırakmalı yanlısı dogruyu kendi görsün, yaşın yanında kuru olarak yansın da bir daha yanmamayı ögrensin..
ama nerdeeeeee
illa müdahele edecegim..
şöyle yüreğimi genişletemedim bir türlü..