1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 40 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

YATAĞINDA UYUMAYA NASIL ALIŞTIRACAĞIM BEN BU KIZI ?

Çözümü aranmakta geç kalınmış bir sorunum var arkadaşlar.
    Kendim ettim kendim buldum aslında. Kolayıma geldi.
    İlk zamanlar "bir şey olmaz" dedim ama oldu işte.

Kızım Aralık ayında 3 yaşını bitirecek.Ve bu güne kadar yatağında uyumaya alışamadı.Nerde uyuyor peki?diyeceksiniz.
    Yine yatağında ama, uykuya geçiş faslı yatağında değil.
    Daha 1 hafta öncesine kadar halen pusetinde uyuyor, sonra yatağa geçiş yapıyor hanfendi.
    Beni kınayabilir siniz. haklısınızda. yapmamam gereken bir şey yaptım. Kızım bebekliğinden beri uykuyu sevmez.
    Kreşe gittiğinden beri geceleri deliksiz uyuyor. Ama uyutana kadar deliriyorum resmen.
    Ve en çabuk şekilde uyuduğu yer puseti olunca,
    atıverdim pusetine. Orda bile 45 dk masal-ninni faslından sonra uyuyordu.
    Yatağına bıraktım bir müddet. Alışşın dedim. Ağlarsa da ağlasın dedim.Ağlarken kusturuyordu kendisini. Ben pes ettim malesef. Ve ben bunu uyguladığımda zeynep hanım rahatını çoktan almıştı pusetin. Yani ona pek bi rahat geliyordu ki, gece uykusundan uyanıp arabaya yatırmamı isterdi.
    1 haftadır kaldırdık arabasını.Meme-battaniye ve kurdelesine razıyım. Arabadan kurtulduk ama,şimdi de uyumamak için direniyor. Yatağına bırakınca etinden et kopartıyorlarmışcasına bağırıyor. Kreşte yatağa gidip uyuyor, kreşten önce bakıcısıyla evdeyken de saati gelince kendi kendine yatağında veya kanapede uyurdu. Ama nazı Anaya babaya.

Kucağıma alıyorum, sarılıyorum. Omzuma yaslanıyor, o gün neler yaptığımı anlatıyorum. 30-45 dk sonra uyumuş oluyor.
    Yatağına gidip, üstünü örtüp kendi kendine uyuyan çocuklara hayranım. Ninni istesin söylerim, masal istesin okurum. Yeterki yatağına yatıp uyusun.
    Çok mu umutsuz Vakaa mıyım acaba ?

Değişik önerileriniz var mı?
    Yine söyliyorum. Kendim ettim, kendim buldum. Oy anacım oyy.
    Nolur bana yardım edin ?

Re: YATAĞINDA UYUMAYA NASIL ALIŞTIRACAĞIM BEN BU KIZI ?

Gerçekten bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum.
    Hiç kimsenin fikri yokmu ?

Hadi bir el atın Anneler.

Valla kelin ilacı olsa başına sürer
    bizde durum daha vahim! Öğle uykularını ananesinde (Ben çalışıyorum, gündüz ananede kalıyor) salıncakta uyuyor! Hafta sonları öğlen uykusu geldiğinde annemde salıncak olduğu için kapıyı tekmeleyerek ağlama krizine giriyor ananesine gidebilmek için! Yaklaşık 2 saatlik bir mücadeleden sonra uyuyor ama illa bizde onunla yatacağız!

Akşam uykuları ayrı zor Saat 23:30 civarı babası, ben ve o bizim yatağa yatıyoruz, ışıklar kapanıyor Defne kendini oradan oraya ata ata 1 saat sonra ancak sızıyor, yatağına götürüyoruz 10. dakika da odasından "annnnnnne/ babaaaaaaa" çığlıkları yükseliyor! Gece onun yatağıyla bizim yatak arasında 4/5 kez gidip geldikten sonra o kazanıyor ve sabaha kadar bizim yatakta çaprazlama olarak rahat rahat uyuyor

1 Haftadır bana sinir oluyor, elletmiyor, öptürmüyor ve "ananeeeee" diye sayıklıyor, akşamlarıda orada uyumak istiyor ve malesef sakinleşsin diye 3 gündür ayakta sallıyoruz! Ve bu çocuk doğduğundan beri hiç ayakta sallanmamıştı

4. Re: YATAĞINDA UYUMAYA NASIL ALIŞTIRACAĞIM BEN BU KIZI ?

Arda 6 ay kolik olduğundan gaz sancılarından dolayı ya kucağımda yada pusette uyudu. Baktım ki bu böyle olacak gibi değil yanına uzanarak ve poposunu pışpışlıyarak uyutmaya alıştırdım. İlk başlarda uyumadı kolay . Ama 1 haftada alıştı.

Bu yanyana uyutma olayı da çıkınca 13 aylık falandı heralde, tek kişilik yatağa çevirdim yatağını. Rengarenk nevresim takımları ve yatak bariyeri aldım.

Şimdi geceleri onun odasında yatağına uzanıyoruz. O uyuyunca ben kalkıyorum yanından. Gece uyandıkça süt istedikçe ben yanına gidip uyuyana kadar tekrar orda kalıyorum. Hafta sonları bizden önce uyanıp yatağımıza geliyor tabi uyandırmak için . Zaten o zaman da benim kabulüm oluyor bol bol mıncıklayıp yiyorum kendilerini

Teşekkür ederim Gaye.

Yani bir tek ben çekmiyorum aynı sorunu öyle mi?

Her akşam benden bir fırça yemeden gözlerini kapatıp uyumuyor. Öyle yapıyorum, böyle yapıyorum, yok,
    *Bana bak, hemen gözlerini kapatıyorsun, ve hemen uyuyorsun, uyku faydalıdır. üstelik sabah kalkmak bilmiyorsun. Çabuk uyu* şeklinde fırçasını yemeden,
    katiyyen uyumuyor.

Bizim ki de hiç ayakta sallanmamıştı, ama şimdi kucakta ayrı geziyor, ayakta ayrı sallanıyor.

Şu yaş sendromları ne zaman bitecekkk.

6. Re: YATAĞINDA UYUMAYA NASIL ALIŞTIRACAĞIM BEN BU KIZI ?

Kendi kendine uyumasını bekleme hemen. Yatağına tek baaşına bırakıp uyumasını beklemek ilk başlarda ütopik olur. sen de yanına uzan saçlarını okşa ninni yada masal dene. Pusette sallanmaya alışmışsa hafifçe pışpışal kendinden geçer eminim

artik kocaman annesi,simdi ise anlatarak basla.
    Bundan sonra yataginda yatacaksin,ben sana masal okuycam veya sarki soyliyecegim sende uyuyacaksin kizim de.
    Bunun icin bir gun belirle ve bu arada fikre alismasini sagla.
    Gun icinde iyice yoruldugundan emin ol,sonacima uyku satine yakin evi,ortami sakinlestir.
    Op kokla sev,cis dis el yuz yikama rutinleri,pijama giyme gibi seyleri ozendir,nasilda buyudu yatmaya hazirlaniyor kizim annesi gibi kendi isini kendi yapiyor falan diyerek.
    arada hatirlat 1 saat sonra yatiyoruz,1/2 saat sonra yatiyoruz gibi.
    Sonra tut elinden yatir yatagina,masalini secsin oku.
    Sadece bir masal,15 dk civar sursun.
    Hadi bakalim iyi geceler guzel kizima de,bakalim basarabilecek miyiz kendi kendimize uyumayi falan diye tesvik et.
    Ben sana gelip bakicam 5 dk sonra de ve ara sira kontrol et dedigin gibi.

Zorlarsa basarili gunleri kaydedip bir odul belirleyebilrisiniz.
    kolay gelsin en onemlisi kararli olmak.

ebru_arda yazdı:
    Kendi kendine uyumasını bekleme hemen. Yatağına tek baaşına bırakıp uyumasını beklemek ilk başlarda ütopik olur. sen de yanına uzan saçlarını okşa ninni yada masal dene. Pusette sallanmaya alışmışsa hafifçe pışpışal kendinden geçer eminim
    Yat dese, yatarım. Sabaha kadar o küçücük yatakta sıkış tepiş yatarımda.
    Ama beni yatağına istemiyor. Zaten yatağının korumalığı, parmaklıkları halen duruyor. Öyle deli yatıyor ki, onları kaldırırsam, sabaha salonda bulurum herhalde .

Kendi yatağıma götürüp, orda saçlarını okşuyorum, sallıyorum. Ancak fırçasını yemeden uyku girmiyor gözüne.

Çok teşekkür ederim.

Bunu başarmanın tek yolu senin kararlılığın olmalı.

Asla taviz vermeyeceksin ve karrını uygulayacaksın.
    Artık anlama yaşı da gelmiş güzelce anlatacaksın ama anlatırken kararlı br tavrın olacak ki mimiklerinden bir boşluk bulup da suistimal etmeye kalkmasın.

Benim kızım da 2 yaşına kadar oyun parkında yattı , hatta boyu uzadığı için 2. oyun parkını da almıştık daha büyükçe. Sonra bir gün temizlik varken evde oyun parkını kaldırttım. Bulmayınca paşa paşa hemen yatapına gitti uyudu. Yanımızda yatmayı sevmez tek başına uyumayı sever.
    Oyun parkına da alıştıran ben oldum tabi yanımda dursun diye.

Ama hemen kabullendi durumu sende öyle yap gitti de kırıldı kaldırdık de ama taviz verme seni dinleyecektrir.

Kolay gelsin.

Benim kızımda bizim yanımıza yatardı. alıştırana kadar çok çektim. Aman ne çene of akıllara zarar yani. Anlıyormu nıh. O kadar akıllılarki uyku saati geldi hadi annecim dediğimde siz tv izliyorsunuz bende izlicm siz biz olduk. Sonra bende odasına mutfağımdaki küçük tv koydum vcd aldım. Derken bir sürüde cd. Her gece kızım sevdiği çizgi filmlerden bir tane izliyor ve uyumuş oluyor. Tabii bu olay yazdan önceydi. Kızım tatile aıştı. Uyku düzeni benimkininde bozuldu. :-x :-x Saat 21.30 yatağına giriyr ve saat 23,00 oldu naz hala ayakta her şeyi bahane edip kalkar. Offf yaa neden. Şöyle bir kurması olsa kursak ne iyi olur diyede düşünmüyor diilim ben. :-x