Çözümü aranmakta geç kalınmış bir sorunum var arkadaşlar.
Kendim ettim kendim buldum aslında. Kolayıma geldi.
İlk zamanlar "bir şey olmaz" dedim ama oldu işte.
Kızım Aralık ayında 3 yaşını bitirecek.Ve bu güne kadar yatağında uyumaya alışamadı.Nerde uyuyor peki?diyeceksiniz.
Yine yatağında ama, uykuya geçiş faslı yatağında değil.
Daha 1 hafta öncesine kadar halen pusetinde uyuyor, sonra yatağa geçiş yapıyor hanfendi.
Beni kınayabilir siniz. haklısınızda. yapmamam gereken bir şey yaptım. Kızım bebekliğinden beri uykuyu sevmez.
Kreşe gittiğinden beri geceleri deliksiz uyuyor. Ama uyutana kadar deliriyorum resmen.
Ve en çabuk şekilde uyuduğu yer puseti olunca,
atıverdim pusetine. Orda bile 45 dk masal-ninni faslından sonra uyuyordu.
Yatağına bıraktım bir müddet. Alışşın dedim. Ağlarsa da ağlasın dedim.Ağlarken kusturuyordu kendisini. Ben pes ettim malesef. Ve ben bunu uyguladığımda zeynep hanım rahatını çoktan almıştı pusetin. Yani ona pek bi rahat geliyordu ki, gece uykusundan uyanıp arabaya yatırmamı isterdi.
1 haftadır kaldırdık arabasını.Meme-battaniye ve kurdelesine razıyım. Arabadan kurtulduk ama,şimdi de uyumamak için direniyor. Yatağına bırakınca etinden et kopartıyorlarmışcasına bağırıyor. Kreşte yatağa gidip uyuyor, kreşten önce bakıcısıyla evdeyken de saati gelince kendi kendine yatağında veya kanapede uyurdu. Ama nazı Anaya babaya.
Kucağıma alıyorum, sarılıyorum. Omzuma yaslanıyor, o gün neler yaptığımı anlatıyorum. 30-45 dk sonra uyumuş oluyor.
Yatağına gidip, üstünü örtüp kendi kendine uyuyan çocuklara hayranım. Ninni istesin söylerim, masal istesin okurum. Yeterki yatağına yatıp uyusun.
Çok mu umutsuz Vakaa mıyım acaba ?
Değişik önerileriniz var mı?
Yine söyliyorum. Kendim ettim, kendim buldum. Oy anacım oyy.
Nolur bana yardım edin ?