denenmiş enfes bir tarif
denenmiş enfes bir tarif
Malzemeler
1 Adet Soğan
6 Su Bardağı Su
500 gr Kabak
50 gr Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
1/2 demet Nane
1 Çay Kaşığı
Karabiber
Tuz
Öncelikle soğanı ince ince kıyın. 6 su bardağı kaynar suya atın. Kokusu gidene kadar 3-5 dakika kaynatın.
Kabakların kabuklarını soyun. Mutfak robotunda çekin. Soğanlı suya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 1 çay kaşığı karabiberi katın. 20 dakika pişirin.
Diğer tarafta margarini eritin. Unu yağda kavurun. Çorbaya karıştırıp, blendırdan geçirin. İnce ince kıyılmış nane ile servis yapın.
Yoğurtlu kabap çorbası..
Malzemeler;
2 orta boy kabak
1 orta boy havuç
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
Sıvıyağ
tuz
üzeri için nane
Hazırlanışı;
Kabakları ve havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sıvıyağda 5-10 dk. kadar öldürün. Yoğurdu bir kasede çırpın, içine yumurta, pirinç ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin yine üzerine yarım su bardağı kadar su ekleyerek çırpın ve tenceredeki kabak-havuç karışımının üzerine sürekli karıştırarak dökün. Kaynar gibi olunca yine sıcak su ilave edin ve pirinçler pişene dek karıştırarak kaynatın.
İki farklı şekilde sunabilirsiniz. Piştikten sonra blenderdan geçirip veya sadece kaselere aldığınızda üzerine nane ya da kızdırılmış kırmızı biberli yağ gezdirerek. Afiyet Olsun