1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

8 EYLÜL DÜNYA İLKYARDIM HAFTASI, neyapacağınızı biliyormusunuz?

Arkadaşlar son 3 gündür.Bizim kulübün 10 yönetici düzeyindeki elemanı kızılayın organize ettiği ve sağlık bakanlığı onaylı bir ilk yardımcılık seminerine katılıyoruz.

Normalde 10 kişiden fazla eleman çalıştıran kurumlarda (sayıda yanılıyor olabilirim.)mutlaka ilk yardımcı sertifikalı ilk yardımcıların bulundurulması ile ilgili bir yasal zorunluluk getirildiğini biliyormuydunuz.?

Ben beden eğitimci olduğum için bir yıl zayen ilk yardım dersi aldım.Ama sertifika ve bakanlık onayı için bir çeşit revize oldu.Çokta memnunum.
    Çok güzel ve başarılı bir organizasyon.Etrafımızdaki ilk yardım facialarını gördüğümüz ama hiç birşey yapmadığımız şu dönemde, herşeye zaman ayıran, aklı herşeye eren ehli kültürlü tipler olarak, anne olarak, bunu borçlu olduğumuzu düşüyonurum.

E dökülün bakalım bukonuda neler düşünüyorsunuz.İçimizde ilk yardımcı varmı.Bu iş bilen yeni uygulamalara vakıf kimse varmı.En taze ilk yardımcı olarak yeşiminde izniyle bildiğim herşeyi anlatıp ilk yardım köşemizi revize edicem.

Hepinizi öpüyorum.Sağlıklı günler.

Re: İlk yardım, ilk yardımcılık ve kızılay...

Ben de ilk kez duyuyorum.Kurumumla bu bilgiyi paylaşacağım.

3. Re: İlk yardım, ilk yardımcılık ve kızılay...

Kolay gelsin arkadaşım , bende seni öpüyorum

eşimde belediyede çalışırken ilk yardım eğitimi almıştı,çokta başarılı olmuş,hoca öyle demiş,bilgisi var yani,bana anlatır zaman zaman,neler yapılacağını.

Arkadaşlar

ilgi duyan varsa yeşimlede konuşarak biz anne çocuk sitesi anneleri olarak bir gurup kurup eğitim isteye biliriz.Ücretsiz olarak seminer veriyorlar.

Sanırım eğitim ücretli.Bizimki şirket için olduğundan biz bişiy ödemedik bende tam detay bilmiyorum ama öğrenirim.

Böyle bişiy olursa seminere yada eğitime katılırım diyorsanız.İstanbulda ben yardımcı olacağım.Başka iller içinde görüşme sağlanabilir.

Buraya ben varım yazın bir araya gelelim.

En azından seminer ayarlayalım.

Çok önemli.
    Bir ilk yardımcı , bir hayat demek en az bir hayat.

Sağlık bakanlığı onaylı,(doktorlarda bile yok sanırım)
    bir kimliğiniz oluyor ve 3 yıl boyunca hayat kurtaracak her türlü vakaya müdahil olabiliyorsunuz.

Hayat kurtabilimek için donanım demek bu.Çok önemli yani.

Acil vakaları düşün.İlk yardım bilen kimse olmadığı için ölen insanları düşünün.

Elinizi vicdanınıza götürün.

Funda çok güzel söylemişsin..
    Şahsen katılmak isterdim.Nasıl olur bilmiyorum ama isterdim..

herkesin ilkyardımı ögrenmesi gerekli diye düşünüyorum çok güzel fikir

8 EYLÜL DÜNYA İLKYARDIM HAFTASI

Sevgili site ahali şaşırıyorum.

Sizki kozmetik olsun, çiş kaka ve kutlama forumları, başsağlığı ve kavga forumları olsun reytingi patlatırsınız.

Bukadar önemli bir konudaki rehaveti görünce şaşırıyorum.

burdaki duyarlı, kültürlü, bilinçli,anneler nerdesiniz.?

112(1-1-2) den haber verin bilen varmı.
    http://www.kizilayaltintepe.org.tr/

Bu gibi konuları hep birini kaybettiğimizde ya da ilk yardım gerektiren durumlarda hatırlıyoruz.
    Bilnçlenmemiz için bir afete daha ihtiyaç var sanırım.Yada duyarlılık için.

Gerekmesin.olmadan tedbiri alalım.

8 eylül dünya ilk yardım haftası.

8 eylülde üsküdarda ve dünyanın değişik noktalarında bu gün için bilinçlendirme çalışmları yapılacak.

O standlardan birine yaklaşın lütfen.Ne anlatıyorlar dinleyin.

Bizim kulüp üyeleri ve çalışanları için ücretsiz bir seminer organize edicek.8Eylülde bize yakın olanlar davetlisiniz.

1 adet 5 çayı iptali, 1 adet gezme iptali, kuaför randevusu ya da neyse belki bir hayat kazandıracak.

Türk kadınına, yurdum insanına atılan her lafta kükrüyorsunuz.Haklılar demiyorum.Ama aksini gösterin.

Fevri tutumları, ortaya bir laf atıp muhatap olamayacak kadar boş insanları kendinize muhatap alıp geyik yapıyoruz.

DAHA FAYDALI İŞLERDE, DAHA İNSANLARLA , İNSANA VERDİĞİMİZ DEĞERİ GÖSTERECEK BİR HAREKETTE BİRARAYA GELELİM.

SEVGİLER

Kızılayın ve kızılhaçın 7 temel prensibi
    İlk yardım temel uygulamaları
    İlk yardımcının özellikleri
    Olay yerinin değerlendirilmesi
    İnsan vücudu ile ilgili bilinmesi gerekenler
    Hasta/yaralı değerlendirme
    Temel yaşam desteği (cpr)
    Solunum yolu tıkanmalarında ilk yardım
    Kanamalarda ilk yardım
    Şokta ilkyardım
    Yaralanmalarda ilkyardım
    Isı dengesi bozuklularında ilk yardım
    Kırık,çıkık ve burun kanamalarında ilk yardım
    Kafatası ve omurga yaralanmalarında ilk yardım
    Hasta ve yaralı taşıma
    Diğer acil durumlarda ilk yardım
    Kalp krizi
    Kan şekeri düşmesi
    Göz,kulak ve burna yabancı cisim kaçması
    Zehirlenmeler (solunum,sindirim ve deri)
    Böcek sokması ve hayvan ısırmaları

Türkkızılayı Altıntepe Tıp Merkezi ilk yardım eğitimlerini katılımcılarının isteğine göre belirlenecek gün ve saatlerde toplam 30 saat olarak uygulamakta ve bu eğitimlerin %60 ını uygulamalı olarak vermektedir.

İlk yardım eğitimlerine 15 yaşını dolduran ve okuma yazma bilen herkes katılabilir.

Bir eğitimdeki katılımcı sayısı en fazla 20 olup eğitimi başarıyla bitiren kursiyerlere ilk yardımcı kimliği ve sertifika verilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıp merkezlerimizi arayınız.

Yukarıdaki konularla ilgili eski bilgilerinizin tümünü unutun.2008 de biler herşey yine değişecek.

eskiden 5-1 (1 suni solunum 5 kalp masajı denirdi.)şimdi 2-30 şeklinde bir değişiklik var gibi dahası.

Eskiden zehirlenmelerde süt ve yoğurt denirdi....iptall.. bildiğiniz herşeyi unutun...

Re: 8 EYLÜL DÜNYA İLKYARDIM HAFTASI, neyapacağınızı biliyormusunuz?

zamanında çok forumlar açtım.. 2-3 yıl önceydi ilki galiba.. ilkyardım önemli, gelin kurs bulalım gidelim vs diye.. kimse oralı olmadı.. ben de zaten giray geldi iş vb derken kendim gidemedim ama çok istiyorum gitmeyi böyle bir kursa. işyeri eşimi gönderdi dediğin gibi 10 kişiden fazlaysan zorunlu..
    eskiden 911 programını izler her defasında zırıl zırıl ağlardım. ilkyardımın önemini ne zaman gerçekten kavrayacağız bilemiyorum