Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

banyo korkusu

18 aylık kızım Özüm, banyo yaptırırken çok ağlamaya başladı.Eskiden sadece başına su dökerken ağlardı şimdi banyoyu görünce kaçmaya çalışıyor.Banyo günleri işkence benim için. Eşimle sinirlerimiz altüst oluyor.Küvete zaten oturtturamıyoruz,birimiz kucağımıza alıyoruz öbürümüz yıkıyoruz,ikimiz de sırılsıklam oluyoruz.Neden korktu bu çocuk bilmiyorum...Ne yapacağımı şaşırdım.Onun banyoyu sevmesi için ne yapabilirim?Konuyla ilgili deneyimi olan arkadaşlardan öneri bekliyorum

Re: banyo korkusu

Valla ben oğlumun banyo korkusunu yenemeyeceğini sanırdım ama yendi. Onun küvetini alıp balkona çıkardık içine su doldurduk önceleri oturmak istemedi ama alıştı. (
    kullanıcı adımın altındaki resim)

ayy, ayni durum bizde de var.

Kizim banyoyu cok severdi, hergun isteyerek banyo yapardi. Simdi bir iskence... biz tatildeyken, bebek sampuani yerine normal sampuanla yikamislar onu, o da gozlerini yakmis, sonra bebek sampuaniyla yikandigi halde onu bir turlu unutamiyor.

bizim yaptiklarimiz;
    * kuvet icin olan boya kalemlerinden aldik, yazi yazip, resim cizebiliyor, suyla cabucak yikayip temizleyebiliyoruz.
    * sunger, suya degince kuvete yapisabilen harfler var, onlardan aldik.
    * en sevdigi karakterlerden suda oynanabilecek olanlarini aldik.
    * banyo kopugu aldik, azicik kuvete su doldurup, kopurtuyoruz, cok hosuna gidiyor.
    * sampuanlarini ona sectiriyoruz.
    * vucuda yazi yazilabilen renkli sampuanlardan olusan boyalardan aldik, kendisini renk renk boyayabiliyor
    * gozlerine sabun kacmasindan korktugu icin (goggle) deniz gozlugu aldik, gozlerine takiyor basini oyle yikayabiliyoruz.

simdilik aklima bunlar geliyor. daha gelirse yazarim.

bir de basini arkaya dogru attirip oyle yikayin basini, su gelmesin yuzune, o zaman kendisini daha rahat hisseder...

ay tabi yaa...geçenlerde anneme bırakmıştım kızı o da yıkamış,muhtemelen kendi şampuanını kullandı.yani birebir aynı durum.ben hemen şu önerileri gerçekleştirmeye başlayayım.çok teşekkürler

Ayla merhaba,

söyledigin seyi cok iyi anlıyor ve hatırlıyorum.. ben de ayni evreleri yasadim.. yasamayan tek arkadasim dogdugundan beri cocuguna HERGUN banyo yaptiran arkadasimdi,onun cocugu korkuya filan mahal olmadan büyüdü gitti.. simdi uzmanlarin söyledikleri, üstüne varmamak.. mesela banyoyu olay haline daha dogrusu seremoni haline getirmeden cok kisa tutmak.. ama baslangicinda (bu aglama semptomlarinin) madem istemiyor;
    1- hergün degil 2 günde 1 yapabilir
    2- su an yaz, üsüme sorunu yok , o nedenle büyük bir legende suyla oynayabilir.. 3-4 defa kendini yikamak usulüyle birakabilirsiniz (ben yaptim ve basarili oldum) tabii ki oraya buraya (kendi haric) su sıcratmaktan baska birsey yapmayacaktir ama bırakın yapsın ve gerekirse 1 hafta sabunsuz gecsin. cünkü fobi olursa ayvayi yersiniz.. aman ha..sonrasinda da yavas yavas.. kafasini haftada 1 yıkarsın onun haricinde belden asagisini yikayip üstünü süngerle silebilirsin (ingiltere de bolca yaparlar bunu)
    3- 2 kisi 18 aylik bir bebege banyo yaptirirsa o tabii ki bu olayi büyük bir olay zanneder. olabildigince tek kisi ve sakin bir ortamda..dus olmasi gerek degil, kovayla cok da rahat yıkayabilirsin, ben dogdugundan beri oglumu tek basina yikadim , inan zor degil..
    4- cocugun muhakkak senin de dus aldigini ve "ohhh ne güzelmis" havasina girdigini görmeli,
    aklima bunlar geliyor ama sunu unutma bu bir evre, sakin inat etmeyin cünkü hep cocuklar galip geliyor sonunda..
    benimki aylarca sürdü ama cok sabrettim .. 1 hafta yikamadigim da oldu inan..

sabir sabir..

zeynep

merhaba ve çok teşekkürler

benim oğlumda bir zamanlar böyleydi,daha doğrusu 2 aydır düzeldi,şimdi hava sıcakya bizim küvete ılık su dolduruyorum yavaş yavaş içine giriyo,oyuncak falan oynarken yavaştan önce lifliyorum,son çıkacağı zamanda artık hemen başını yıkıyoz o ara ağlıyo biraz,ha bu arada çıkıncada tekrar girmek için çok ağlıyo.

en sevdiği oyuncağını alın yanına beraber yıkansınlar. o bebeğini yıkar siz de onu. Yıkarken şarkı söyleyebilirsiniz.
    Bir de küveti birazcık doldurup yüzmesini sağlayın oynasın biraz.

Dila hala banyo yaparken yüzmeye çalışır oyuncak alır yanına oynar ben de kenarda beklerim (tabi yazın kışın sadece banyo yapılıp çıkılıyor)

Ağlaması yoktur ama yine de oyun oynamayı seviyor.

Küvete don-paça girilecek, oyuncaklar alınacak, bol köpük yaratılacak, hep beraber yıkanılacak.

benim oglumdada korkunc derecede banyo korkusu vardi o yaslardayken ..

her yolu denedik ..bir ara sadece vucudunu yikayip kafasini yikamadik banyoyu sevdirmek alistirmak adina ..

bir ara oyuncaklarla girdik ..

bir ara gozune deniz gozlugu bile taktik plastik sisme havuzlari suyla doldurup oyun oynayarak banyo yaptigimizda oldu .

yapmadigimiz numaralar kalmadi yani ..

zamanla geciyor ..simdi bizimki banyo kuşu..kendi kendine bir bakiyorum soyunup geliyor "anne banyo zamanim geldi" diyerek