İdil konuşsun, sizinle dünya meselelerini tartışsın ,
legolarla beraber oynayın, yemek pişirin, yazı yazsın ,
bütün gün eğlenir durur.
Çocuk dediğin azar, koşar, hoplar di mi? Yok benimki süt dökmüş kedi yavrusu. Bir tek hareketli müziğe dayanamaz, hele de Atiye ve don't think varsa kimse onu oturtamaz o ayrı
Geçen gün bir yere kahvaltıya gittik, oyun alanı da var, bizimki oyunacakların arasında dolanıyor, ondan belki ayarında belki de biraz büyük bir kız çocuğu geldi, bir şaplak indirdi benimkinin yanağına. İdil geldi yanıma kardeş ne yaptı anne bana? dedim kızım seni sevdi
Sonra ikimiz gittik oyun alanına, yine bu ufak cadı gözümün önünde geldi, yapıştırdı bir tane daha gitti.
Benimki ne tepki veriyor, ne kaçıyor, öylee saf saf duruyor .
Çok büyütmedim ama nasıl öğreteceğim bu çocuğa kendini korumayı bilmiyorum, o kadar masum masum bakıyor ki...
Akşam evde yemek yiyoruz.Dedim kardeş sana ne yaptı? pat pat vurdu suratına gösterirken. Ben de; kızım bak biri sana vurursa vurdurma, ya kaç ya da sen de ona vur dedim
Hadi şimdi ben kardeş olayım sana vurayım şakacıktan sen de bana vur dedim. Ben yanağına küçük bir pat yaptım, o da bana hafiften o kadar yavaş vurdu ki, kıyamıyor yavrum, sonra da boynuma sarıldı canııım annnemm diye, akabinde direkt söylediği şu oldu; baba kardeş olsun babaya yapıştırdı 2 tane... Kızlar babaya düşkün falan olmuyoor biline
Ya işte böyle ne yapmalı da kendini korumayı öğretmeli?