Ege,
-Annii men bişii istiyoom!
Diyerek dolanıp durdu etrafımda...
Dedim oğluma değişik, lezzetli ve besleyici birşey hazırlayayım..
Aklıma waffe geldi!
Hem doyurucu, hem de besleyici...
Hemen netten tarif buldum..
Başladık yapmaya Ege'yle birlikte!
Tarif Şöyle;
1 su bard. un
1 su bard. süt
3 yumurta
Yarım su bard. şeker (ben akçaağaç şurubu kullandım..Pekmez de olabilir)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 çay kaşığı limon
Bir tutam tuz
Izgaraya sürmak için sıvı yağ
(Waffle ızgarası olmadığı için ben ocak üstü Tefal ızgaramı kullandım)
Un, tuz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın, sütü ekleyip mikserden geçirin..Yumurtaları da ekleyip tekrar mikserleyin.
Hamuru 20 dk. kadar bekletin.
Bu tarife 100 gr. kadar margarin ya da tereyağı da eklenebiliyor ama ben içine yağ kullanmadım.
Izgarayı yağlayıp kepçe yardımıyla tavaya dökün.
Krepten daha kalın olmalı.
Üzerine ekşi erik marmelatı, muz ve çikolata sosu döktüm ben..
Ege bayıla bayıla yedi!
Dondurma, meyve parçacıkları ve dövülmüş ceviz diğer seçenekler..Hayal gücünüze kalmış!
Bir de resmini çektim sizin için;
Hızımızı alamayıp waffle'ın üstünü kaplamışız!
Ayrıca bu resimler Tatlımızın az-biraz tırtıklanmış halidir!
Çocuklara yapınız, şiddetle tavsiye edilir!