1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 48 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

BOŞANMA HAKKINDA(başına buyrukluğu başını yakacak)

Konu benle ilgili değil ama kızkardeşimle ilgili arkadaşlar. 6 yıllık bir evliliği ve 5 yaşında bir oğlu var. Eşinin diğer bütüüüün olumsuz huyları bir yana alkol sorunu var. Buldukça sürekli içer, hatta bazen gündüzleri bile içiyor ve bence artık iflah olmaz derecede alkolik. İçince de dövmüyor ama sık sık hır çıkarıyormuş. Bir bahane bulup kavga çıkarıyor, saçmalıyormuş.Tabii kardeşimin bize yansıtmak zorunda kaldıkları bunlar. Kızkardeşim oğlu babasız kalmasın, babasını çok seviyor diye hep ayrılmayı erteliyor ama sırf bu sene 5-6 defa anneme kaçıp geldi .Ve küçük bir ilde yaşadığımız için biz bile dul ve güzel (20 sinde gösteriyor nerdeyse) bir bayanın çok büyük zorluklarla karşılaşacağını düşünüyoruz. Özellikle ayrılan arkadaşlara soruyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız? Çocuk için bu adama katlanılır mı?

Re: BOŞANMA HAKKINDA

Çocuk için bir adama katlanılmaz.
    Huzursuz bir evde büyümektense huzurlu 2 ayrı evde büyümeyi tercih eder çocuk. Kendimden biliyorum. Çoktan bitmesi gereken bir evliliği sırf çocukları için yürüten bir annenin kızıyım. Anneme hala keşke zamanında bitirme gücünü bulabilseydin derim. Ki aklım ermeye başladıktan sonra hep söyledim de boşan diye. Ne oldu, annemin sağlığına mal oldu. Kardeşimle benim yaşadığımız, ömrümüzün sonuna kadar yakamızı bırakmayacak travmalar da cabası.

kurtarmaya değecek bir evliliğim varsa,alkol problemi için eşimi tedavi olmaya ikna etmeye çalışırdım.
    baktım ki niyeti yok ,ayrılık kaçınılmaz olurdu.

Birlikte yaşamaya devam etmesi açıkçası çok mantıklı gelmiyor bana. Çünkü düşünsenize her anı tedirgindir kardeşinizin. Bu da nereye kadar böyle devam edebilir.
    Kendi sağlığından olur ve eminim o babanın çocuğa da pek faydası olmuyordur ki.
    Zaten çocuk babasız kalacak diye bişey de yok. Bence ailece kardeşinize sahip çıkın annesinin evine çıkıp gelmesi kulağa pek hoş gelmiyor katlanılacak bir durum olsa zaten oturur evinde.

Evden kaçılacak boyuta gelen her evlilik zaten bitmiştir benim kanımca benim ablamında evliligi çok kötü idi ki alkolü yok eşinin boşanmaya kalktı ve dul korkuları yüzünden annemler ikna etti konuşuldu degişecegim denildi karşı taraftan ama bir insan 7 sinde ne ise 70 inde de odur bence ve şimdi mutsuz kime yaradı dulluk artık eskisi gibi degil kendini korumayı bilen her kadın bunun üstesinden gelir ki erkekler zaten bu korkudan dolayı pervasız davranıyor nasılsa ayrılamaz diye bunu asla unutmamalıyız bu arada ben başardım ve bitirdim evliligimi ve şimdi 2. hayatımdan çok mutluyum yeni bir eşim ve bebegim var mutluluk asla uzak degil yaşamaya geldik dünyaya çekmeye degil.umarım herşey gönlünüzce olur.

dostçakalın

Alkolizm çok ciddi bir problem. Dozu arttıkça kızkardeşinize ve hatta belki kendi çocuğuna zarar vermeye kadar götürebilir işi...
    Ya kocası acilen tedavi olmayı kabul etsin, ya da kızkardeşiniz boşansın.
    Alkol sorunu çözülmedikçe hiç bir evlilik yürümez. Eninde sonunda boşanır. Arada geçen yıllar da ise sadece kendini ve çocuğunu boşa yıpratmış olur.
    Allah yardımcısı olsun.

Hem anne hem çocuk için huzursuz bi ortamda bulunmak ikisi içinde yıpratıcı olabilir.Hatta problemli bi çocuk babasız çocuk yetiştirmekten daha zordur ki böle bi ortamda çocukta problem olmaması imkansız diye düşünüyorum.Babanın tedaviye ihtiyacı var bence,olmuyosa böle bişeye yanaşmıyosada bişeylerin sırf çocuk olduğu için yürütülmesi çok zor ve anlamsız

8. Re: BOŞANMA HAKKINDA

Bence bunu kardeşinin vercegi bi karar en mantıklı kararıda yaşan insan verir

Ben olsaydım alır kocamı güzelce bir tedavi ettirirdim.

Neden sorunu olan insanlara bir tekmede biz atıp terk ediyoruz ki.

Kızkardeşin alkolik olsaydı da eşi onu terk etseydi ne kadar doğru olurdu.

Neden sevdiğimiz insanlar kötü alışkanlığa düştüklerinde el uzatıp çekip çıkarmak yerine kaçmak.

Doktora götürün kızkardeşinize yardımcı olun. Destek olun.
    Kimsenin lafına bakmayın.

kolay gelsin.

Bu konuda yardımcı olacak bir çok dernek vs var diye biliyorum biraz araştırırsanız size yakın bir dernek bulabilirsiniz.

10. Re: BOŞANMA HAKKINDA

bence hem adamın alılesı hemde senın aılen buluşup konusması lazım bu konuyuu... cocuk ıcın boyle bır adamla asla yaşanılmaz...
    her ıkı aılenınde baskı yapıp tedavı olması ıcın ıkna etmelerı laızmm...
    ınşallah tedavı olurr cok uzuldumm...