Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1

    bugün yemek tarifi ile kafayı yedim :)) bir tane daha başka yok

    Fıstıklı Tel Kadayıf (10 Kişilik)

    Malzemeler:
    Yarım kilo çiğ tel kadayıf
    250 gr tereyağı veya margarin
    250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir)
    750 gr şeker
    4 bardak su
    HAZIRLANIŞI :
    Kadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Marketten aldığınız çiğ kadayıfı önce elinizle iyice ufalayıp dağıtın. (Bu işlem kadayıfın topaç olmasını önler ve daha iyi pişmesini sağlar.) Yağın 200 gramlık kısmıyla tepsiyi yağlayın.
    Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın. Dövdüğünüz veya öğüttüğünüz fıstığın hepsini tepsinin üzerine dağıtın. Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatın. Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin. (Ocakta da pişirebilirsiniz fakat altı piştikten sonra kadayıfı ters çevirmeniz gerekir.)
    Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişirin. Şayet yüksek hararetli bir fırında pişirirseniz üstü kızarmasına rağmen içi çiğ kalır ve bu lezzeti önler. Kadayıfın pişme süresi ortalama olarak 20 dakikadır.
    Şerbetinin hazırlanışı: Şerbeti yapacağınız tencereye soğuk suyu boşaltın. Sonra şekerin tamamını boşaltın ve ısıtmadan soğuk suyun içinde karıştırarak tamamen eritin. (Bu işlemi yapmadığınız takdirde erimeyen şeker tencerenin dibine çöker ve ısınmaya başladığında yanarak tadı acımsı, rengi de sarımsı bir hale dönüşür.) Şekeri erittikten sonra kaynatın ve istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kontrol edin. (Bir parmağınızı şerbete değdirip, şerbetsiz parmağınızı şerbetliyle birleştirdiğinizde yapışacak gibi oluyorsa kıvama gelmiş demektir.)
    Bu aşamadan sonra ateşin altını kısarak kadayıfı fırından alana kadar kısık ateşte bekletin. Bu, şekerin donmasını önler. Fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti eşit şekilde dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteğinize göre kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servise sunabilirsiniz.
    İsteyenler rendelenmiş ince fıstıktan üzerine süs yapabilirler. Not: Şerbet kaynatılırken bir küçük limon ilave edilir. Bu, tatlımızın şekerlenmesini önler

  2. #2

    Re: bugün yemek tarifi ile kafayı yedim :)) bir tane daha başka yok

    yoksa sen antakyalımısın ?????

    antakyalıların mahlepli bir çöreği var ..kuyrabiyemi desem..çörekmi desem..bayramlarda mevlütlerde falan verirler..bayılırım ona

    tarifini biliyorsan onu da yaz bari

  3. #3

    Re: bugün yemek tarifi ile kafayı yedim :)) bir tane daha başka yok

    mahlepli ÇÖREK

    200 gr margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un koyup yoğurarak hamuru hazırladım. Kahvaltıya yetiştirme derdinde olduğumdan şekil vermeye pek zaman harcamadım.
    Bir kısmını sadece hamurdan kopardığım parçaları yuvarlayarak, bir kısmını da hamuru elimde şerit gibi yuvarlayıp iki ucunu birleştirerek halkalar oluşturarak şekillendirdim. Üzerlerine bir yumurtanın sarısını sürüp çörek otu ve haşhaş tohumuyla süsledim. 170 derece fırında 25 dakika kadar pişti. umarım yardımcı olmuşumdur

  4. #4

    Re: bugün yemek tarifi ile kafayı yedim :)) bir tane daha başka yok

    ladygodvia yazdı:
    200 gr margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un koyup yoğurarak hamuru hazırladım. Kahvaltıya yetiştirme derdinde olduğumdan şekil vermeye pek zaman harcamadım.
    Bir kısmını sadece hamurdan kopardığım parçaları yuvarlayarak, bir kısmını da hamuru elimde şerit gibi yuvarlayıp iki ucunu birleştirerek halkalar oluşturarak şekillendirdim. Üzerlerine bir yumurtanın sarısını sürüp çörek otu ve haşhaş tohumuyla süsledim. 170 derece fırında 25 dakika kadar pişti. umarım yardımcı olmuşumdur

    teşekkürler .

    antakyada adı ne bu pastanın ?????

  5. #5

    Re: bugün yemek tarifi ile kafayı yedim :)) bir tane daha başka yok

    mahlepli ÇÖREK

  6. #6
    Üyelik Tarihi
    16 Mart 2005
    Bulunduğu Yer
    Novi Pazar
    Mesaj
    15.153
    Blog Girişleri
    1

    Re: bugün yemek tarifi ile kafayı yedim :)) bir tane daha başka yok



    heey kunefe yapmayi bilmiyor musun yoksa?



  7. #7
    Üyelik Tarihi
    21 Haziran 2005
    Bulunduğu Yer
    home sweet home:-D
    Mesaj
    23.502

    Re: bugün yemek tarifi ile kafayı yedim :)) bir tane daha başka yok

    ladygodvia yazdı:
    Fıstıklı Tel Kadayıf (10 Kişilik)

    Malzemeler:
    Yarım kilo çiğ tel kadayıf
    250 gr tereyağı veya margarin
    250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir)
    750 gr şeker
    4 bardak su
    HAZIRLANIŞI :
    Kadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Marketten aldığınız çiğ kadayıfı önce elinizle iyice ufalayıp dağıtın. (Bu işlem kadayıfın topaç olmasını önler ve daha iyi pişmesini sağlar.) Yağın 200 gramlık kısmıyla tepsiyi yağlayın.
    Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın. Dövdüğünüz veya öğüttüğünüz fıstığın hepsini tepsinin üzerine dağıtın. Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatın. Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin. (Ocakta da pişirebilirsiniz fakat altı piştikten sonra kadayıfı ters çevirmeniz gerekir.)
    Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişirin. Şayet yüksek hararetli bir fırında pişirirseniz üstü kızarmasına rağmen içi çiğ kalır ve bu lezzeti önler. Kadayıfın pişme süresi ortalama olarak 20 dakikadır.
    Şerbetinin hazırlanışı: Şerbeti yapacağınız tencereye soğuk suyu boşaltın. Sonra şekerin tamamını boşaltın ve ısıtmadan soğuk suyun içinde karıştırarak tamamen eritin. (Bu işlemi yapmadığınız takdirde erimeyen şeker tencerenin dibine çöker ve ısınmaya başladığında yanarak tadı acımsı, rengi de sarımsı bir hale dönüşür.) Şekeri erittikten sonra kaynatın ve istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kontrol edin. (Bir parmağınızı şerbete değdirip, şerbetsiz parmağınızı şerbetliyle birleştirdiğinizde yapışacak gibi oluyorsa kıvama gelmiş demektir.)
    Bu aşamadan sonra ateşin altını kısarak kadayıfı fırından alana kadar kısık ateşte bekletin. Bu, şekerin donmasını önler. Fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti eşit şekilde dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteğinize göre kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servise sunabilirsiniz.
    İsteyenler rendelenmiş ince fıstıktan üzerine süs yapabilirler. Not: Şerbet kaynatılırken bir küçük limon ilave edilir. Bu, tatlımızın şekerlenmesini önler
    bu künefe değil dimi ben de künefe yapıyorum çok güzel oluyor

  8. #8

    Re: bugün yemek tarifi ile kafayı yedim :)) bir tane daha başka yok

    Künefe (4 Kişilik)

    Malzemeler:
    200 gr Tel Kadayıf
    50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
    4 Çorba Kaşığı Tereyağı


    HAZIRLANIŞI :
    Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın
    Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.
    İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın.


Benzer Konular

  1. Bir tane daha- ama konusu başka
    Konuyu Açan: filizb, Forum: Geyik.
    Cevap: 9
    Son Mesaj: 10 Ekim 2006, 13:39
  2. sonunda kafayı yedim .....
    Konuyu Açan: ayısıgı, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 18
    Son Mesaj: 02 Ağustos 2006, 14:02
  3. Pasta ve yemek tarifi (daha önce yapılmış özür dilerim)
    Konuyu Açan: Murat_Can, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 3
    Son Mesaj: 02 Eylül 2003, 12:02
  4. Sinirden kafayı yedim - Prematüre bebeklerde göz muayenesi...
    Konuyu Açan: Mine_Ersan_Civelek, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 5
    Son Mesaj: 20 Mayıs 2003, 14:58
  5. bebekler ve çocuklar için daha fazla yemek tarifi
    Konuyu Açan: Ayşe Pınar Çetinkaya, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 12
    Son Mesaj: 09 Ocak 2003, 16:10

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.