Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1
    Üyelik Tarihi
    01 Şubat 2004
    Bulunduğu Yer
    Kuzey elleri
    Mesaj
    29.167

    Süzme yoğurdun kalsiyum değeri düşük değil!

    Sevgili Arzu, 'Süzme yoğurt yemeyin,' diye bir forum açtı. Süzme yoğurdun kalsiyum dğerlerini yitirdiğini belirtmiş. Yoğurt öenmli bir besin. Yanlış anlaşılmaların önlenmesi açısından bu forumu açma gereği duydum. Arzu'cum, darılma bana!


    [size=large]Yeni ürün: Süzme yoğurt[/size]



    Geleneksel Türk ve Anadolu beslenme kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan süzme yoğurt, yemek kültürümüzün en eski ve en önemli öğelerinden biridir. Yüzyılların kültür imbiğinden damıtılarak günümüze ulaşan süzme yoğurt, bundan böyle Sütaş’ın kalite güvencesi altında varlığını sürdürmeye devam edecek. Tıpkı Mihalıç peyniri ve cacıkta olduğu gibi.


    Sütaş, çorbalarımızda, kızartmalarımızın yanında, kahvaltılarımızda baharatlarla veya reçelle, tatlılarımızda, soslarımızda, mezelerimizde kullandığımız süzme yoğurtu, sahip olduğu modern teknoloji ile yeniden yorumlayarak, geçmişin bir mirasını daha modern yaşamın alışkanlıklarından biri haline getirmekte kararlı.


    Genellikle evlerde üretilen bir süt ürünüyken Sütaş teknolojisi ile birlikte toplumsal bir ürüne dönüşen Sütaş Süzme Yoğurt, hiçbir katkı maddesi içermiyor.


    Pastörize inek sütü ve yoğurt kültüründen üretilen Sütaş Süzme Yoğurt’un 100 gramında 9,8 gram protein, 7,2 gram karbonhidrat, 6 gram yağ ve 240 miligram kalsiyum bulunuyor. 100 gram Sütaş Süzme Yoğurt, onu tüketene 122 kilokalori enerji veriyor.


    Sütaş Süzme Yoğurt, 500 ve 750 gramlık ambalajlarıyla tüm satış noktalarında ağzının tadını bilen tüketicileri bekliyor.

    http://www.sutas.com.tr/haber.php?haber=11

    Bu da Pınar'ın doğal yoğurdu:

    Pınar Doğal Yoğurt

    Pınar yoğurdun her kasesinde mükemmel lezzette bol Pınar Süt vardır. 1 kg. Pınar Yoğurt, 1.9 lt. Pınar Süt'ten yapılmaktadır. Damağınızdaki eşsiz lezzetin ve yoğun kıvamın nedeni budur.


    Pınar Doğal Yoğurt'ta süt, kaymağın yoğurda eşit olarak dağıtılması için homojenize edilir.


    Pastörize edilmiş süte doğal yoğurt mayası eklenir ve kaselere doldurulur.

    Yoğurt dolumu yapılan kaseler folyo ve kapak ile kapatılır ve mayalanma için sıcak dolaplarda bekletilir.

    Mayalanması tamamlanan yoğurtlar +4 derecede soğuk depolarda bekletilerek soğutulur.

    Besin Değerleri

    Enerji ( kcal / Kj ): 84,2/352,3
    Protein (gr): 5,5
    Yağ (gr): 3,8
    Karbohidrat (gr): 7
    Kalsiyum (mg): 165

    http://www.pinar.com.tr/product/product_group.asp?productgroupID=3&navID=11

  2. #2
    Üyelik Tarihi
    01 Şubat 2004
    Bulunduğu Yer
    Kuzey elleri
    Mesaj
    29.167

    Re: Süzme yoğurdun kalsiyum değeri düşük değil!

    Evet, şu doğru:

    "Yoğurdun yeşilimsi suyu dökülürse vitamin değeri azalır. Yine, yoğurt torbaya konup süzülür, süzülen suyu atılırsa vitamin kaybı olur. Yoğurt suyu çorba ve hamur işlerinde kullanılarak değerlendirilebilir."

    http://www.ailem.com/templates/news/detail/detail3.asp?id=13794

    Ancak burada yitime uğrayan vitamin B vitaminidir, kalsiyum değil. Her ham gıda maddesi işlenirken bazı yitimlere uğruyor. O nedenle, hiçbir besin maddesi tek başıma 'kusursuz' değildir. Gıdalar birbirlerini tamamlarlar.

  3. #3

    Re: Süzme yoğurdun kalsiyum değeri düşük değil!

    harika severek yiyorduk ilk forumda duyunca üzüldüm bunudamı yiyemicez diye ama çok güzel aydınlatmışsın
    sağol varol çok yaşa

  4. Re: Süzme yoğurdun kalsiyum değeri düşük değil!

    Yok Kübracım,
    niye darılayım.
    Ben de nu bilgiyi gazeteden okumuştum,yoğurtlu forum açılınca aklıma geldi,yazayım hemen dedim.
    Bilgiler için thanks

  5. #5
    Üyelik Tarihi
    01 Şubat 2004
    Bulunduğu Yer
    Kuzey elleri
    Mesaj
    29.167

    Re: Süzme yoğurdun kalsiyum değeri düşük değil!

    Süzme yoğurt sevenlere... Gönül rahatlığıyla yiyebilirler.

  6. #6
    Üyelik Tarihi
    01 Şubat 2004
    Bulunduğu Yer
    Kuzey elleri
    Mesaj
    29.167

    Re: Süzme yoğurdun kalsiyum değeri düşük değil!

    Ezo-Ferda arkadaşımız diğer foruma da yazmış:

    Re: Süzme yoğurt tüketmeyiniz.
    Bu doğru değil.Yoğurdun suyuyla kalsiyum değeri arasında bir bağlantı yok.Zira kalsiyum kalsiyum laktat şeklinde bağlanmıştır yoğurtta.Suyunda ise(yeşil su) B grubu vitaminler bulunmaktadır.Suyunun süzülmesiyle vitamin değerleri azalır.



  7. #7

    Re: Süzme yoğurdun kalsiyum değeri düşük değil!

    ayyyyyyyyy çok sevindim yaaa...

    ben çok severim kendilerini...


    afiyetle yerim ben onu....


    sağol kübracığım, içim rahatladı...

Benzer Konular

  1. Düşük TSH değeri ve gebelik
    Konuyu Açan: redcrown, Forum: İç Hastalıkları.
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 21 Ekim 2007, 12:19
  2. Süzme yoğurt tüketmeyiniz.
    Konuyu Açan: la_belle, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 23
    Son Mesaj: 11 Haziran 2007, 16:00
  3. süzme yoğurtlu sandviçler
    Konuyu Açan: Solembum, Forum: Hamur işleri.
    Cevap: 5
    Son Mesaj: 05 Kasım 2006, 09:51
  4. YOĞURDUN FAYDALARI
    Konuyu Açan: nihal.emrem, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 6
    Son Mesaj: 03 Nisan 2005, 17:56
  5. Kalsiyum oranı düşük su ???
    Konuyu Açan: doğukanınannesi, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 12
    Son Mesaj: 25 Nisan 2003, 22:00

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.