Mazlemeler:
1 kg. iri kereviz
100 gr. un
1 yemek kaşığı limon suyu,
tuz, karabiber
2 yumurta
1/2 su bardağı galeta unu
3-4 dilim limon
60 gr. rendelenmiş kaşar
150 ml. sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kerevizleri soyup ikiye böldükten sonra 1 cm. kalınlığında dilimleyin.
Tuzlu ve limonlu suda limon dilimleri ile 15 dk. haşlayın.
Soğuk suya tutup süzün. Kağıt havlu ile kurulayın. Tuz ve karabiber serpin. İlk önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa ve peynir rendesine bulayın.
Kerevizleri yağda kızartın. Fazla yağı kağıt havlu ile alın.
Sosla veya garnitür olarak yemeğin yanına servis yapın.
********
Notlarım
Bir kere 1 kg. kereviz alıp abartmaya gerek yok, tadımlık yeter kalabılık bir grup değilse .
Ayrıca kaşar peyniri rendesini kızartmadan önce kerevize bularsak peynir yanar, ben kızarttıktan sonra üstüne serptim.
Dün akşam kerevizle değişik ve pratik ne yapsam derken bu tarifi buldum, uyguladım ve yedik.
Kereviz severlere afiyet olsun.