benim canım oğlum 10,5 aylık 1 aydır kabızlık hali var birazda iştahsız emziriyorum
benim canım oğlum 10,5 aylık 1 aydır kabızlık hali var birazda iştahsız emziriyorum
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz. Büyük oğlum doğduğundan beri bu problemi yaşıyor. Önceleri kulandığımız mamadan şimdilerde ise beslenmesinden kaynaklanıyor. Sizinde belki bu aralar ek gıdalarınızda bir değişiklik olduysa bu neden olabilir. Bir de bizim küçüklerden birinde diş çıkarırken böyle sorunlar yaşadık. Kayısıyı akşamdan suda ıslatıp blender dan geçirip armutla karıştırarak yada sade bir-iki çay kaşığı deneyin isterseniz. Eğer çok bunalıyorsa bebeğiniz kaka yapmasına yardımcı gliserinli fitil kullanabilirsiniz. Devamlı değil ama.. Geçmiş olsun.
Sadece anne sütü mü alıyor ?
Dağlara taşlara hiç kabız olmadılar benimkiler...
Tecrübem yok hiç...
Dilerim çabuk geçsin.
belki de sütün kabız yapıyordur çocuğunu ben zeytinyağı sürerdim poposuna bu tip durumlarda biraz babaanne düzeni ama ben faydasını görmüştüm
Benim oğlumda ek besinlere geçişte ve ilk bebeklik döneminde çok kabız olurdu.Doktorumuz ilaç ismi yazmak yasak olduğu için adını yazmayım bir fitil vermişti bir süre kullandık ve bol sıvı alsın demişti.Akşam saatlerindeki beslenmesi içinde sıvı tarzı şeyler yedirin demişti.
Kati yiyeceklere baslamissan yediklerine hala vucudu alismaya calisyordur.. bol bol su icir her yemek arasinda, benim kucuk kizim cok kabiz olurdu...