BEBEĞİNİZİN KENDİ KENDİ YEMESİ İÇİN NE ZAMAN ALIŞTIRMAYA BAŞLADINIZ. BENDE ALIŞTIRMAYA BAŞLAMAK İSTİYORUM AMA YEMEK YEMEĞİ SEVMEDİĞİNDEN İŞİ OYUNA ÇEVİRİYOR, TABİİ HERYERİ BATIRIYOR.
BEBEĞİNİZİN KENDİ KENDİ YEMESİ İÇİN NE ZAMAN ALIŞTIRMAYA BAŞLADINIZ. BENDE ALIŞTIRMAYA BAŞLAMAK İSTİYORUM AMA YEMEK YEMEĞİ SEVMEDİĞİNDEN İŞİ OYUNA ÇEVİRİYOR, TABİİ HERYERİ BATIRIYOR.
kendi kendine yemeye baslamisi 1 yasinda oldu.!
artik kendisi mama sandalyesinde oturup bizimle birlikte ögünlere katildi.
ondan sonra iyice gelistirme gösterip kendi yiyor ( hala dökerekte olsa )
hernekadar temizlemesi zor olsada; heveslerini kirmamak lazim.!
bu dökmeler oyun degil, sadece deneme.,..düsünsene kücücük bir canli beyninden gelen komutlari elinde tutugu kasiga vermeye calisiyor, arada dökülmesi normal.
vücüd kordinasyonlari ögrenmesi bakimindan eger kendi ilgisi varsa baslamkta fayda var bence.
sevgiler.................
BENIM KIZIM 14 AYLIK VE BIZDE BASLADIK YAVAS YAVAS BIRAZ DOKULUYOR ORTALIK BATIYOR AMA KENDI YEMEK ISTEDIGI ICIN HIC SESIMI CIKARMIYORUM TABI ARADA BEN AGZINA YEMEKLERDEN TIKISTIRIYORUM
CHICCO NUN MASAYA YAPISAN TABAKLARI VE OZEL EGIMLI CATAL VE KASIKLARI VAR ONALRDAN ALDIM SIMDI BIRAZ DAHA RAHATIZ
Benim oğluşum şu anda 21 aylık ve 14 - 15 aylıkken bazı şeyleri kendi kendine yemeye başladı.......
Çorba ve çok sulu yemeklerin dışındaki herşeyi kendi kendine yiyiyor, tabi birz ortalık batıyor ama ne yapalım............
dilge daha 8 aylıkken taneli yiyecekleri kendisi yiyebiliyordu.
mama sandalyemiz olmadığı için dilgeyi sandalyeye oturtur mutfak önlüğü ile bağlardım.sevimli bir mama tabağı vardı. peyniri, domatesi, çekirdeği çıkartılmış zeytini minik minik doğrar eline de çatal verirdim.kahvaltısını öyle güzel yapardı ki.
böylelikle hem eğlenir hem de karnını doyururdu.
sevgilerimle
yasemin.
Babası oturmaya başladığından itibaren verdi eline yiyecekleri, yoğurdu. Ev battı ama yemek yemeden asla nefret etmedi.
Ben sana en çabuk zamanda öğretmeni tavsiye ederim. Çocuk hem oynamış olur, hem yemiş olur hem de kendine güveni artar.
Sevgilerimle,
Mama sandalyesine oturmaya başladığından beri eline yiyebileceği şeyleri tutuşturdum yemesi için, 10 aylıktan sonrada kendi çatalını ve kaşığını kullansın diye içine makarna pilav gibi yiyecekler koydum,
Ortalığı batırması yemek sevmediği için değil bütün çocuklar ortalığı kirletir merak etme, benim kızım şu anda 17 aylık ama kendi başına tamamen beslenemiyor. Arada takviye yapıyorum. Bizde dün akşam bunu konuştuk eşimle yemek yerken önlük harici özel birşey giydrimek lazım diye bunu uygulayacağım özel yemek kostümü yani...
Afiyet olsun miniğimize.
Zeynep de 9 aylıktı bizimle beraber sofrada yerini aldı ve sulu yemekler hariç herşeyi kendisi yemeye başladı...Fakat her yemek sonrası zeynep banyoya gitti, mutfak yerleri baştan başa silindi...sadece biraz sabırlı ve hoşgörülü olmak gerekiyor...
Aslı
Bizdeki durum da şöyle
Ege 18 aylık ve kesinlikle onu beslememe izin vermiyor çünkü 9. ayından itibaren kendisi yemek yemeğe başladı tabiki bu doyması için yeterli değil özellikle sulu yemeklerde...
Bendeki taktik işe yarıyor en zoru çarbalar ondan örnek verelim çorbamıza ekmeği doğrayıp 1 tane ona bir tande bana kaşık alıp Ege'yi mama sandalyesine oturtuyorum önünede bildiğimiz kocaman mutfak önlüklerinden takıyoruz çünkü mama önlükleri operasyonlarda başarısız oluyor
sonra önce onun kaşıkla almasına izin verip arada çaktırmadan bende kendi kaşığımla besliyorum güzel de oluyor hem kendisi yemeğe alışıyor hemde ben zorlanmadan besliyorum Ege'yi... Diğer yiyeceklerde özellikle makarna olayında sadece kendisi yiyor çatalla bazen çatala takılmayan makarnalara elle müdahale de ediyor tabi
Ben çocukların kendi beslenmelerini küçük yaşta alıştırılmasından yanayım ancak çevremden çok tepki alıyorum her nedense çocuğumun şımarık olduğunu ve herşeyi eline istediğini ortalara saçtığını ve bunun yanlış olduğunu söylüyorlar . Bu arada oğlum yemek yerken ağzını açık bırakmaz etrafında artık bırakmaz evet abartmıyorum bebekliğinden beri çok temiz ve güzel yemek yiyor... ( İlk bakıcımız sevgili Selma'yıda anıyorum bu arada )
Bunun yanında etrafımda okula gittiği halde hala annesi tarafından beslenen çocukları görünce kimseyi dinlememeye devam ediyorum oğlumu kendine yeten bağımsız bir çocuk olarak görmek hoşuma gidiyor bunun ilk temelide yemekle başlıyor diye düşünüyorum...SEVGİLER
nekadar erken başlarsa okadar rahat öğreniyorlar bence. benim oğlum bir yaşında bastığında birçok yemeği kendi başına yiyebiliyordu.. bizde hiç müdahale etmiyorduk. arada desteğimiz oldu. çaktırmadan yemeklerde verdik ama genelde kendisi kullandı. bence sizde biran önce onu yüreklendirin. etrafada bol bol örtü serin artık.