Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

Kisiye ozgu ogrenme modeli

arkadaslar once turkce karakter kullanamadigim icin ozur dilerim. eminim zor okunuyordur. ancak yapicak birseyim ok.

az once kisiye ozgu ogrenme modeli ni tanitti bir yabanci uzman CNN de. cok ilginc geldi bana.
    Beratin okudugu okulun yonetiminde gorev aliyorum. okulumuzun gidgide daha gelistigini en bastan izlemek guzel. ancak daha fazla ogrenci cekmek icin yeniliklere ihtiyacimizda var. yarin bir toplantimiz var. ben yabanci velilerinde isteklerini dusunerek bazi onerilerde bulunucam. sizlerden yardim alsam fena olmiycak.
    simdi cocugu okulda olan velilere bir sorum var . sizin okulunuzda diger okullarda olmayan ne var? . nelerin degismesini isterdiniz? bu arada kendi gelistirdigimiz fikirleri isteyen egitimci-yoneticilerle ozelden paylasmak isterim.
    hadi arkadaslar beyin firtinasi diyoruz ya. biraz da bu konuya kafa yoralim.

Re: Kisiye ozgu ogrenme modeli

Diğer okullarda ki tam durumu bilmiyorum,Erdal'ların okulunda şöyle sistemler var;

-Çoklu zeka programı uygulanıyor
    -Karakter eğitimi programı var
    -Bilinen tüm spor dalları,sanat dalları ve müzik enstürümanları ilk 3 sene tanıtılıyor,uygulanıyor,her 3 haftada 1 değişim yapılıyor böylelikle 4.sınıfa başlamadan çocuğun istidatı profili ortaya çıkıyor ve 4.sınıf itibariyle hangi dallara yeteneği varsa onlara yönlendiriliyor.(Yarı zamanlı konservatuar imkanı okul içinde veriliyor)
    -Devamlı gezi,kültürel faaliyetler ve sanatsal etkinliklere gidiliyor.
    -Çocuğa ya da veliye yönelik çeşitli konularda konferanslar yapılıyor.
    -4.sınıf itibariyle zorunlu ingilizcenin yanında bir başka dil ekleniyor.

Uzar gider....

Memnun olmadığım bir konu yok,eğitim müfredatı dışında uçsuz bucaksız kültürel,sosyal,bedensel faaliyet alanları bulunmakla beraber bu okula kalas giren bile yontularak çıkar diyorum

biz yeni bir uygulamaya gececegiz. her sinif icinda masa sandalye oldugu gibi yer minderi ve ayakta birseyler yapilabilmesi icin yuksek masalarimiz olucak. sinif oturma odasi havasinda olucak. dijital tahta da yeni siparislerimiz arasinda. bu isin mobiler kismi.
    Vildanin da dedigi gibi cocuklarin yeteneklerinin on plana cikartilmasi en iyisi.

birde ogrencilerin zaman zaman bir alt- bir ust sinifla ders yapmasi cocuklarin sosyal gelisimine cok faydasi var. soyleki; ust siniftaki cocuk kendisinden daha az bilgiye sahip bir alt siniftaki cocuga bilgisini onun seviyesinde aktariyor. ayrica bu anlatan cocuga ozguven veriyor.zaman zaman en ust siniftaki cocuklarin yeni baslayan cocuklara kitap okumalari da ayri bir aktivite.

ara ara kendi deneyimlerimizi anlaticam.

4. Re: Kisiye ozgu ogrenme modeli

http://www.yuzyilisil.com

Bir bak istersen, ilköğretim bölümündeki etkinliklerle ilgili bilgiler de veriyor.. Fikir edinmiş olursun..

Kolay gelsin...

aycicek yazdı:

birde ogrencilerin zaman zaman bir alt- bir ust sinifla ders yapmasi cocuklarin sosyal gelisimine cok faydasi var. soyleki; ust siniftaki cocuk kendisinden daha az bilgiye sahip bir alt siniftaki cocuga bilgisini onun seviyesinde aktariyor. ayrica bu anlatan cocuga ozguven veriyor.zaman zaman en ust siniftaki cocuklarin yeni baslayan cocuklara kitap okumalari da ayri bir aktivite.
    Aynısı uygulanıyor ama daha büyük sınıflarda yani Lise binasında öğretim gören öğrenciler ara ara 7. ve 8. sınıflara abilik ablalık yapıyorlar,sohbet,ders vbb konularda...

taylanin okulunda yok maalesef ama
    ne var ne vaaaar.... etnik ogrencisi fazla okullarda belediyenin okullar bolumune bagli ethnic minority achivement team'ler var. azinlik cocuklarina destek veriyor ingilizce, maths konularinda.
    gonullu buyukanne-babalarla okuma dersleri var ilk siniflardaki destek isteyen cocuklara.

taylanin okulunda bahcecilik islerinde gonullu annebabalar calisiyor ekim dikim skum zamanlarinda.

okul kutuphanelerinde annebabalar duzenleme vs isleri yapiyor yine gonullu olarak.

okula para kazandiran indulgence evenings duzenleniyor...onceden okul mektuplarinda ve duvarlarda ilan edilen tarihte aksam 5-10 arasi (genelde)anneler para odeyerek(piyasadan ucuz)onceden randevu alip "pohpohluyorlar" kendilerini. sac kestirme, manikur vs, yuz bakimi, indian kafa masaji vs yaptiriyorlar. bir kadah sarap bedava

bu hizmetleri veren kisiler okulun mekaninda kendilerine yaratilmis uygun mekanlarda anneleri pohpohlayarak para kazaniyorlar bu paranin bir kismi da okul aile birligi butcesine kaliyor.

yine bitki ekim zamani cicek sogani vs satan bir firmanin katalogu okulda dagitiliyor ve verilen siparis tutarinin belli yuzdesi okula kaliyor. boyle bi ton firma katalog veriyor ve yuzdesini okula birakiyor.

okula para kazandirma konularinda taylan'in okulu cok iyi cunku varsil bir bolgenin okulu.
    yilda 30 bin pound falan kazaniyor okul aile birligi ve ogrencilere harciyorlar.

oralarda uygulanmamis bi fikir bulursun umarim bunlarin arasindan