hiç bir zaman bir köfte yapar ve tutturamazdım.
köfte yapma özürlü ben, net'te bu tarifle karşılaştım. biraz uzun sürse de (mutfak savaş alanına dönse de) sonuç mükemmel oldu. hain köfteden intikamımı aldım. nefis oldu. şiddetle tavsiye ederiim.
TEKIRDAG KOFTESI:
MALZEMELER:
1 kg kiyma
75 gr ekmek ici
1 adet kucuk sogan
yarim yemek kasigi kimyon
yarim yemek kasigi tuz
1 kucuk dis sarmisak
bu malzemeler iyice karistirilir evde kiyma makinesi var ise karistirilip bir kez daha makineden gecirilir. yoksa rondoya atılır. rondo mahvedilir.( gözünüz korkmasın bulaşık makinesinden sonra rondo aparatları pırıl pırıl çıkıyor.)
Sonra ;
1 cay kasigi karbonat
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi toz kirmizi biber
1 cay kasigi pul biber
ilave edilir ve tekrar yogurulur.
Daha sonra;
1 yumurta
1 corba kasigi 0 numara irmik ilave edilir ve tekrar yogurulur,uzeri kapatilip bir gece buzdolabinda dinlendirilir.Erresi gun sekil verilerek yagsiz tavada ya da mangalda pisirilir.
Mangalda kesinlikle mukemmel oluyor hele bir de yaninda taze pismis ekmek ya da lavas olursa.