Toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arasındakiler gösteriliyor.

Eski bir konu; doğa koleji.

Belki çok eski bir konuyu gündeme getiriyor olabilirim ama malesef google'da araştırma yapınca direkt olarak bu sayfa çıkıyor karşıma.

http://www.annecocuk.com/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=flat&order=DESC&topic_id=29 934&forum=1&move=prev&topic_time=1121946221

Bu linkte yazılı olanları okuyunca midem bulandı ..
    Yeşil sermayeymiş, yeşillikliymiş .. Yani kurucuları dindar, mütevazı insanlar demek istiyorsunuz. Birkaçınız demiş ki, ben paramın böyle yerlere gitmesini istemem. Böyle yerler dediğiniz yerler nereler anlayamadım, afedersiniz. Yoksa, bir denizfeneri, bir ihh, ya da bir kızılay mı? Böyle kuruluşlara verdiğiniz paranız belki bir filistin'e gidecek, yaralı bir insanın yaraları sarılacak, belki bir açe'ye gidecek, birine ev sağlanacak, belki de bir afrika'ya gidecek, açlıktan midesi derisine yapışmış bir insana glikoz sağlanacak.
    Siz paranızın "böyle" yerlere mi gitmesini istemiyorsunuz?
    Çocuğunuzun güzel ahlaklı, sigaradan, içkiden, kumardan, uyuşturucudan uzak mekanlarda eğitim görmesini mi istemiyorsunuz?
    Hangi akla, hangi mantığa sığar bu anlayamıyorum.
    Bu linkte yazılanları ilk okuduğumda yeşil'le kastedilen şeyin dolandırıcılık, hortum işleri gibi şeyler olduğunu düşündüm, halbuki yeşil güzel renktir dedim, saflığın, temizliğin rengidir. Ama daha sonrasında gördüm ki, gerçekten de yeşil bu anlamda kullanılmış, ama size göre kötü bir şey olarak ..
    Çok şaşırdım açıkçası, çok da üzüldüm.
    Ben de tesettürlü bir insan değilim, fakat kızımı irfan kolejine gönderiyorum, temiz ve güzel bir eğitim alsın diye.
    Kurucuları özbeöz türk olan yerlerdense, kurucusu, ismi bir ermeni ismi, bir yahudi ismi, bir yunan ismi olan kişileri tercih ediyorsunuz öyle mi? Paranızın bu insanlara, böyle ülkemizi olabildiğince soymaya çalışan insanlara gitmesini istiyorsunuz?
    Yazık, çok yazık ..
    Biliyorum ki bu yazım, ilk okuyan kişiden sonra silinecek, ama yine de bunları söylemek istedim, belki birkaçınız durup düşünmek ister diye ..
    Hepinize esenlikler dilerim.

Re: Eski bir konu; doğa koleji.

Slamag yazdı:

Çocuğunuzun güzel ahlaklı, sigaradan, içkiden, kumardan, uyuşturucudan uzak mekanlarda eğitim görmesini mi istemiyorsunuz?
    ...
    Bağışlayın, ancak insana 'siz de kimsiniz, önce kendinizi tanıtın,' derler. Site üyeleri çocuklarını hangi okullara göndereceklerine kendileri karar verirler. Açılan forumlarda görüş alışverişi yapılmıştır, o kadar. Doğru ya da yanlış, bazı görüşleri değiştirmeye kalkışmak kimsenin görevi değil. Sizin elinizde kesin kanıtlar mı var, görüşleri yalanlayan ya da doğrulayan? İnsanları özgür bırakın.

...
    Kurucuları özbeöz türk olan yerlerdense, kurucusu, ismi bir ermeni ismi, bir yahudi ismi, bir yunan ismi olan kişileri tercih ediyorsunuz öyle mi? Paranızın bu insanlara, böyle ülkemizi olabildiğince soymaya çalışan insanlara gitmesini istiyorsunuz?
    Yazık, çok yazık ..
    ...
    Kimin 'özbeöz Türk' olduğunu nasıl saptıyorsunuz? Antropolog musunuz? 'Irk' ve 'din' kavramlarını karıştırıyorsunuz. Ayrıca bu kutsal günde ayrımcılık yapıp, huzur bozmayı amaçlıyorsunuz. Çok çirkin, kınıyorum.

Emin olun bugün benim için de çok kutsal ve ayrımcılık yapmayı hedeflemem gibi bir şeyi nasıl düşünebildiniz anlamadım, böyle birşey aklımın ucundan dahi geçmedi.
    Olayın bir de diğer taraftan nasıl göründüğünü göstermek istedim size. Bir kişi yeşil yazmış, diğerleri de onu desteklemiş, böyle olduğunu bilmiyordum, göndermem diye.
    Anlayamadığım şey sizin söyleminizle "yeşil olmak" ta (artık ne demekse) kötü bulduğunuz şey nedir? Dini öğretmeleri mi? Allah sevgisini göstermeleri mi? Evrimi mi öğrenmesini istiyorsunuz çocuğunuzun? Aa, anne benim atam bir maymunmuş, bir zamanlar da kanatlarım varmış, demesini mi istiyorsunuz?
    Ben bir eleştiride bulundum, bir değerlendirme yaptım. Tıpkı sizin yaptığınız gibi, ama sadece farklı bir açıdan.
    Hayırlı bayramlar, mutlu yıllar ..

Slamag yazdı:
    Emin olun bugün benim için de çok kutsal ve ayrımcılık yapmayı hedeflemem gibi bir şeyi nasıl düşünebildiniz anlamadım, böyle birşey aklımın ucundan dahi geçmedi.
    Olayın bir de diğer taraftan nasıl göründüğünü göstermek istedim size. Bir kişi yeşil yazmış, diğerleri de onu desteklemiş, böyle olduğunu bilmiyordum, göndermem diye.
    Anlayamadığım şey sizin söyleminizle "yeşil olmak" ta (artık ne demekse) kötü bulduğunuz şey nedir? Dini öğretmeleri mi? Allah sevgisini göstermeleri mi? Evrimi mi öğrenmesini istiyorsunuz çocuğunuzun? Aa, anne benim atam bir maymunmuş, bir zamanlar da kanatlarım varmış, demesini mi istiyorsunuz?
    Ben bir eleştiride bulundum, bir değerlendirme yaptım. Tıpkı sizin yaptığınız gibi, ama sadece farklı bir açıdan.
    Hayırlı bayramlar, mutlu yıllar ..
    Size de iyi bayramlar ve mutlu yıllar.

Sizin de belirttiğiniz gibi "çok eski bir konu" ve çoktan kapanmış, unutulmuş.

Site kurallarımız gereği, bu konuların (Din ve siyaset) tartışılması yasaktır. Bunları tartışmak istiyorsanız Hayt Park alanımıza üye olup orda dilediğinizce yazabilirsiniz.

Normal olarak bu yaptığınız banlanma nedenidir. Fakat, hem bayramın, hem de yeni yılın yüzsuyu hürmetine; yeni üye olmanızı da dikkate alarak, bu seferlik uyarmakla yetiniyoruz.