Belki çok eski bir konuyu gündeme getiriyor olabilirim ama malesef google'da araştırma yapınca direkt olarak bu sayfa çıkıyor karşıma.
http://www.annecocuk.com/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=flat&order=DESC&topic_id=29 934&forum=1&move=prev&topic_time=1121946221
Bu linkte yazılı olanları okuyunca midem bulandı ..
Yeşil sermayeymiş, yeşillikliymiş .. Yani kurucuları dindar, mütevazı insanlar demek istiyorsunuz. Birkaçınız demiş ki, ben paramın böyle yerlere gitmesini istemem. Böyle yerler dediğiniz yerler nereler anlayamadım, afedersiniz. Yoksa, bir denizfeneri, bir ihh, ya da bir kızılay mı? Böyle kuruluşlara verdiğiniz paranız belki bir filistin'e gidecek, yaralı bir insanın yaraları sarılacak, belki bir açe'ye gidecek, birine ev sağlanacak, belki de bir afrika'ya gidecek, açlıktan midesi derisine yapışmış bir insana glikoz sağlanacak.
Siz paranızın "böyle" yerlere mi gitmesini istemiyorsunuz?
Çocuğunuzun güzel ahlaklı, sigaradan, içkiden, kumardan, uyuşturucudan uzak mekanlarda eğitim görmesini mi istemiyorsunuz?
Hangi akla, hangi mantığa sığar bu anlayamıyorum.
Bu linkte yazılanları ilk okuduğumda yeşil'le kastedilen şeyin dolandırıcılık, hortum işleri gibi şeyler olduğunu düşündüm, halbuki yeşil güzel renktir dedim, saflığın, temizliğin rengidir. Ama daha sonrasında gördüm ki, gerçekten de yeşil bu anlamda kullanılmış, ama size göre kötü bir şey olarak ..
Çok şaşırdım açıkçası, çok da üzüldüm.
Ben de tesettürlü bir insan değilim, fakat kızımı irfan kolejine gönderiyorum, temiz ve güzel bir eğitim alsın diye.
Kurucuları özbeöz türk olan yerlerdense, kurucusu, ismi bir ermeni ismi, bir yahudi ismi, bir yunan ismi olan kişileri tercih ediyorsunuz öyle mi? Paranızın bu insanlara, böyle ülkemizi olabildiğince soymaya çalışan insanlara gitmesini istiyorsunuz?
Yazık, çok yazık ..
Biliyorum ki bu yazım, ilk okuyan kişiden sonra silinecek, ama yine de bunları söylemek istedim, belki birkaçınız durup düşünmek ister diye ..
Hepinize esenlikler dilerim.