1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 34 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    13

oğlumun öğretmenine hediyesi :)

öğretmenler gününde genelde para toplanır, öğretmene altın alınırdı. bu yıl barıs bu organizasyona katılmak istemedi.
    niye dedim, özel ilgi alamıyormuş öğretmen sadece çiçek ve hediye veren veliyi öpüyormus cocuklara sadece teşekkür ediyormus.
    peki napacaksın dedim.
    öğretmenime mektup yazacagım, o, "sizin basarınız bana hediyedir" demisti. hediye almayacagım, basarılıyım zaten ama mektup yazacagım, dedi.
    peki dedim..

oğlum sürüden ayrıldı..
    buna sevindim..
    mektupta yazdıklarına bin katı sevindim
    kendi el yazısıyla yazarak verdi bu mektubu.. en güzel yazısıyla hem de

Sevgili Öğretmenim,

Ben size bilerek hediye almadım. Çünkü sizin hediye hakkındaki sözünüzü hep dinlemeye çalışıyorum. Siz demiştiniz ki “bana hediye almayın, çünkü gerçek hediyeniz başarınızdır.”
    Bu yüzden size bir hediye almadım, bunun yerine bu mektubu yazıyorum.

Siz, bize bilgi öğreten, yol gösterensiniz. Biz de sizin emeğinizi boşa çıkartmamaya çalışıyoruz.

Okulda bize kızabiliyorsunuz ama bence doğru birşey yapıyorsunuz. Çünkü sizin göreviniz bize bilgi vermek ama bazı arkadaşlarımız da işinize engel oluyorlar. Bu şartlarda kızmak da normal birşey oluyor...

Ders öğretme tarzınız da bana çok güzel geliyor. Çünkü sizin sınıfınızda çok başarılıyım. Bunu sizin öğretimizine borçluyum. Yanlış birşey yaptığım zaman bana öğüt veriyorsunuz, yapmamam için uyarıyorsunuz. Sizin anlattıklarınızı çok iyi anlıyorum, anlamadığım zaman da soruyorum ve anlamaya çalışıyorum. Bazı derslerin yarısı sizin öğütlerinizle geçiyor ama bu da işinizin bir parçasıdır diye düşünüyorum. Çünkü işiniz eğitim ve öğretim. Bu öğütlerle de birçok şey öğretiyorsunuz.

Okumanızı da çok seviyorum. Çok güzel okuyorsunuz. Türkçeniz de çok iyi. Yazılarda noktalama işaretlerine dikkat etmeyi çok iyi beceriyorsunuz. Zaten okumada bu önemlidir. Ben de bu beş yıl içerisinde sizden güzel okuma hakkında çok şey öğrendim. Kompozisyonlarımı noktalama işaretlerine dikkat ederek yazıyorum. Okurken de size özenerek okumaya çalışıyorum.

Bu arada, gözleriniz bütün giysilerinize çok yakışıyor. Giysileriniz iyi de olsa kötü de olsa gözlerinizin güzelliği giysilerinizi önemsizleştiriyor.

Siz bize okuldayken “biz burada bir aileyiz, sizler kardeşsiniz” diyorsunuz. Bence haklısınız çünkü haftanın beş günü, altı saat birarada oluyoruz. Yani o altı saat içinde birbirimize dayanışma gösteren bir aile gibi oluyoruz. Burada anne baba siz oluyorsunuz. Ailenin temeli oluyorsunuz. Bize bilgiler öğretiyorsunuz. Sınıftaki 38 kişi de kardeş gibi davranıp anne babanın yani sizin sözünüzü dinlemeliler.

Konuyu artık fazla uzatmayayım.
    Öğretmenler gününüzü kutluyorum ve ellerinizden öpüyorum.
    Bu sene sizinle son senem olduğu için sınıf geçerken bir hayli üzüleceğim.Ama bu yazdığım mektubu size verdiğim zamanı hiç unutmayacağım. Çünkü bu çok değişik bir hediye, unutulacak birşey değil.

Beni bu kadar başarılı yaptığınız için size çok teşekkür ederim. İnşallah mesleğinizi devam ettirirsiniz.

Bu mektubu beni unutmamak için saklamanızı dilerim.

Saygı ve sevgilerimle

Barış

Re: oğlumun öğretmenine hediyesi :)

çok güzel yazmış eminim öğretmeni ömürboyu böyle bir yazıyı saklar .sanırım oğlunuzun yeteneği sizden geçmiş sizin yazılarınızda çok güzel .

Blog Girişleri
    13

zenep yazdı:

çok güzel yazmış eminim öğretmeni ömürboyu böyle bir yazıyı saklar .sanırım oğlunuzun yeteneği sizden geçmiş sizin yazılarınızda çok güzel .
    teşekkür ederiz

öğretmeni konusurken barısın mektubunda dediği gibi diyormus arada cok hosuna gidiyor bizimkinin..

4. Re: oğlumun öğretmenine hediyesi :)

çok güzel yazmış,aferin barışa..yeteneğini kimden aldığı belli

öğretmen için bence en güzel hediyedir bu

Çok duygulandım. Tebrik ederim çok aklı başında, farkında ve aynı zamanda duygu dolu bir çocuk yetiştirmişsin. Darısı başıma

Blog Girişleri
    13

nuray_ilbars yazdı:
    Bu arada, gözleriniz bütün giysilerinize çok yakışıyor. Giysileriniz iyi de olsa kötü de olsa gözlerinizin güzelliği giysilerinizi önemsizleştiriyor.
    bir kadına gözlerinin güzel olduğu böyle söylenir mi?
    benim oglum söyler

7. Re: oğlumun öğretmenine hediyesi :)

Nuray oğlunla gurur duyuyorsundur Bizlere de kısmet olur mu ki öğretmeni ne yapmış hiç konuştunuz mu öğretmen için de gurur verici birşey olsa gerek
    tebrikler oğlunu , seni, öğretmeninizi

Blog Girişleri
    13

albatros5 yazdı:
    çok güzel yazmış,aferin barışa..yeteneğini kimden aldığı belli

öğretmen için bence en güzel hediyedir bu
    barıs söyledi çok begendi öğretmenim diye de..
    bir de ondan duymak istiyorum
    daha cok gururlanmak istiyorum napayım

Blog Girişleri
    13

ayyucegok yazdı:
    Nuray oğlunla gurur duyuyorsundur Bizlere de kısmet olur mu ki öğretmeni ne yapmış hiç konuştunuz mu öğretmen için de gurur verici birşey olsa gerek
    tebrikler oğlunu , seni, öğretmeninizi
    bugun öğretmeni görürüm sanırım
    yazarım söylediklerini

Tebrikler Barış'a

Öğretmenini yere göğe sığdıramamış...

Barış'ın mektubu alınan altından daha değerli bence,nasıl güzel anlatmış duygularını

Eee annesinin oğlu tabi