Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1

    Dolma, Sarma dediniz de

    Ben kofik sever ve yaparım.

    İstanbul usulu dolmaları sevmiyorum renkleri boz.....Biz alışmışız bol salçalı dolmalara.

    Bol salça dediysem biber salçasının kokusu gelmeyecek sadece prinçler kırmızı renge dönüşecek şekilde salçalı severim biber kokusu alırsam yiyemem.

    Birde İstanbul dolmalarını sevmememin bir nedeni içine nar ekşisi konmaması.Dolma dediğin ister kıymalı ister zeytinyağlı nar ekşili olacak.

    Sonra bol baharat lazım dolmaya.Kara biber, bir bütün sarımsağın tamamı, kuru veya yaş nane.. bu üçlü dolmanın olmazsa olmazıdır...

    Bu akşam marketten kofikler alınacak.Akşam eve gelinip güzelce doldurulacak yarınada afiyetle yenecek

    Kuru patlıcan ve biberleri sıcak suda ıslatmak yerine karnar suda 5-10 dakika haslamak daha güzel bir tat veriyor.


  2. #2

    Re: Dolma, Sarma dediniz de

    Ayyy bayılırım kuru pantlıcan dolmasına, annem özel olarak Adana'dan getirtiyor yaz sonunda arkadaşına patlıcan ve salça, sonra kış boyu yapıyor afiyetle yiyiyoruz....


  3. #3

    Re: Dolma, Sarma dediniz de

    soru bir kofik ne? soru iki antepli falan mısın?
    o yörenin dolmasını bilirim ve bayılırım hakikaten çok lezzetlidir özellikle bıçak kıymasıyla yapılanı ayyy canım çekti valla olsa da yesem.

  4. #4
    Üyelik Tarihi
    04 Ekim 2003
    Bulunduğu Yer
    seviyeli(!) forumlar hi hi hii:P
    Mesaj
    46.327

    Re: Dolma, Sarma dediniz de

    benim dolmam sinifi gecer galiba aysegulcum
    bende kirmizi olsun isterim,sarimsak ve baharat koyarim.
    eskiden nar eksisi koymazdim etliye,artik koyuyorum.Annmden ogrendim bilhassa kuru patlicanin hem icine hem pisirdigim suyuna nar eksisi koyuyorum
    hakkaten cok guzel oluyor

  5. Re: Dolma, Sarma dediniz de

    Bugün ben de dolma yapmayı düşünüyorum da karar veremedim. Acaba kıymalı mı yapsam zeytinyağlımı?
    Geçenlerde annemde zeytinyağlı patlıcan dolması yaptım. Patlıcanları da haşladım ama ççook geç pişti? Bu arada tarif inçci'nin tarifiydi. Nar ekşisi de kattım tadı da güzeldi ama pişemedi bi türlü

  6. #6

    Re: Dolma, Sarma dediniz de

    dolma sarma denildiğinde dizlerimin bağı çözülür
    birden mideme kıramplar girer bir dolma sever olarak ama güzel dolma olacak temiz kişlerce yapılmış olacak falan filannn

    ohhh olsada yesek hani

  7. #7

    Re: Dolma, Sarma dediniz de

    zeynepzehra yazdı:
    soru bir kofik ne? soru iki antepli falan mısın?
    Kofik biber kurusunun diger adi

    Adana'liyim (Osmaniye)

Benzer Konular

  1. Cevap: 28
    Son Mesaj: 05 Eylül 2010, 14:49
  2. Ciğer Sarma
    Konuyu Açan: nerdogan, Forum: Et yemekleri.
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 25 Aralık 2009, 13:04
  3. Fotoğraf yarışması dediniz, dediniz.. Hani Resim???
    Konuyu Açan: Yeşim_Yıldırım, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 7
    Son Mesaj: 23 Eylül 2005, 00:02
  4. Cevap: 45
    Son Mesaj: 03 Haziran 2005, 04:45
  5. İyiki doğdun Dolma (Sarma ) Emre...
    Konuyu Açan: Mine_Ersan_Civelek, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 5
    Son Mesaj: 30 Aralık 2002, 14:44

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.