Arkadaşlar,
Ben nişastaslı sütlaç hiç sevmem, sütlacın makbulü süt, şeker ve pirinçle yapılanıdır.
Şimdi size yapmazsanız çok pişman olacağınız bir sütlaç tarifi vereceğim, bu tarif rahmetli babaanneme aittir. Bu vesileyle onu da birkez daha anarak, tarifi sizinle paylaşıyorum...
Yazınız...
Malzemeler
2 kilo süt
2 su bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı pirinç
Yapılışı
2,5 çay bardağı pirinç, 3,5 su bardağı suyla suyunu çekene kadar karıştırılarak haşlanır....
Ayrı büyük bir tencerede 2 kilo süt 2 su bardağı şeker ile kaynatılır, haşlanmış pirinç (zaten suyu hemen hemen hiç kalmamıştır) kaynamakta olan süte ilave edilerek kısık ateşte pirinçler kendini iyice salıp koyulaşana kadar kaynatılır (arada karıştırmayı sakın unutmayın)
Koyulaştıktan sonra (dibi tutmadan) altı kapatılır, soğuması beklenmeden kaselere boşaltılır, soğuyana kadar mutfakta bekletilir ve sonra buzdolabına konulur...
Afiyet olsun...
Muhakkak deneyin, sonuçtan çok memnun kalacaksınız....
Önemli Not: Kutu sütleriyle yapmayın, günlük süt veya bildiğiniz sütçüden alınmış süt en ideal sonucu veriyor )