(Camomile) Füsun'un aktivite yazısını okuyunca aklıma geldi. Gerçi bu konuyu öğretmeni ile de konuştum ama sizlerinde bu konuda ne yaptığınızı merak ettim.
Oğlum 1. sınıfa gdiyor ve okul saatleri içerisinde birçok sosyal aktivitesi var. Yüzme(branş dersi), seramik-heykel(branş dersi), drama, satranç vb. Okulun hafta sonları kursları var ayrıca. İsteyen katılabiliyor. Piyano-org, solfej, keman gibi. Bir de kış okul var. Çeşitli sporları kapsıyor. Bunlardan en azından birine göndermek istedim ama oğlum anne evimi özlüyorum gitmek istemiyorum dedi.
Düşününce de hak verdim. Hergün sabah 08:15'de servise biniyor.16:10'da eve geliyor. Ödeviydi, tekrarlarıydı derken yemek saati geliyor.Sonra biraz çizgi film ya da odasında oynuyor. Sonra da yatıyor. Haftasonu da doğal olarak evde oturmak istiyor. Eşimle karar verdik daha yaşı küçük, zaten okul hayatına yeni başladı, seneye haftasonu için br spor ya da sanat dalı seçeriz birlikte dedik.
Öğretmenine de danıştım. (Oradan oraya çocuğu koşuşturan aileleri görünce insan birşeyi eksik mi yapıyorum endişesine kapılıyor çünkü) Hafta içi zaten aktiviteleri mevcut. Ailelerini, evlerini çok özlüyorlar ısrarla istediği bir bölüm yok ise zorlamayın dedi. Biz de seneye kadar beklemeye aldık.
Sizler hafta sonu için bir şey yapıyor musunuz?