1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

1. Sınıf annelerine sorum var

(Camomile) Füsun'un aktivite yazısını okuyunca aklıma geldi. Gerçi bu konuyu öğretmeni ile de konuştum ama sizlerinde bu konuda ne yaptığınızı merak ettim.

Oğlum 1. sınıfa gdiyor ve okul saatleri içerisinde birçok sosyal aktivitesi var. Yüzme(branş dersi), seramik-heykel(branş dersi), drama, satranç vb. Okulun hafta sonları kursları var ayrıca. İsteyen katılabiliyor. Piyano-org, solfej, keman gibi. Bir de kış okul var. Çeşitli sporları kapsıyor. Bunlardan en azından birine göndermek istedim ama oğlum anne evimi özlüyorum gitmek istemiyorum dedi.

Düşününce de hak verdim. Hergün sabah 08:15'de servise biniyor.16:10'da eve geliyor. Ödeviydi, tekrarlarıydı derken yemek saati geliyor.Sonra biraz çizgi film ya da odasında oynuyor. Sonra da yatıyor. Haftasonu da doğal olarak evde oturmak istiyor. Eşimle karar verdik daha yaşı küçük, zaten okul hayatına yeni başladı, seneye haftasonu için br spor ya da sanat dalı seçeriz birlikte dedik.

Öğretmenine de danıştım. (Oradan oraya çocuğu koşuşturan aileleri görünce insan birşeyi eksik mi yapıyorum endişesine kapılıyor çünkü) Hafta içi zaten aktiviteleri mevcut. Ailelerini, evlerini çok özlüyorlar ısrarla istediği bir bölüm yok ise zorlamayın dedi. Biz de seneye kadar beklemeye aldık.

Sizler hafta sonu için bir şey yapıyor musunuz?

Re: 1. Sınıf annelerine sorum var

Hayır, ben haftasonları Doğa'yı herhangi bir kurs, etkinlik vb. yere göndermiyorum.

Hafta içi yeterince yoruluyor zaten...

Tatilin tadını çıkarıyoruz hep birlikte.

Kemal de 1. sınıfda. Hayır haftasonu aktivitesi yapmıyor. Gerçi bizde durum biraz farklı. Cumartesi babası ile, pazar benimle oluyor. Bazen de üçümüz birlikteyiz. Ve genelde haftasonlarımız öyleisne yoğun geçiyor ve birlikte yapılan bu aktivitelerden Kemal o kadar memnun ki ekstra bir ihtiyaç içinde değil. O da aynen senin oğlan gibi evde olmayı tercih ettiğini söyledi. Ayrıca daha küçükler. Bakarız seneye ne istediklerine; eğer arzu ederlerse göndeririz biryerlere.

Bu arad evet haklısın bizim çevremizde de hemen hemen herkes biryerlere götürüyor haftasonları. Insan önce kendini kötü hissediyor biraz ama sonra diyor ki yaw herkes yapıyor diye bizim oğlan da yapacak değil ya

Sevgiler,

4. Re: 1. Sınıf annelerine sorum var

hafta içi gerçekten yeterince aktvitesi varmış ogluşun. bırak hafta sonu tatil yapsın. dinlenmiş olur. zihni boşalır.

biz sadece hafta sonu yüzmeye gidiyoruz. o kadar.

biz de benzer bir karar aldık. ordan oraya sürüklemenin alemi yok diye sadece hafta sonları 1,5 ar saatlik basket kursuna gidiyor. onu da kendisi çok istedi. geçen sene resim kursuna gitmişti gene kendisi istemişti ama bu sene istemedi. o yüzden kararı kendisine bıraktık. birde ingilizce kursu vardı ama onuda biz istemedik. bu sene sadece basket olsun seneye ingizce kursuna gitsin istiyoruz. bakalım

sevgiler

Benim kızımda 1. sınıfa gidiyor.
    Hafta içi zaten dolu birde hafta sonu oradan oraya koşturmasını istemedik. Evde vakit geçiriyoruz.
    Biraz daha büyüsün spor yada sanatla ilgili bir bölüme ilgi duyarsa göndeririz. Küçük yaşta bu kadar yormamak yüklenmemek gerekir yavrularımıza.

Cevapları okuyunca rahatladım.
    Geçen hafta okula bir seminer için gtmiştim. Anneler çocukları tutmuşlar ellerinden bir o kursa bir öbür kursa sokuyordu. 1. sınıf anneleri çoğuda. Bir an endişelenmiştim.Ben mi yanlışım diye ama öğretmeninden sonra sizlerle de paylaşınca doğru kararda olduğumuzu daha iyi anladım.

Cumartesi bale+solfej dersi var.
    4.yılı, başka da bir yere göndermiyoruz.

9. Re: 1. Sınıf annelerine sorum var

merhaba nesrin

aynı düşünceler bende de var. benim oğlumda haftasonları evde olmak istiyor. sınıfındaki hemen hemen herkes bir faaliyete katılıyor. ben bu sene erken diye vermemiştim.
    Zaten Tan'da istemiyordu gitmeyi ama şimdi basketbola gitmek istiyor. deneme olarak bu cumartesi götüreceğim eğer kalmak isterse başlayacak.

bazen bakıyorum bazı çocuklar cumartesi nerdeyse sabahtan akşama kadar okuldalar.. Şimdiden bu kadar koşuştuma ileride ne yapacaklar bilmiyorum..

10. Re: 1. Sınıf annelerine sorum var

Mrb. Benim birinci sınıfa giden bir çocuğum yok ama çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeniyim.Her türlü sosyal etkinlik çocukların ilgi ve istekleri doğrultusunda olmalıdır.Başkaları çocuğunu gönderiyor olabilir ama bu bizimde illa o etkinliklere çocuklarımızı göndereceğiz, diye bir zorunluluk getirmez.Ailecek katılabileceğiniz etkinlikler varsa onları tercih edebilirsiniz.Benimki sadece öneri tercihleri çocuğunuzla birlikte yapmalısınız