Buraya yazmalı mıyım bilmiyorum ama beni çok rahatsız eden bir durum var.
Ağabeyimin kızı Anadolu'da bir ilçede yüksekokulda Radyo -TV bölümünü kazandı.Devlet yurduna yedekte olduğu için yerleşemedi ve ağabeyim kızını ,başka da çare olmadığından Öğrenci evine yerleştirdi.
Bu evlerde ablalar var gelen kızları denetleyen ve onlara bir nevi ablalık eden.Tabi anladınız değil mi bu evlerin cemiyet evleri olduğunu.Neyse..
Benim yeğenim kapalı değil.Hatta süslüdür.Bana hiç benzemez.Kokoşluğu da çok sever,çok güzel de takıp takıştırır ,kendine yakıştırır.
Neyse ağabeyim baştan konuşmuş ordaki ablalardan biriyle.Bakın benim kızım açıktır.Bu şekilde yaşar.Sizin şartlarınız varsa söyleyin ona göre .
Aaa olur mu öyle şey.Yok demişler.Sadece burada giriş çıkış saatlerine dikkat etmesi önemli.Akşam geç gelmesin demişler .Eyvallah.Ağabeyim gönlü rahat ,kızını yerleştirip İstanbul'a dönmüş.
Gel gör kü 1 aydır yeğenimle ara ara konuştugumda hiç te iyi şeyler duymuyorum.Hele ki şimdi ramazan.Sabah namazına çağırmalar,ilahiler,okumaya gitmeler,tespih çekmeler.İsteyen bunları yapar tabi buna sözüm yok,olamaz da .Benim kızdığım zorlama var.Yeğenim de açık bir dille bunların hiç birine uymayacağını belirtmiş.Şimdi mimlenmiş durumda.
Okulda erkeklerle konuşmayacaksınız,bakmayacaksınız deniyormuş.İlk bakış haram,ikinci bakış zina diyorlarmış.Deliricem.(
Bugun konuştugumda yine ablalardan biri gelip 2 saat nutuk çekmiş yeğenime.Sen partilerde,discolarda mı gezmek istiyorsun diye.
Durumdan çok rahatsızım.Keza ailem de rahatsız.Ağabeyim Yeğenim oraya sadece okumaya gitti ve şu an hayatına zorla müdahalede bulunuyorlar.Uymadığı takdirde başka yollar deneyecekler biliyorum.Yılmazlar .Belki de bu yüzden yeğenim okulunu bırakıp dönecek.
Ne bu ya? Nasıl bir güçtür?Nasıl bir cemiyettir ki gencecik insanların hayatına bu kadar müdahaleyi kendilerine hak görüyorlar?
Canım sıkkın!