1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Banyo ?

1. Banyo ?

Herkese Selam!!
    Benim 6 aylık cadı bir kızım var.Galiba normalden biraz (!!) fazla hareketli.Şimdiye kadar ayaklı plastik banyo küvetini kullanarak yıkayabiliyorduk ama artık hem sığmıyor hemde heran kendini aşağı atıverecek gibi.Bizim kullndığımız kuveti doldurup yıkamayı denedim ama eğilmek çok zor ayrıca hergün küvet doldurmak bütçeyi zorlyacak gibi.Bunun doğrusu nedir arkadaşlar?
    Twşekkürler

Re: Banyo ?

Seninle birlikte dusa girmesi. Once sen girip banyoyu isitiyorsun, onune oturtturup, onu bir guzel yikiyorsun. Hem daha pratik hem daha hesapli...Suyun sicakligina dikkat.O yuzden dereceli termosifonun varsa max.40 C ye ayarla, haslanmalari onlemis olursun.
    Kolay gelsin.

3. Re: Banyo ?

merhaba,

ben oğlumu toysrastan aldığım bir oturak gibi birşey var. onu küvetin içine koyuyorum oraya oturtup yıkıyorum. ayakları vakumlu oturağın kaymıyor. oturmaya başladığından beri öyle yıkıyorum. şimdi 9 aylık. hem oyuncaklarıyla oynuyor ben yıkarken iyi oluyor.

lalin önerisi de iyi ama bence kızın bunun için biraz küçük geldi bana. ama sen bilirsin.

görüşürüz. bebişini öperim.

merhaba

bence en iyisi eger henüz oturmuyorsa ya sen ya da babasi küvete oturup onu yikamaniz....
    yanliz sasirdigim neden hergün yikadigin???
    Burada ( almanya) doktorlar bebekleri sadece haftada bir yikamayi tavsiye ediyorlar....Minikler ayrica tertemiz mis kokuyor dogal kokulari daha güel bence!!!

Cok yikama allergilere, deri hastaliklarina yol acabilir deniyor.

Bir dene belki bebisinin de hosuna gieder, birlikte yikanmak...

Hoscakal

Sibel+Denis
    mami yazdı:
    Herkese Selam!!
    Benim 6 aylık cadı bir kızım var.Galiba normalden biraz (!!) fazla hareketli.Şimdiye kadar ayaklı plastik banyo küvetini kullanarak yıkayabiliyorduk ama artık hem sığmıyor hemde heran kendini aşağı atıverecek gibi.Bizim kullndığımız kuveti doldurup yıkamayı denedim ama eğilmek çok zor ayrıca hergün küvet doldurmak bütçeyi zorlyacak gibi.Bunun doğrusu nedir arkadaşlar?
    Twşekkürler

MERHABA,
    BENDE KUVETIN ICINE OGLUMUN KENDI KUVETINI KOYUYORUM.NE DUSME TEHLIKESI NE DE KAYMA TEHLIKESI VAR.
    KOVASINA DA SUYU DOLDURUYORUM.DURULAMA SUYUNU.COK DAHA TASARRUFLU OLUYOR.
    BEN MEMNUNUM ..
    KOLAY GELSIN....

Vallahi benim oğlumu genelde annemler yıkadığı için hiiiç sorun olmuyor.Bence kendinize anne alın

7. Re: Banyo ?

merhaba,
    valla biz ancak 2 kişi olarak başedebiliyoruz ufaklıkla. yoksa kaçıp gidecek hemen. küçükken suyu seviyordu. şu anda 18 aylık, bir kişi küvette onu zaptetmeye çalışırken diğeri yıkıyor.
    bir de oğlum premature doğmuştu ve 1 sene hergün yıkadık. dr lar gelişimini hızlandırır demişti. şu anda haftada 1 yıkıyoruz.
    sevgiler;
    narin

Re: önemli

Ben doktora sorduğumda özellikle kız çocuklarının küvete oturtularak yıkanmaması gerektiğini söylemişti mantar ve enfeksiyon kapmaya elverişli yerler olduğunu belirtmişti. Ben sezini genelde küveti doldurmadan veya ayakta yıkıyorum bilmiyorum belki ben evhamlıyım ama bir kez mantar enfeksiyonu geçirdiğimiz için biraz hassasım. Benimki sadece bir öneri sizde ayakta babası tutarken sen yıkıyabilirsin veya sen kolunun üstüne yatırısın babası yıkar diğer arkadaşların dediği gibi aynı anda girip senin kucağındayken babası yıkıyabilir sadece öneri kızışını öp yanacıklarından.
    haaa ayrıca almanyada hergün yıkamayın diyorlarmış valla be sezini doğduğunda( yaza denk geldi ) hergün yıkadım bişeyde olmadı ama kışın tabii hergün yıkıyamıyor insan.

Ben Emre'yi ilk altı ay, lavaboda yıkıyordum *ggg*

Her sabah orada duşunu alır, sonra misler gibi babasının yanına yatardı. Arasıra da büyük bir hevesle aldığım bebek banyosunda keyif yapardı.

Daha sonra, onu duşun altında yıkadım. Bir tabure aldım, ben onun üzerinde otururdum, Emre kucağımda. Babası da kapıda hazırolda beklerdi, işimiz bitince hemen teslim alırdı.

Almanya'daki uygulamaya gelince; evet hergün öyle köpürte köpürte sabun ile yıkarsan, allerji olması muhtemeldir, ama bizim oradaki doktorumuz, her gün sadece su ile yıkayabilirsiniz demişti.

Küçükken yıkanmayı çok seven oğlum ise, şu aralar kuduz köpekler gibi sudan kaçmakta. Her akşam evde kıyamet kopuyor yııııııııkkkkkkaaaaaaanmaaaaaaaammmmm diye. Binbir zorlukla soktum banyo'dan ben arkamı döndüğüm anda, çırılçıplak kaçıyor.

ben benim oğlanları ilk doğduklarında prematüre olduklarından doktor tavsiyesi ile hergün yıkardım. bunun için bebek küveti, küvet ayağı ve üzerine küvet gergisi çok işime yaradı. ama büyüdükçe bu küvet yetmiyor tabi. şimdi bizim küvette duş almak durumundalar. bir ara kendi kucağımda yıkıyordum ancak bende ikiz var anacım. biri çıkınca giydir, diğeri ile banyoya gir derken ben şifayı kapıcam baktım. küvete onlar giriyor ben kenardan yarı ıslanarak onları yıkıyorum. küveti çok az su ile doldurup ılıtıyorum bir de. kolay gelsin sana.

sevgiler..

seçil