Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

önemli bilgi rica ediyorum

cumartesi günü kızımın aylık kontrolü vardı sağlığı Allaha şükür çok iyiyimiş ama kilo alımı yavaşlamış ek gıdalara başlayacağız bebeğim 13 temmuzda 2,400 kilo 44 cm boy ile dünyaya geldi şimdi 5,530 ve 61 cm 39 baş çevresi bunlar normalmi yoksa endişelenmem gerekiyormu şimdiden teşekkürler

Re: önemli bilgi rica ediyorum

Aynı şeyleri elif te bende yaşadım oğuz ayda bir kilo alırken elif 250 gramı zor alıyodu...
    Oğuz birinci sınıfta 30 kiloymuş. Elif şimdi 19 kilo.
    Eğer gelişme olmasaydı doktorun seni mutlaka uyarırdı baksana maşallah nasıl güzel gelişmiş...
    Hiç telaşlanma sonuçta herkes aynı standartlarda değil o da aç olsa kendini belli eder zaten...
    sevgiler..

3. Re: önemli bilgi rica ediyorum

Günaydın canım. Sitede ÇOCUK başlıklı konuda bilgiler var. Aşağıya bir kısmını yapıştırdım. Her şeyi normal canım.Öptüm.

Çocuk : Büyüme -- 1-4 Ay

Bebeğiniz 1-4 aylık
    Bebeğinizin en hızlı değiştiği ve geliştiği dönemlerden birini yaşıyorsunuz! İlk günlerde tam bir “uyuma ve emme makinası” olan bu minik canlı, artık yeni tanıştığı bu dünyayı keşfe başlar ve onun için çok yeni olan "yaşamayı" öğrenmeye başlar. Dünyayı ilk önce gözleriyle, sonra elleriyle, sonra bacaklarıyla kaşfetmeye başlar.

Bebeğiniz ne kadar büyümeli?
    Doğumun hemen ardından bebeğiniz bir miktar kilo kaybedecektir. Bu son derece normal bir durumdur. Endişelenmeyin; 2.Haftadan itibaren günlük 30-40 gram, 1 aydan itibaren de ayda ortalama 800-1000 gram ağırlığında, 2,5-3 cm. de boyunda artış olacaktır. Ancak unutmayın ki bu değerler ortalama değerlerdir ve her bebeğin gelişimi farklıdır.

Bu konuda son sözü bebeğinizi izleyen çocuk uzmanı söyleyecek, bebeğinizin, boy, tartı ve baş çevresi gelişiminin sağlıklı olup olmadığı konusunda sizi aydınlatacaktır.

1-3 aylar arası Türk erkek çocukları tartı –boy çizelgesi En az En fazla
    1 aylık bebek 3000 g-51cm 5750 g 59.5cm
    2 aylık bebek 3600 g 53 cm 6600 g 62.5cm
    3 aylık bebek 4150 g 55 cm 7500 g 65cm
    4 aylık bebek 4600 g-57cm 8250 g 67.5cm

1-3 aylar arası Türk kız çocukları tartı –boy çizelgesi

En az En fazla
    1 aylık bebek 2950g 50cm 5400g 59cm
    2 aylık bebek 3500g 52.5cm 6400g 62cm
    3 aylık bebek 4000g 54cm 7200g 64.5cm
    4 aylık bebek 4500 g 56 cm 8000 g 67.5cm

Bu dönemde bebeğiniz neler yapabilir:
    1-2.Ay
    Düz bir yüzeye yatırıldığında kafasını kısa süreyle kaldırabiliir
    Bakışlarını yüze odaklayabilir
    Çıngırak v.b. seslere tepki gösterir
    Yüzünün 15 cm. üzerinde hareket ettirilen nesneyi takip edebilir
    Ağlama dışında sesler çıkarabilir
    Sizin gülüşünüze gülücükle karşılık verebilir
    3-4.Ay
    Karnının üzerindeyken kafasını 45-90 derece yukarı kaldırıabilir; kllarından destek alarak göğsünü kaldırabilir
    bir tarafa doğru yuvarlanabilir
    Yüzünün 15 cm. üzerinde hareket ettirilen nesneyi sonuna kadar takip edebilir
    yüksek sesle güler
    iki elini kavuşturabilir
    kendiliğinden güler
    memnuniyetten çığlıklar atabilir
    oturtulduğunda kafasını dik tutabilir.
    küçük nesnelere dikkat gösterebilir
    parmaklarının ucuna oyuncak tutuşturulduğunda onu kavrayabilir

merhaba arkadaşım.. şu hayatta hiç birşey endişelenmeye değmiyor.. tabii ki büyümeleri önemli ama şu kiloda bu kiloda...bunlar mutlaka olur. allah sağlıklı uzun bir ömür versin. benim de kızım minik minik büyüdü ve çok gözyaşı döktüm. hem kendimi hem de o bıdırcığı yıprattım. hatta yemek konusunda çocuğu depresyona bile soktum. sonunda kusmalara başladı ve o anda anladım ki sıkıntı sıkıntıyı getiriyor. sen elinden geleni mutlaka yapıyorsundur. doktor da olumsuz bir şey söylememiş anladığım kadarıyla.. eee o zaman. ALLAH SAĞLIKLI VE UZUN ÖMÜR VERSİN... bu benim yeni düsturum.. kısa olmuş zayıf olmuş hiç önemli değil....
    sevgiler

merhaba canım,

"Her yiğidin yoğurt yiğişi farklı olur" misali her bebeğin de kilosu, boyu farklılıklar gösterir.

Önemli olan sağlıklı bir gelişim grafiği çizmesidir. Bunu da zaten doktorunuz size söyleyecektir.

Benim oğlum şu an 14 aylık ve çok zor yemek yiyen bir çocuk. O yüzden kilomuz ortalamadan 1 kilo kadar aşağıda ama boyumuz da ortalamanın üzerinde.

Ben de son derece pimprikli bir anne olarak oğlumu hep mukayese ederdim başkalarının çocuklarıyla ama bunun ne kadar yanlış olduğunu ancak anladım.
    Doktorumuzda bana Emirhan'ı ancak Emirhanla mukayese edebiliriz, başkalarıyla değil dedi.

Sevgilerimle

6. Re: önemli bilgi rica ediyorum

Hiç merak etme, gelişmesinde bir gerileme olsa idi, doktorin sizi uyarırdı.Benim kızımda
    diğer bebeklere göre kilo da hep gerideydi, o kadar iri doğmasına rağmen 4,5 kg.doğmuştu. Şimdi ek gıdalarınıza dikkat edin.

Bence bukadar meraklanma bir sorun olsaydı doktorun kesin uyarırdı. için rahat olsun ....

Sevgiler,

Ruhan cım,

Her şeyi çok normal. Zaten endişelenecek bir şey olsa doktorun seninle paylaşırdı. Bahar' da zaten sana ilgili yazıları göndermiş.
    Sevgilerimle,

ruhancim, senden tekrar duymak ne guzel. Benim oglumda sutunu o kadar nazla iciyorki (hep formula sut icti hic emzirmedim) ben obur bebeklerin cork cork sutlerini bitirdiklerini gordukce kafayi yiyorum. Fakat Dylan cok iyi ve gayette guzel kilo aliyor, nasil aliyor bende anlamiyom inanki. Simdi krese basliyacak ordakilere teror estirir artik cunku sutunu 1 saatte nazla iciyor tabi ben annesi oldugum icin katlaniyorum. Daha baska seylerde soylesene ozgesu hakkinda meraktan catliyom..