1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. 3-4 yas arasi cocuklarinizla hangi oyunlari oynuyorsunuz..

Biz oglumla Lego'dan evler yapiyoruz. Sonra Lego anne ve lego cocugu evin icine koyuyoruz, lego pencereden bakiyorlar. Disarida yagmur yagiyormus. Sonra aslan geliyor ve bir zebrayi kovaliyor. Biz zebrayi lego evimize sakliyoruz ki aslan yemesin.

Daha sonra Lego'yla yetinmeyip battaniyeyi sandalyelere takip altina giriyoruz. Orasi bizim Lego evimizin büyügü. Sonra aslan yine geliyor ve biz cok sessiz sekilde fisildiyoruz ki aslan bizi bulmasin. Sonra aslan yine de bizi duyuyor. Bu aslan oglum bu arada. Ve gelip annenin elini isiriyor. Bu sefer oglum ambulans söförü oluyor. Beni kanepeye yani ambulansa oturtuyor, kendi direksiyona geciyor. Kanepenin koluna oturuyor. Ambulans hastaneye gelince oglum bu sefer doktor oluyor. Once eli alciya aliyor. Ama sonradan alcinin ise yaramadini düsünerek bir lego ingiliz-anahtariyla elimi yerinden cikarip yeni el takiyor. Sonra el takilinca artik iyilesiyorum.

3.5 yasinda bir cocugun kafasinda bu kadar fikir nasil gelisiyor sasiyorum dogrusu.. Yeni el taktiginda önce oglum ben robot degil mi yeni el takilirmi dedim. "Takilir takilir" dedi bana. Sonra da düsündüm. Sen büyüyene kadar sanirim yeni el de takilir insanlara dedim icimden..

Bizim tabi baska oyunlarimizda var. Bahcede hava güzel olunca oyunlar degisiyor. Hava yagisli olunca evde oynuyoruz...

Siz neler oynuyorsunuz?

Re: 3-4 yas arasi cocuklarinizla hangi oyunlari oynuyorsunuz..

selin benimle gnelde anne-baba oyunu oynar..o anne olur ben çocuk bana zorla yemek yedirmeye çalışır..(tıpkı benim ona yaptığımı yapar )baba olduğunda da"sus bakiyim ,git çabuk uyu"der(buda erol oluyor)
    bazen kalem kağıt getirir kendisinin resmini çizmemi ister..
    kendisi yetmez kreşteki arkadaşlarınıda çizdirir..hepsinin özelliklerini söyler ben öyle çizerim
    daha sonra bana reklamların ve arkadaşlarının taklitini yapar...
    hayal gücü çok gelişmiş benim kızın..elinde o an ne varsa onu değişik obje olarak görür..mesela su şisesini bebek yapar onu uyutur,yedirir,ninni söyler..
    şimdilik böyle

3. Re: 3-4 yas arasi cocuklarinizla hangi oyunlari oynuyorsunuz..

Lara Kasım ayında 4 yasına girecek ..Biz de sürekli hayal kurdugumuz , karsılıklı konusmalar üzerine kurulu oyunlar oynuyoruz ..Babası ile lego oynamak ve resim yapmak en cok oynadıkları .. bir de legolardan çiftlik yada sirk yapıp içinde hayvan figürlerini konusturuyorlar ..
    Benimle de bebekleri ile oynamayı daha cok seviyor..
    Yada prensesleri ile .. Sürekli karşılıklı konusma halindeyiz .. Yada ben anneanne oluyorum o cocukları ile anne ..
    Bazen anne-baba-cocuk olarak müzik aletleri çalıp şarkı söylüyoruz mikrofon ile .. Bu aralar Lara cok güzel rap şeklinde dans edip söylüyor kafasından uydurdugu şarkıları Bir de aile oyunları oynuyoruz..Ravensburg un Çarşıda Alışverişi , Memory Kartları , Jenga yada son favorimiz ELC nin bir bayrakları takıp ejderhayı çıkarma oyunu var..Çıkaran ceza olarak şarkı söylüyor mesela

3-4 yaş demişsin gerçi ama biz Arda ile bol bol araba yarıştırıp evcilik oynuyoruz..

Arda çay kahve setleriyle bana çay yapmaya , yemek pişirmeye ve bana servis yapıp " anne sıcakk üfleee" demeye bayılıyor..

Ne pişirdin diyorum " piyavvv şoşişş " diyor.En sevdiği 2 yemek..

bizde bu ara polis ve kotu adam kovalamamcasi var
    evet tabiyki ben kotu adamim emrede polis,beni yakalip hapse atiyor ama bu arada sizdeki benzer kovalamaca,yaralanma ,ambulans olaylari yasaniyor
    birde bazen ben bebek oluyorum o da abi,ben onun oyununu bozuyorum surekli (kardes fikri olussun diye),basta sakin davraniyor,sonra anneee diye bagirip sikayet ediyor ben klasik anne tavri iksinide sakinlestirmeye calisiyom ama simarik kucuk kardes dinlemiyor simarmaya devam ediyor,oyunda olsa ilk goz agrima kiyamiyorum ve kucuk bebegin kicini tekmeliyorum(mecazi anlamda tabiiy )
    bebegi sutluyoruz emreyle mutlu mutlu yasiyoruz.
    boyle iste...

ha birde bazen emre koca oluyor ise gidiyor scootera binip bende hanim hanimcik evde onu bekliyom

6. Re: 3-4 yas arasi cocuklarinizla hangi oyunlari oynuyorsunuz..

yan komsum psikiyatrist ve davranis bilimleri üzerine calisiyor. bana cocuklari anne babalarin cok kisitladigini bu nedenle kreativ özelliklerini kaybettiklerini söyledi. Aklinizda bulunsun cocuklarinizi fazlaca kisitlamayin..

Oyunlar konusunda, ogluma hafta sonunda oynadigimiz oyunlardan biri aslan oyunu. Oglumun adi Leo oldugu icin kendini aslanlarla özlestiriyor. "Benim cok sivri dislerim ve cok sivri pencelerim" var diyor. sonra camasir sepetine giriyor, aslani kutuya koymuslar ucakla afrikaya gönderiyorlarmis. Sonra aslan kutudan cikiyor. Herkesi korkuyor tabi. Su anda saclari da cok uzadi aslan yelesi gibi yani pek yakisiyor aslan olmak.. Taklit gücü inanilmaz. Afrika'ya gelince aslana minderlerden ev yapiyoruz. Orada diger hayvanlar da var, onlar oyuncak hayvan. Onlar aslana hosgeldin diyorlar. Falan filan.. iste oyun öyle devam ediyor.

Ayrica hafta sonu havamiz güzeldi. Oyun parkindaki kulübede arkadasinin dogum günü vardi. Oraya gittik bol bol oyuncaklarla oynadilar. Eve gelince komsunun ogluyla da yerlere tebesirle resimler yaptilar ve top oynadilar.

Ne yazikki havalar kötülestikce bahce oyunlari azaliyor. Ev oyunlarina yenilerini bulmak lazim. Ben bir kac müzik aleti satin almayi düsünüyorum. Belki onlarla güzel oyunlar cikarabiliriz. Bir de evinde kukla tiyatrosu olan var mi? Leo baska yerlerde kukla tiyatrosunu cok sevdi ama evde yok alsam oynarmi bilmiyorum...

Denizcim ,

Fusun`un forumunada yazmistim ,aynisini burayada yazayim ;

Mertle oyun oynamayi seviyorum ben .( bazan canim cikiyor ama onun yuzundeki mutlu ifadeve gulucukleri ,heycanlari ,beni cok mutlu ettigi icin katlaniyorum )

-Saklanbac en sevdigimiz oyun

-sonra legolarimizla atlar, gemiler, arabalar, trenler, evler,aklimiza ne gelirse yapiyoruz

-korsan gemimizle korsancilik oynuyoruz.( o korsan kostumunu cok seviyor .arada bir korsan kiliciyla kazara kafama indiriyor )

-iki tane pinpon raketimiz var, karsilikli ufak pelus oyuncaklari birbirimize atiyoruz. cok egleniyoruz.

-ben kaleci oluyorum, o da futbolcu. ya da evde basket potamiz var,birlikte basket atiyoruz.

-ya da masanin altini okul yapip, okulda birlikte sarki soyluyoruz,masal okuyoruz.Inanilmaz aile kitabini ozellikle cok seviyor .resimlere bakarak hikaye uyduruyor bana

-muzigi acip birlikte dans ediyoruz

-arabalarimizi yaristirip, carpistirdigimiz da oluyor.(ama illaki onun arabasi onde gidicek)

-koltuklarin minderlerini asagiya indirip, kanepenin kenarinda tunelyapip icinden surunerek geciyoruz

-en sevdigimiz oyunda "parasutculuk" oynamak ..kocaman bir carsafi aliyoruz ( babamizda dahil bircok oyuna ) kenarlarindan sallayip sallayip ,birimiz altina saklaniyoruz ( genelde Mert saklaniyor ) ..sonra masustan ,Mert nerde acaba ??? diye onu ariyoruz..bayiliyor ..

8. Re: 3-4 yas arasi cocuklarinizla hangi oyunlari oynuyorsunuz..

begonvil ,
    siz de leonardinicisiniz galiba
    bizim de cok sevdiğimiz bir dükkan orası ..

idilara yazdı:
    begonvil ,
    siz de leonardinicisiniz galiba
    bizim de cok sevdiğimiz bir dükkan orası ..
    evet bizde cok seviyoruz .

her cumartesi leonardini gunumuz .mutlaka ugrar yeni birseyler geldimi bakariz .

anadolu yakasindakinde urunler cabuk bitiyor ,simdi akatlardakine gitmek istiyorum .

orada daha cok kostum ve oyuncak cesidi var sanirim .

oglum kostum hastasidir

leonardini oyuncaklari gercekten hem egitici ,hem gelistirici ,hemde kullanilan malzeme sagligina zararli degil .

çalışan ve 2 çocuklu anne olarak çocuklarıma zaman ayıramıyorum
    maalesef biz pek oynayamıyouz