1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

ders çalış(tır)ma teknikleri

tecrübeli anneler,
    biliyorum erken daha diyeceksiniz ama, 6 yaşında bir çocuğu ödevlerini yapmak üzere masa başında tutmak için ne yapmak gerek, bana söyler misiniz? biliyorum dikkatlerini sadece 10 dakika boyunca toplayabiliyorlar. ama yine de nasıl alışırsa baştan öyle gider, diye düşünerek, önerilerinizi bekliyorum. eller yavaş, dikkat az, ödevler var.. e bir de 1 yaşında bir kardeş var.. allah bana kolaylık versin, di mi?

2. Re: ders çalış(tır)ma teknikleri

mesela 15 dk çalışma, 15 dk mola planlayın, ders çalışacağı 15 dk yı iyi değerlendirirse güzel bir ödül ver, beraber bişeyler yapma gibi, ciklet, şeker gibi

15 dk mola bitince dersin başına oturursa kocaman bir aferim de, zorlamadan molayı bitirdiği için

bu sürelere alışıp, rutin oturunca ders süresini 20 dk yap, moda 15 dk da kalsın, yavaş yavaş ders uzun mola kısa kalsın ama başlarda ödülleri unutma

Re: ders çalış(tır)ma teknikleri

Beyza bu sene kreşe başladı ki abisi ilkokula başladığında rahat etsin diye çünki mümkün değil Berk'e rahat vermiyor. sürekli oğlanın tepesinde. biz işe giderken Beyzayı kreşe bırakıyoruz. Anneannemiz (Allah razı olsun) sabahları bize geliyor Berkle ders çalışıyorlar, tekrar yapıyorlar. bütün yükü annem sırtlandı. zaten anneme yakın yere taşınmaktaki en büyük amacımız bu idi.

tecrübeli değilim bu konuda ama annem yol gösteriyor.
    sıkıldığı dakika dersi bırakıp mola veriyoruz. yapamadığı zamanlarda elini tutarak birlikte yazıyoruz. okulda yaptıkları çalışmaları evde tekrar ediyoruz. tv kapalı ve kendi odasında çalışıyoruz. yükleri çok ağır kendilerince. fazla sıkmamak lazım. zaten yapamadıkları yada yaptıklarını benğenmedikleri zaman suratları asılıveriyor hemen.dün akşam babamız Beyza ile ilgilendi bende Berk ile birlikte ödev yaptık. gerçi ben yapmadım. oğlum çalışma yaparken bende odasını topladım. arada elinden tutarak gösterdim. ayy harika olmuş dediğimde bana kızdı anne yaaaa diye

valla seneye işin zor Zeynepcim. ancak akşam baba geldiği vakit oğlunu babaya satıp, kızınla odasına kapanacaksınız

sevgiler

sevgiler

gülben yazdı:
    Beyza bu sene kreşe başladı ki abisi ilkokula başladığında rahat etsin diye çünki mümkün değil Berk'e rahat vermiyor. sürekli oğlanın tepesinde. biz işe giderken Beyzayı kreşe bırakıyoruz. Anneannemiz (Allah razı olsun) sabahları bize geliyor Berkle ders çalışıyorlar, tekrar yapıyorlar. bütün yükü annem sırtlandı. zaten anneme yakın yere taşınmaktaki en büyük amacımız bu idi.

tecrübeli değilim bu konuda ama annem yol gösteriyor.
    sıkıldığı dakika dersi bırakıp mola veriyoruz. yapamadığı zamanlarda elini tutarak birlikte yazıyoruz. okulda yaptıkları çalışmaları evde tekrar ediyoruz. tv kapalı ve kendi odasında çalışıyoruz. yükleri çok ağır kendilerince. fazla sıkmamak lazım. zaten yapamadıkları yada yaptıklarını benğenmedikleri zaman suratları asılıveriyor hemen.dün akşam babamız Beyza ile ilgilendi bende Berk ile birlikte ödev yaptık. gerçi ben yapmadım. oğlum çalışma yaparken bende odasını topladım. arada elinden tutarak gösterdim. ayy harika olmuş dediğimde bana kızdı anne yaaaa diye

valla seneye işin zor Zeynepcim. ancak akşam baba geldiği vakit oğlunu babaya satıp, kızınla odasına kapanacaksınız

sevgiler

sevgiler

işim zor şeker, hem de seneye filan değil, şimdiden zor.. giray habire yürümek ya da ablanın peşinde dolanmak istiyor. kalemlerde gözü, onlar yasak ya.. bakalım nasıl olacak.. allah yardım eder heralde..

5. Re: ders çalış(tır)ma teknikleri

Allah yardımcın olsun. takipteyim formu. malum bizde 1, sınıftayız.

birde zeynepcim,

harflere başladınız mı? ya sayılara?

QUAKE yazdı:
    Allah yardımcın olsun. takipteyim formu. malum bizde 1, sınıftayız.

birde zeynepcim,

harflere başladınız mı? ya sayılara?
    sayıyorlar 10a kadar ama hiç sayı yazdıklarını görmedim. harflerde de bazı harfler var ama daha çok el yazısı harflere hazırlık yapıyorlar..

tehdit
    kıyaslama
    kulaklardan çekme
    şimdilik aklıma gelenler bunlar

maximum_moment yazdı:
    tehdit
    kıyaslama
    kulaklardan çekme
    şimdilik aklıma gelenler bunlar

alemsin...

Zeynepcigim,
    zor bir donem bu donem,
    Ben iki kizimdada ilkokul ortaokul ve liseyi 3 kez bitirmis olmustum.

simdi cerende mufredat degisik olacak galiba. bende sizi takipteyim.

odeve alistirmak icin, ders calisma zamanini 15 dakikalara bolup yaptirmak, en guzeli,her 15 dakikada ziiiirrr zil caldi demen. 5 dakika ara vermeniz guzel o cok yoruldum falan diyim mizirdama baslayinca masasina icecek bisey getir , ic devam edelim de

yada masada eglenerek yaparken o farkinda olmadan bitmis olur.

Birde benden oneri...

Odanizda onun boyunun yetisebilecegi alana dunya haritasi asin. zaman zaman o haritada neler var, merak ettirerek birlikte inceleyin. ara sira, cok faydali.cografyasi icin, dunyanin kafasinda sekillenmesi icin.

bizim var ceren neredeyiz, ablasi nerede, daha once hangi ulkelerdeyiz gosterebiliyor. boyleboyle alisacak daha sonra merak baslaar, su ulkeyi arastiriyim, neler var gibi....ben diger kizlarimda da yapmistim bu yontemi.

cok buyuk tablo halinde duvarina carpim tablosu asin. o gorerek kendiliginden ezberliyecektir. yada rakamlari yada harfleri.

bu cok faydali hep dursun onlar orada.

basarilar yavrularimiza

Bizde 15 dakika bilem olmuyor..popo 2 saniye koltukta olmuyor
    yaa sabiirrr....