Bana yanıt yazılanların çoğuna inanamıyorum....Sadece şunu vurgulamak istiyorum...Benim yazım kendimce çok agresif bulduğum bir yazı üzerine yazılmıştı...Yani yazımı oradan koparmak anlamda kaymalara yol açıyor bu bir,ikincisi yanıt verdiğim yazıda önyargılar vardı bu iki,ve asıl önemlisi benim anlatmak istediğim sisteme rağmen sistemde varolmak çok zor...
Sisteme rağmen varolmak için bence ne yaparsanız yapın o beğenmediğiniz kurallara kısmen de olsa uymak zorunda kalıyorsunuz....Bir bakıyorsunuz senelerce tanıdığınız kişinin imajıyla oynanmış,zayıflatılmış,estetiklerden geçirilmiş....Doğrumudur demiyorum ama bilen bilir küçük prenstede vardır fesli adamın dedikleri fesi atınca dikkate alınmıştır ya...
Neyse bu çıkarımdan hareketle güzel olmak en azından hoş olmak artık bu çağda hiç de zor değil ve önemli noktalarda dediğimiz insanlar bu manevrayı kolayca hallediyor ya da halletmek zorunda kalıyor.İşte anlatmak istediğim buydu artık ünlü dedğimiz insanlar muhahkak bir imaj rötüşundan geçiyor ve birazda (çokça da)törpülenerek huzura çıkıyorlar...
Tabi ki gene de aslolan içerik .Bu bombardımana karşı durmak kolay mı?Sanırım değil...Etrafınıza bir bakın tam bir bombardıman...Bir Barbara Streisand olmak çok zor var mı ülkemizde çokça örneği....
Daha tartışılacak çok şey var ama sanırım yazı dilim iyi değil ve ben A derken %50 Z anlıyor...
Globalleşen trendi değerlere karşı koymak zor....Bu durumda benim çevremdeki gene bence akıllı tipler bu değerlerle çarpışmaktansa kısmen ambalajlamaya gittiler demek istedim.....
Daha tartışılacak çok şey var mesela akıllı kim,güzellik nedir, neden 90-60-90 güzelliğin oranı oldu ,kilolu=çirkin neden oldu gibi ,boyalı kuş olmak neden çok zor gibiama galiba burası felsefe forumu değil ve bunlarda sanırım çoğunluğun ilgi alanı değil....
Sevgilerimle ve paylaşımlarımızı sevgiyle yapmak umuduyla.....