Dün akşam kayınpederime dedim ki"baba yarın okuldan malzeme listesini alıver de haftasonu alışverişi bitirelim. Şurda 15 gün kaldı" Ali Berk 15 gün lafını duyar duymaz başladı ağlamaya ve bağırmaya"Az kaldı demeyin, bana okul lafı etmeyin" falan sonra gitti kustu. Ben de çok kızdım"herkes okula gidiyor sen de ağlasan da kussan da gideceksin, geçen yıl ki gibi sorunlar istemiyorum, sen artık büyüdün"dedim. Ceza olarak aşağıda babaannesinin evinde yatmasını söyledim(çünkü yukarıda bizim yanımızda uyuyor)
Akşam kandil mübareği için annemi aradığımızda eşim olayı anlattı. Annem sabah üşenmemiş biraz önce beni arayıp bi dünya laf söyledi. Neden kızıyormuşum, tamam kızsam bile neden ceza veriyormuşum. Çocuk benden soğurmuş. Ali Berk çok içliymiş. Aksine sabah çok usluydu oğlum. Barıştık, konuştuk bir daha yapmayacak Yarın okul malzemelerini aldıktan sonra birlikte yaşpasta yapacağız Ama bu olayı büyükler anlamıyor, "anne çocukken bizim duygularımızı düşünmüyordun ceza verirken " dedim "ben torunumu düşünürüm" demez mi hey allahım