Niye aksam mangalmı yakacannn...
yok kzöleyip buzluğa atıcam da nasıl yapılır bilemiyom
cevap lütfen
bak ne güzel demişssin közleyip atacam diye
közle at
bu arada ben hiç közleyip atmadım cevaplara bakıyorum belki bende yaparım :roll: :roll:
fırınının ızgarası varsa orda közleyebilirsin.
yoksa ocağını açıp tek tek közleyeceksin.
sonra kabuklarını soyup difrize atacaksın.
ben biberleri közleyip,zeytin yağı ,sirke, 4-5 diş sarımsak,tuz ve biraz su ile sos hazırlıyorum biberleri biraz içinde bekletip saha sonra kavonoza koyuyor ağzını kapatıp saklıyorum.
+1 işte böyle yapıyorum bende ve harıka kışın buzluktan cıkardıktan sonra yagda bıraz kavur ve sarımsaklı yogurt nefis oluyo ben attım dıfrıze 5 kggülhan.e yazdı:
fırınının ızgarası varsa orda közleyebilirsin.
yoksa ocağını açıp tek tek közleyeceksin.
sonra kabuklarını soyup difrize atacaksın.
ben biberleri közleyip,zeytin yağı ,sirke, 4-5 diş sarımsak,tuz ve biraz su ile sos hazırlıyorum biberleri biraz içinde bekletip saha sonra kavonoza koyuyor ağzını kapatıp saklıyorum.
Akşam kayınvalidemden aynı tarifi aldım ama o su koymuyo ve fırın tepsisine kağıt serip biberleri koyarak fırına sürüyomuş daha pratik...gülhan.e yazdı:
fırınının ızgarası varsa orda közleyebilirsin.
yoksa ocağını açıp tek tek közleyeceksin.
sonra kabuklarını soyup difrize atacaksın.
ben biberleri közleyip,zeytin yağı ,sirke, 4-5 diş sarımsak,tuz ve biraz su ile sos hazırlıyorum biberleri biraz içinde bekletip saha sonra kavonoza koyuyor ağzını kapatıp saklıyorum.
kolay gelsin...