1. Sayfa - Toplam 6 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 57 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Benim için farketmez...Nasil yani!

Sevgili eşimle 10 sene evli kaldık. Ekim ayında resmi olarak boşanıyoruz. Çok aşık olduk, çok çok güzel 10 sene yaşadık. Her çocuk gibi pırıl pırıl muhteşem bir oğlumuz var. 1 sene önce "tükettik devam edersek tadı kaçacak" diyerek evleri ayırdık. Hayırlısı ile Ekim ayında da resmileştiriyoruz ki bu çok çok küçük bir detay.

Ama asıl konu bu değil. Ben Kağan'ı (eşimi) çok severim. Sıkı dosttur, süper omuz arkadaşıdır, bir erkek olmanın tipik komplekslerini taşımadığı için her zaman destekler yaptıklarınızı vs. Amma velakin 10 sene boyunca bir türlü "benim için farketmez, sen nasıl istersen" demekden bir türlü vazgeçmedi kardeşim

Önceleri -taaaa en en en baştan hani 1990'ların başından bahsediyorum-, "adam ne kibar hep bana bırakıyor kararı ne güzel" diyordum. Ve fakat aynı evde yaşamaya başladıkdan sonra ve biraz zaman geçince olay bana dokunmaya başladı. "Hayatım akşam ne yiyelim"..."Farketmez şeker, sen ne istersen"...."Sevgilim haftasonu nereye gidelim"..."Farketmez tatlım sen nereyi istersen"...."Kağancım tatil için nasıl bir tercihin var"..."Valla güzel karıcım hiç farketmez benim için sen nasıl istersen öyle olsun"....

Sonradan anladım ki "seçmemek, tercih belirtmemek büyük rahatlık"mış Eğer tercihinizi belirtmezseniz otomatik olarak sorumluluk da almamış oluyorsunuz. Kafa yormamış olmanız da bonusu

Geçenlerde Antalya'da oğlan (Kemal) ile tatildeyiz. Açık büfeden birşeyler alacağız. Ikimizde de tabak yürüyoruz. "Ne istersin" dedim..."Farketmez" demesin mi!!! Hoppalaaaa. Ama yemezler. Ha ha ha karşısında 10 sene evli kalmış bir anne var; biz kaçın kurasıyız, 6.5 yaşındaki bir oğlanın içinde filizlenen erkeksel vurdumduymazlığa izin mi veririz!

"Yok öyle" dedim. "Kendi yemeğini kendin seç"...Farklı zamanlarda bir iki defa daha denedi. Ama her seferinde püskürttüm

Başka bir iki olay daha oldu. Yine aynı şekilde "sen de katılacaksın o zaman fikrini söyle" dedim.

İşte böyle hanımlar.

Yazdım çünkü inanın, çocukları yetiştirirken, farketmeksizin bazı şeyleri de biz tetikliyor olabiliriz.

Ha belki benim bu çabalarımın bir anlamı olmayacak ve fakat aklının (bilinçaltının) bir köşesinde "seçim yapmalıyım ve sorumluluğunu almalıyım" mesajı kalacaktır ümidindeyim

Blog Girişleri
    1

Re: Benim için farketmez...Nasil yani!

Ben de çok derim farketmez sen seç diye

Eşim de kararsızlığımı sevmez hiç, napiyim hercai balık ben.

Yeni hayatlarınızda mutluluk ve huzur dilerim, sağlıkla ve dost yaşamanızıda tabi.

:roll:
    Yok bizde boyle bir durum ,herkesin bir fikri var ve sonuna kadar carpisiyoruz bu konuda
    cuma gunu bizi gormeliydin

köşe yastığı erkek sendromu bu işte figencim...

aman kemale dikkat..derkeeennn

amaaan ben de ne söylüyorum..
    sen zaten herşeyi en doğru şekilde yapan bir kadınsın.

yengeç olduğuna inanasım gelmiyor zaten bazen)

öpüyorum sevgiyle.

5. Re: Benim için farketmez...Nasil yani!

Çabaların oğlunda sonuç verecek ve sorumluluk alan bir erkek olarak yetişecektir ki bu da en çok eşine yarayacaktır Senin içinde hayırlısı olsun anlaşılamayan bir eştense her zaman omuz verecek bir dost derim her zaman Hakkında hayırlısı olsun

Figencim yazdıkların bana çok tanıdık geldi..

Eşim de kararları hep bana bırakır.."dışarı çıkalımmı canım" " sen nasıl istersen", " nereye gidelim " " sen nereye istersen, kararı sana bırakıyorum" gibi..

Sorumluluktan kaçmak...Evet bütün mesel bu bence.Çünkü yaptığımız şeylerde bir aksilik olursa sorumlusu benim çünkü ben tercih ettim..

Geçenlerde isyan bayrağını çektim ama ben

Ya dedim bir kere de sen söyle hadi hayatım şuraya gidiyoruz de ..

Neyse pazar günü kahvaltıya kendi seçimi olan bir yere gittik..

Bizim evde,bazi konularda bu kelime kullanilir,

esimin cok iyi bildigi bir konu ise ben kullanirim bu cumleyi, eger benim ilgi alanimsa esim kullanir.

her sey gonlunce olsun figen...

Re: Mine şekerim...

Astrolog da bana "sen yengeç değilsin, yengeç burcuyum deme kimseye, ilginç bir durum" dediydi ya Ya burçlar da bir sorun var ya da benim varlığım da

9. Re: Benim için farketmez...Nasil yani!

güzel bir gözlem..

David'de baslarda böyleydi.. Hep sen nasil istersin? diye bana sorardi. Ama simdi daha cok karar veriyor.

Oglum benim gibi tam bir kisilik. Ne istedigini ne istemedigini cok iyi bilir ve hep karar verir.

Aslinda bazen de bizim gibi hep karar verenlerin karari baskasina birakmayi ögrenmeleri gerekiyor.

Ben sorumluluk almaya öyle alismisim ki, karari hic sansa yada baskasina birakamiyorum. Böyle olunca da bir cok isi ve sorumlulugu omuzlamak bana düsüyor tabi..

10. Re: Benim için farketmez...Nasil yani!

figen_kongar yazdı:

Önceleri -taaaa en en en baştan hani 1990'ların başından bahsediyorum-, "adam ne kibar hep bana bırakıyor kararı ne güzel" diyordum.
    aynı tarihlerde eşim de bana hep aynı şeyleri söylüyordu ve ben de tam da ne kadar uyumluyuz filan diyordum evlendik. Adamın birden aklına kendi fikirleri de olduğu geldi. Kendi fikirlerini bana kabul ettirme gayretleri başladı ve tam 15 senedir fikirleri çarpıştırıyoruz