Ya arkadaşlar ben iyimi yapıyorum kötümü bilmiyorum artık size danışacağım ve ona göre bir karar vereceğim.
Benim kızım 1 yaşlarında okumaya başlamıştı yani okumak mı hafıza mı bilemiyorum artık benim daha önce duyduklarıma göre çocukların erken yaşta böyle şeyleri öğrenmesi ileriki hayatında olumsuz etkiler yapabiliyrmuş erkenden okuyup yazarsa okulda ne yapar değil mi.
Harflerle ilgili sorduğu sorulara hiç cevap vermedim. Bir dönem o sordu ben sustum. Bir ara ingilizce öğrenmeye merak salmıştı ve izlediği bütün cdlerin ingilizce ve türkçesini istiyordu benden.
Geçenlerde öğretmeni dediki dila sanki okuyor kendi adını ve arkadaşlarının adını yazdığımda söylüyor dedi. Henüz ana okulunda yazı yazmayı filan öğretmiyorlar sadece boyama ve hamurlar işte çocuklar için şeyler yapıyorlar.
Az önce evdeki scrable kutusunu getirmiş içinden harfleri çıkarmış anne bak burda ne yazıyor dedi bir de baktım ki kendi adını yazmış
Ben ne yapayım bana birşey tavsiye edin ne olur ben bu çocuğa yazık mı ediyorum normal anaokuluna gönderip de yoksa olması gereken bu mu.
Geçmişimde okulda yaşadıklarımı düşününce yanlış yapıyorum hissine kapılıyorum. Ben 6 yaşında başladım okula ve hiç ders çalışmazdım herşeyi mantığımla yapardım derslerim iyiydi öğretmenim aileme veli toplantısında beni şikayet ederdi bütün sorulara cevap veriyor başka çocuklara sıra vermiyor diye.
Ben o zamanlardan sonra okuldan iyiden iyiye soğudum parmak kaldırıp soruya cevap vermekten korktum yine kızacaklar bana diye.
Şimdi ister istemez kızım için de aynı korkuları yaşamaya başladım.
Sizden ricam kızım için ne yapmalıyım bana bir fikir verin arkadaşlar ben okul mokul konusunda pek birşey bilmiyorum böyle çocukların gittiği bir okul varmı nerededir nedir .