Toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arasındakiler gösteriliyor.

fibrokistik hastalık, endometriosiz, çikolata kisti ve diğerleri

öncelikle -sanırım çok önceden- bir soruya burnumu sokup cevap verdiğim için özür dilerim
    benim derdim devam ediyor 2004 ağustos ayında tatile çıkacağımdan adet görmemek için hayatımda ilk defa ilaç kullandım ilaç kullandığımdan sonraki adetim çok sancılı geçti (gerçi hep sancılı geçerdi) ve daha sonraki ay (ekim) yüksek ateş, bayıltan ağrılarla hastaneye kaldırıldım ve alınan test sonuçlarına göre yumurtalık kanseri(sanırım) riskiyle ameliyat edildim tümör markırları çok yüksek çıkmış. ameliyatta kistimin ultrasonda görünenden daha küçük olduğu ve zararsız olduğu görüldü fakat bu seferde barut yanığı izi olan (bu ne demek bilmiyorum) yapışmalarımın olduğu görülmüş ve onlara müdahale yapılmış(bu endometriyosiz biliyorum) doktorlar bu konuda fazla açıklama yapmadılar biraz ben araştırdım bana söyledikleri 2-3 sene içinde çocuk sahibi olmaya çalışmamdı (o zaman henüz adayım yoktu) fakat ameliyattan sonra yaşadığım adet dönemlerinde sancılarım yüzünden kıpırdayamaz hale geldim tekrar doktora gittiğimde 6 ay doğum kontrol hapı kullanmama karar verildi 6 ayın sonlarına doğru göğüslerimde büyüme, acı sancı, ve bir kerede idrarımdan koyu kan geldi(yanma, kaşınma acı yok) ve lekelenmelerimin süresi uzadı tekrar kontrole gittiğimde hapı kestirip başka bir hap verdiler ve adet gördüğümde sancılarım rapor almamı gerektirdi sonra o hapların etkisini azaltığı daha etkilisini kullanmam gerektine karar verildi şimdi de onu kullanıyorum bu arada idrarımdan gelen kan ve göğüslerim için başka doktora gittiğimde kn için sistit OLABİLİR dediler üstüne gitmediler benim yaptığım araştırmada endometriyosiz yüzünde göz yaşının bile kanlı olabileceğini gördüm ona bağladım göğüslerim için gittiğimde de ele gelen ama ultrasonda görülmeyen bir şey olduğunu görmedikleri bir şeyin VAR OLAMAYACAĞINI belirterek kapattılar
    şu an doğum kontrol hapı kullanmaya devam ediyorum (hiç kesmeden) göğüslerim için tekrar başka bir dr ye gittim yayılmış fibrokistik hastalık dediler çok önemli değilmiş öldürmezmiş falan sanırım endometriyosizle bağlantılı çünkü hormon düzensizliğindenmiş
    bu kadar çok şeyi yazmak istedim çünkü dr ların çoğu hastalık geçmişini anlatmayı çok bilmişlik kabul ediyor ama dinlemedikleri zamanda o dr den o dr ye koşturuyoruz ben sizin dinlediğinize inanıyorum
    benim sorum şu ben şu an 30 yaşımdayım evlenmeya karar verdim çocuk doğurabilir miyim onu emzirebilir miyim başka çocuklar yapabilir miyim hiç iyileşme şansım var mı acaba birbiriyle bağlantılı başka bir hastalık çıkabilir mi bir de bizim ailemizde ölümlerin çoğu kanserden (anne ve baba tarafımda da)ben bunun için ne gibi önlemler almalı hangi kontrollerimi yaptırmalıyım
    meşgul ettiğim için özür dilerim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Re: fibrokistik hastalık, endometriosiz, çikolata kisti ve diğerleri

Merhaba,

Meme hastalığınız için genel cerrahi uzmanına danışmalısınız.

İdrarınızın kanlı gelmesinin endometriozis hastalığınıza bağlı olması ihtimali mümkün ama oldukça düşük.Bu konuda öncelikle sık görülen sebepler (idrar yolu infeksiyonu,taş vs.) düşünülmeli ve tüm bunlara üroloji doktoru karar vermelidir.

Bizi ilgilendiren sizin endometriozis hastalığınız.Anlaşılıyor ki,ileri boyutta.Öncelikle evlenin ve hemen çocuk planlayın (eğer çocuk istiyorsanız).Tüp bebek tedavisi adaylığınız oldukça yüksek bir olasılık.

Saygılarımla...