Selencik yazdı:
Bana göre zaten bilinen konular
Çocuğumun ateşi çıkınca önce ilaç veririm, sürekli dereceyle kontrol ederim, ılık duş aldırırım, gün boyu ve gece takip ederim, ateş düşmüyorsa alır dra götürürüm.
İshal olunca haşlanmış patates, yağsız yoğurt, makarna ve bol su veririm vs günde 5 kereden fazla olursa daha sıkı takip ederim, hemen doktora götürürüm.
Kabız olunca da bitki çayları, kayısı, posalı yiyecekler, bir çay kaşığı sıvı yağ
Diş çıkarırken ateş, ishal huysuzluk vb, sorunların da tam olmasa da az çok üstesinden gelmeyi biliyorum.
Ve tahmin ediyorum ki buradaki annelerin çoğu eğitimli ve birçoğu üstesinden gelebilir..
Bunlar örneklerdi tabi şimdi gelelim bu forumların niye ilgi çekmediğine
ben biri 13'üne girdi diğeri 27 aylık iki çocuk büyütüyorum bu sorunların hemen hemen hepsini belki de fazlasını yaşadım, bugüne kadar onlarca bu konuda kitap okudum, dr yardımı aldım, netten hergün hala aklıma takılan herşeye girip bakıyorum çok sıkıldığım olağanüstü bir durumda da siteden yardım da alıyorum herkes gibi..
Hemen hemen her dönem yaşanır bunlar niye çocuklarla ilgili forumlara ilgi gösterilmiyor, bu üstteki saydığım yöntemlerin dışında çok farklı bir yöntem var mı bildiğimiz, öyle bir foruma bilinçli birkaç ağızdan cevap yazılması bile yeterli, daha fazlası ya batıl inançtır, ya da kafa karıştırır..
Buradaki bu sitemlerin asıl nedenini merak ediyorum daha neler yazılmasını istersiniz bu tür forumlara, zaten buradaki insanların çoğu birkaç kişi hariç tıp eğitimi almış insanlar değil ve bildikleri yöntemleri hem de fazlasıyla açıklıyorlar..
Şahsen ben konuya bakıyorum benim söyleyeceğim herşey söylenmiş cevap yazmıyorum başka ne yapabilirim, ya da hiç bilmediğim bir hastalık vs, bir sorun varsa cevap yazmamayı tercih ediyorum. Ya da cevap yazıp kulaktan dolma bilgilerle mi süslemeliyim?
Bütün bu sitemler niye? asıl öğrenmek istenilen nedir onu merak ediyorum?