beyaz sarapla yenilecek ler
kaynak: esimin notlari ve hugh johson's pocket wine book
Sarap:
cok iyi Chablis, beyaz burgundy, yuksek kalite Chardonnay
yemek: beyaz balik izgara, yada soslu, dover sole, turbot, halibut, bunlar kati yag ile terbiye edilirse super olur, seabass
sarap: supreme beyaz burgundy (le montrachet, Croton-Charlemagne)
yemek: firinda buzagi, organic tavuk, scallops yada beyaz baliklar
sarap: condrieu, Chateau-Grillet or Hermitace Blanc
yemek: makarna biraz baharatli ve kucuk bezelye yada yesil fasulye ile pisen
sarap: Grand Cru Alsace, Riesling
yemek: tutsulenmis somon
sarap: Pinot Gris
yemek: firnda yada izgarada korpe dana
sarap: Gewurztraminer
yemek: peynir sufle
sarap: Sauternes
yemek: crisp biskuviler, seftali, nektar, cilek, (not tropical meyve), blue cheese
sarap: old vintage champagne
yemek: aperitif olarak yada yabani kuslarla (ie partridge, grouse)
kusura bakmayin turkce sozlugumu bulamadim