Sevgili Meltem Hanım,
Sorun kızım Elif'le ilgili.
Elif henüz 3,5 yaşında.Bir ay öncesine kadar Adapazarı'nda oturuyorduk ve kızıma doğumundan itibaren evimize gelen bakıcısı bakıyordu.Bir ay önce benim işyeri değişikliğim sebebi ile İstanbul'a taşındık.Elif'i de kreşe vermeye karar verdik.Durumu ona uzun uzun anlattık hatta kreş araştırmasında tüm kreşlere onu da götürdük ve en sonunda 1 tanesine karar verdik.Ben işe başladığım ilk gün Elif'i de kreşe başlattık.İlk günü sorunsuz atlattık 2.günü de öyle fakat 3.gün Elif ateşler içerisinde uyandı ve o gün kreşe göndermedik.O günden itibaren de yaklaşık 2 hafta süren ve bunun 5 günü hastanede yatarak geçen viral bir enfeksiyon ile boğuştuk.Yani kızım çok hırpalandı ve tüm düzeni altüst oldu.Huyları tamamen değişti agresif herşeye olumsuzca karşılık veren bir çocuk oldu.Son iki gündür hastalığı hemen hemen tamamiyle iyileşti fakat sorun Elif.Devamlı odasında yatmak istiyor bizim yanımıza gelmiyor.Benim koşup oynayan kahkahalar atan kızım gitti yerine sessiz içine kapanık bir çocuk geldi sanki.
Dün ona kızım artık iyileştin bir kaç gün sonra okula tekrar başlayacaksın dedim.Bana okula gitmeyeceğim anne diye cevap verdi.Ben kalakaldım şimdi.Severek gidiyordu oysaki.
Eşim 15 gündür Elif'le ilgileniyor ve artık o da sabır sınırlarını aştı.
Yani kısacası Elif'i kreşe tekrar başlatacağız ama nasıl?
Bırakırken ağlayıp sorun çıkarırsa ne yaparım diye düşünüyorum ve çok huzursuzum.Elif de öyle.
Kızımın bu mutsuz hali acaba hastalığı sırasında çektiği sıkıntılardan mı kaynaklanıyor?Yoksa taşınma ve yeni bir hayat ona ağır mı geldi?Ne yapacağımı bilemiyorum.
Lütfen bana bir yol gösterin.Vereceğiniz yanıt için şimdiden teşekkürler.