Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Kızımı yeni hayatına nasıl alıştıracağım?

Sevgili Meltem Hanım,

Sorun kızım Elif'le ilgili.

Elif henüz 3,5 yaşında.Bir ay öncesine kadar Adapazarı'nda oturuyorduk ve kızıma doğumundan itibaren evimize gelen bakıcısı bakıyordu.Bir ay önce benim işyeri değişikliğim sebebi ile İstanbul'a taşındık.Elif'i de kreşe vermeye karar verdik.Durumu ona uzun uzun anlattık hatta kreş araştırmasında tüm kreşlere onu da götürdük ve en sonunda 1 tanesine karar verdik.Ben işe başladığım ilk gün Elif'i de kreşe başlattık.İlk günü sorunsuz atlattık 2.günü de öyle fakat 3.gün Elif ateşler içerisinde uyandı ve o gün kreşe göndermedik.O günden itibaren de yaklaşık 2 hafta süren ve bunun 5 günü hastanede yatarak geçen viral bir enfeksiyon ile boğuştuk.Yani kızım çok hırpalandı ve tüm düzeni altüst oldu.Huyları tamamen değişti agresif herşeye olumsuzca karşılık veren bir çocuk oldu.Son iki gündür hastalığı hemen hemen tamamiyle iyileşti fakat sorun Elif.Devamlı odasında yatmak istiyor bizim yanımıza gelmiyor.Benim koşup oynayan kahkahalar atan kızım gitti yerine sessiz içine kapanık bir çocuk geldi sanki.
    Dün ona kızım artık iyileştin bir kaç gün sonra okula tekrar başlayacaksın dedim.Bana okula gitmeyeceğim anne diye cevap verdi.Ben kalakaldım şimdi.Severek gidiyordu oysaki.
    Eşim 15 gündür Elif'le ilgileniyor ve artık o da sabır sınırlarını aştı.

Yani kısacası Elif'i kreşe tekrar başlatacağız ama nasıl?
    Bırakırken ağlayıp sorun çıkarırsa ne yaparım diye düşünüyorum ve çok huzursuzum.Elif de öyle.

Kızımın bu mutsuz hali acaba hastalığı sırasında çektiği sıkıntılardan mı kaynaklanıyor?Yoksa taşınma ve yeni bir hayat ona ağır mı geldi?Ne yapacağımı bilemiyorum.
    Lütfen bana bir yol gösterin.Vereceğiniz yanıt için şimdiden teşekkürler.

Kantarcı Rıza Sok. No: 17/12, Erenköy www.onlineterapist.com

Re: Kızımı yeni hayatına nasıl alıştıracağım?

Merhaba Umut, geçmiş olsun. Elif'ciğin yaşadığı zaten bir sürü değişiklik varken bir de üstüne hastane gibi keyifsiz bir ortamda yatmasına sebep olan bir hastalık geçirmiş. Keyifsiz ve huysuz olması son derece normal. Bir süre sonra geçecek, merak etmeyin. Siz onu kreşe bırakırken çok büyük bir olasılıkla çok ağlayıp kendisini bırakmamanız için sizi çok zorlayacaktır. Kreşteki öğretmeni ile lütfen önceden konuşun, bu konuda size çok yardımcı olacaktır. Ama kreşe götürdüğünüzde mutlaka bırakmanız lazım, yoksa hayat boyu istemediği hiç bir şeyi yaptıramazsınız.
    Merak etmeyin, bunların hepsi bir süre sonra geçecek, yerini başka problemlere bırakcak.
    Kolay gelsin,
    Dr.Meltem

Merhaba Umut, geçmiş olsun. Elif'ciğin yaşadığı zaten bir sürü değişiklik varken bir de üstüne hastane gibi keyifsiz bir ortamda yatmasına sebep olan bir hastalık geçirmiş. Keyifsiz ve huysuz olması son derece normal. Bir süre sonra geçecek, merak etmeyin. Siz onu kreşe bırakırken çok büyük bir olasılıkla çok ağlayıp kendisini bırakmamanız için sizi çok zorlayacaktır. Kreşteki öğretmeni ile lütfen önceden konuşun, bu konuda size çok yardımcı olacaktır. Ama kreşe götürdüğünüzde mutlaka bırakmanız lazım, yoksa hayat boyu istemediği hiç bir şeyi yaptıramazsınız.
    Merak etmeyin, bunların hepsi bir süre sonra geçecek, yerini başka problemlere bırakcak.
    Kolay gelsin,
    Dr.Meltem

Önerileriniz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim.
    Bugün hastanede kızımın kontrolü var.Doktoru ile görüşüp kreşe tekrar başlam gününe karar vereceğiz.
    Kreş yönetimi ile de görüştüm.Merak etmememizi ve bu sorunun üstesinden gelebileceklerini belirttiler.
    İlk bırakacağımız günü ağlayarak atlatacağımıza eminim ama kararlı bir şekilde onun gelişimi sözkonusu olduğu için bırakacağım.

Tekrar teşekkür ederim.

Bugün Elif'in doktor kontrolü vardı.Babası ve halası götürdü.Şimdide kulakları sorun çıkardı ve iğne tedavisine başlandı.
    Doktorun söylediğine göre yaşadığı ortamı değiştirmesi sebebiyle psikolojisi bozulmuş ve buna bağlı olarak ta bağışıklık sistemi çökmüş devamlı mikrop alıyormuş.

Yanında hiçbir şekilde hastalıklardan falan bahsetmeyin demiş.
    Bir pedagoga götürmemiz gerekir mi?Ne dersiniz?

Sevgili Umut Hanım,
    Pedagog eğitim uzmanıdır. Siz Elif'i lütfen çocuklarla çalışan bir psikoloğa götürün. Doktorunun söylediği gibi çok ciddi bir sorun varsa, meslektaşım gereklli tedaviyi yapacaktır.
    Kolay gelsin,
    Dr.Meltem

Meltem hanım çok teşekkürler.
    Elif 2 gündür bayağı iyi hastalığı iyileştikçe psikolojisi de sanırım ona bağlı olarak düzeliyor.Eskisi gibi gülüp oynamaya başladı.
    Psikologa götürme konusunda biraz daha bekleyeceğim.

Geçmiş olsun, Elif'in iyileşmekte olmasına çok sevindim.
    Kolay gelsin

9. Re: Kızımı yeni hayatına nasıl alıştıracağım?

merhaba umut dr. hanimla yazismalarinizi okudum ve hem senin icin hem elif icin cok uzuldum umarim simdi hersey daha iyidir.seninle paylasmak istedigim diger sey ise gectigimiz yaz kayinpederimin vefatindan dolayi apar topar turkiyeye geldik, turkiye donusu tasindik ve ayni sirada oglumun(3 yasindaydi)yuvadaki bolumu degisti tum bunlarin ustune birde komsumun kendi cocuguna bagirmasina sahit olup korktu(ogluma kendisine kizilmadigini acikladim ve 3-5 dakika sonra oradan ayrildik)tum bu olanlardan sonra oglumda kekeme sorunu basladi bir uzmanla gorusebilmeyi cok arzu ettim ama gerek aile doktorumuz gerekse yuvadaki egitmenler yuvanin kendi bunyesindeki uzmanlarla bu isin ustesinden gelinecegini soylediler ve tum bu yasananlarin uzerinden 9 ay gecmesine ragmen oglum hala ayni durumda ve simdide ayni anda iki dil ogreniyor bu yuzden deniyor tum bunlari neden anlattigima gelince lutfen kizinizi bir uzmanla gorusturun cunku emin olun yarari olur da zarari olmaz.bense izinde turkiyede kesinlikle bir uzmanin yaninda alacagim solugu(burada bazi seyler icin once catlamaniz gerekiyorda bu yuzden turkiyeyi bekliyorum)cok uzun yazdim bagislayin ama sizinle paylasmak istedim sabriniz icin tesekkurler

Sevgili Perhan,

Önerilerin için çok teşekkür ediyorum.Bugün kızımın doktor kontrolü var ve ben bugün aynı zamanda psikoloğa götürmeyi de düşünüyorum.