Ben çok sevindim,umarım amacına ulaşır.
Milli Eğitim Bakanlığı, okul kayıtlarında zorla bağış alınmasının önüne geçmek için internetten yararlanacak.
İlköğretim okullarına 1 haziranda başlayacak kayıtlar, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Adana'da internet üzerinden alınacak.
Bu amaçla özel olarak oluşturulan bilgisayar programıyla, bir okula kayıt yaptıracak çocukların isimleri, ikametlerinin okula yakınlığına göre belirlenecek ve internetten ilan edilecek.
Böylece, velilere kayıtlarda kolaylık sağlanacak. Sistemde Yüksek Seçim Kurulu'nun kayıtları esas alınacak.
İnternetten kayıt projesi şu anda sadece ilköğretim okullarında uygulanacak. Sistem daha sonra tüm illere yaygınlaştırılacak.
İstanbul'da daha kolay
Projenin teknik altyapısını yürüten Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, projenin İstanbul'da uygulanmasının diğer pilot illere göre daha kolay olacağını söyledi.
Kendi birimlerinin sadece teknik altyapıyı sağlamaya çalıştığını ifade eden Aktürk, ''örneğin Ankara'da Sarar İlköğretim Okulu'nu ele alalım. Etrafında neredeyse konut yok. Hep işyeri, mağazalar bulunuyor. Bu okula Sincan'dan, Kayaş'tan öğrenci geliyor. Buraya nasıl öğrenci alınacağının kuralını kaymakamlık koyacak'' diye konuştu.
Bir okulun kayıtlar döneminde kontenjanının dolmaması veya yetmemesi durumunda nasıl bir yol izleneceğini Aktürk, ''bunun da kuralları olacak. O okula ön kayıt yaptıran insanlar asıl kayıtlarını yaptırmamışsa boş kalan kontenjan kadar öğrenci kayıt yaptırabilir. Bu da okul müdürünün inisiyatifine bırakılmayacak'' şeklinde anlattı.
Aktürk, bu sistemin liseler için de uygulanıp uygulanmayacağının henüz belli olmadığını belirtti.
http://www.milliyet.com.tr/2006/04/12/son/sonsiy09.asp