Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

İlköğretimde internetle kayıt dönemi

Ben çok sevindim,umarım amacına ulaşır.

Milli Eğitim Bakanlığı, okul kayıtlarında zorla bağış alınmasının önüne geçmek için internetten yararlanacak.
    İlköğretim okullarına 1 haziranda başlayacak kayıtlar, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Adana'da internet üzerinden alınacak.
    Bu amaçla özel olarak oluşturulan bilgisayar programıyla, bir okula kayıt yaptıracak çocukların isimleri, ikametlerinin okula yakınlığına göre belirlenecek ve internetten ilan edilecek.
    Böylece, velilere kayıtlarda kolaylık sağlanacak. Sistemde Yüksek Seçim Kurulu'nun kayıtları esas alınacak.
    İnternetten kayıt projesi şu anda sadece ilköğretim okullarında uygulanacak. Sistem daha sonra tüm illere yaygınlaştırılacak.

İstanbul'da daha kolay
    Projenin teknik altyapısını yürüten Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, projenin İstanbul'da uygulanmasının diğer pilot illere göre daha kolay olacağını söyledi.
    Kendi birimlerinin sadece teknik altyapıyı sağlamaya çalıştığını ifade eden Aktürk, ''örneğin Ankara'da Sarar İlköğretim Okulu'nu ele alalım. Etrafında neredeyse konut yok. Hep işyeri, mağazalar bulunuyor. Bu okula Sincan'dan, Kayaş'tan öğrenci geliyor. Buraya nasıl öğrenci alınacağının kuralını kaymakamlık koyacak'' diye konuştu.
    Bir okulun kayıtlar döneminde kontenjanının dolmaması veya yetmemesi durumunda nasıl bir yol izleneceğini Aktürk, ''bunun da kuralları olacak. O okula ön kayıt yaptıran insanlar asıl kayıtlarını yaptırmamışsa boş kalan kontenjan kadar öğrenci kayıt yaptırabilir. Bu da okul müdürünün inisiyatifine bırakılmayacak'' şeklinde anlattı.
    Aktürk, bu sistemin liseler için de uygulanıp uygulanmayacağının henüz belli olmadığını belirtti.

http://www.milliyet.com.tr/2006/04/12/son/sonsiy09.asp

Re: İlköğretimde internetle kayıt dönemi

zorla bağış diyenlere sormak istiyorum ne yardım ediyolar okullara

ya da okullar açılınca ne listesi istiyolar ne kadar bağış topladınız diye

sistem ne biliyomusunuz halka bangır bangır bağış yapmayın deyip okullarada ne koparırsanız koparın kardeşim benden size fayda yok zihniyeti

tamam iyi güzel de mesela benim evime en yakın devlet okulu içler acısı bir okul büyük konuşmayayı ama hayatta düşünmem o zaman tüm devlet okullarını aynı kaliteye getirmeleri lazım yoksa yine bağış yine bağış

Tülin-Hazar yazdı:
    tamam iyi güzel de mesela benim evime en yakın devlet okulu içler acısı bir okul büyük konuşmayayı ama hayatta düşünmem o zaman tüm devlet okullarını aynı kaliteye getirmeleri lazım yoksa yine bağış yine bağış
    + 1 Tülin..

Mahallemizin bağlı olduğu okulu görseniz, okul demeye bin şahit lazım.. Muhtarımız bile kendi ağzıyla " ben bile çocuğumu bu okula göndermem" diyorsa düşünün artık gerisini..

Önce devlet okullarının kalitesini düzeltsinler..

öğretmen arkladaşalrımız da bu konuda cevap verir ama ben işin para kaynağı okul aile birliği olarak yorumumu yazayım

devletten okullara hiççç bişi yok

sene başından beri daha yeni hizmetli verdi devlet meuru 9 da gelir beşte giderim zihniyetin de okul ne zaman temizlenecek ya da 3 katlı okula tek görevli yeter mi?

kalan iki hizmetlinin maaşı nerden karşılanacak ?

yeni sistemi biliyosunuz sürekli fotokopi çekiliyo bu ay biizm okulun sırf fotokopi makinalarına yaptığı masraf 550 YTL kim karşılayacak

evet keşke hükümet adam gibi bi hükümet olsada (valla siyaet olsun diye yazmıyorum) tüm okullar aynı standarta getirilse

ama yapmıyolarsa da devlet okulu kardeşim ben beş kuruş vermem enayimiyim diyen zihniyeti de kınıyorum

aylin_İleri yazdı:

ama yapmıyolarsa da devlet okulu kardeşim ben beş kuruş vermem enayimiyim diyen zihniyeti de kınıyorum

aynen katılıyorum arkadaşım asıl sorun burada bence nolmuş
    yani okulun bazı ihtiyaçlarına veliler de ortak olsa

okulun tuvaleti korkunç mesela okul diyorki paramız yok gelin elbirliği ile yaptıralım veli diyorki bana ne devler ödesin ya salak adam orda okuyan senin çocuğun sonra o çocuk hepatit olur hooop yine devlet suçlu

tamam devlet de yetersiz kalıyor kabul ama nolur biraz elin cebine girse kıyamet mi kopar kahveye gipip orda kumar okey falan oynamasını bilirler ama

ama bu nokta da ortaya hayat bilgisindeki müdür gibi fırsatçı müdürler çıkıyor di mi

ay ne bileyim sinirlendiğim bir konu bu galiba

yani 2 ucu b.. lu değnek