1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

ŞİDDET ŞİDDET DİYORUZ DA NE YAPIYORUZ.?

Arkadaşlar forumlara bakıyorum da en fazla bahsedilen şey okullarda ya da sokakta şiddet. Şiddet ama yaş oranları küçük olan çocuklardaki şiddet eğiliminden bahsediyoruz.
    İyi güzel konular açılıyor ediliyor.
    Peki bunun için ne yapıyoruz?
    cevap hiçbirşey değil mi. sadece yazıyoruz kendi aramızda sonra yeni bir şiddet olayı olana kadar konu öyle kalıyor.
    Ben sizlerden fikir bekliyorum.
    Bu konularla ilgili sivil toplum olaraktan ne yapmamız gerekiyor. Ve neleri yapabiliriz.
    İki foruma da yazdım ama pek bir yorum da alamadım sizlerden.
    Okullarda polislerin görev almasına ne diyorsunuz.?
    Bununla ilgili hangi merciilere gidebiliriz?
    metrolarda güvenlik kontrollerinin arttırılması hatta güvenlik kontrollerinin polisler tarafından yapılmasına ne dersiniz.
    Arkadaşlar gidişatımızın iyi olmadığı şu günlerde can güvenliğimiz için neler yapabiliriz
    fikirlerinizi alayım lütfen.

2. Re: ŞİDDET ŞİDDET DİYORUZ DA NE YAPIYORUZ.?

Okullarda güvenlik personeli olması şart. Bu özel güvenlik şirketlerinden de sağlanabilir ki KIvanç'ın okulunda kapılarda güvenlik şirketinden elemanlar var ve orta bölümün öğrencilerini arayarak alıyorlarmış.

metroda arama nasıl yapılır bilemedim. Ama mesela bir kaç sene önce carrefoura kayınbirader silahla girdi aletler ötmedi ilginç değil mi?

ya da alışveriş merkezine girerken ötüyor ama gene de geçebiliyorsun...

bilemiyorum ki şahende, hiçbirşeyi 4/4 lük yapamıyoruz

Re: ŞİDDET ŞİDDET DİYORUZ DA NE YAPIYORUZ.?

Şimdi olaylar sıcak olduğu için emniyette ateşlendi..

Umarım bu gelişmeler yapılan işlerin devamı gelir..Bir kaç ayla sınırlı kalmaz..Okulların tamamında güvenlik kameraları var diye biliyorum ...Okul çevresinde polislerin olması neyi engelliycek ki .. Kafasına pis işler yapmayı koyan ille okul yakınıunda değil başka yerde de yapar bu eylemini

BENCE

mineciğim haklısın tabiki insanın aklında olmaya görsün bu gibi durumlar aklına koyarsa öyle böyle yine yapar.
    Fakat benim bahsettiğim şey küçük yaştaki çocukları bir şekilde caydırmak hatta korkutmaktır. Bu da ancak polisle ya da güvenlik görevlileri ile olabilir her daim asayişi sağlayabilirler okullarda . Ders olarak bir ekleme yapılabilir işte suç ve ceza gibi( kitap ismi gibim oldu ama ) yani çocukları bir şekilde şiddetin suç olduğunu cezası olduğunu küçük yaşta anlatan bir ders birşey ne biliyim işte olmalı diye düşünüyorum.
    Her anne baba bu eğitimi yeterli derecede vermiyor olabilir sen ben veriyoruz ama aklına bile gelmeyenler vardır belki. Sorunu yerinde çözmek lazım bu da okuldur ders eğitimi gibi hayatta kanunen neyin suç unsuru içerdiğini basit bir dille öğretilebilir diye düşünüyorum ben.
    metrolara gelince güvenlik görevlileri hiçbirşekilde arama yapmıyorlar. Bana denk gelmedi bu güne kadar akbilimi basıyorum ve geçiyorum o kadar. hergün yüzlerce binlerce insan girip çıkıyor metrolara. Önlem alınmalı bence hele ki bu gibi karışık günlerde.

Re: BENCE

İlla ülkemizde bir terör eylemi veya şiddet olayları başgösterince bu güvenlikler artıyo..Bunu sağlayan en başta bizi yöneten koltuklarında paşalar gibi oturan kişiler olmalı...Ülkenin sorunları belli neden kimse kılınıı bile kımıldatmıyo...

Acaba yukardaki kişilerin birinin canı yansa bu ülke ne hale gelir cidden merak ediyorum..O zaman görün siz güvenliği korumayı

Yapılabilecek tek şey var oda eğitim senin dediğin gibi..Okullardaki eğitimle kalınmamalı ama..Herkes çocuğuna birer fert olarak baktığı takdirde sorunda yaşanmaz..İnanın öyle çocuklar varkı senden benden çoğu insandan zekii..Yok sen çocuksun anlamazsın demek aile fertlerinin kaçışı olmamalı

mİNE

iŞTE MİNECİĞİM BENİM BAHSETTİĞİM ŞEY TAM OLARAK BU . KİMSE BAŞINA GELMEDEN KILINI KIMILDATMIYOR.
    BİZLER BAŞIMIZA BİRŞEY GELMEDEN BİRŞEYLER YAPMALIYIZ BİR KAMPANYA YAPMALIYIZ .YAZI HAZIRLAYIP TÜM TANIDIKLARIMIZA DA RİCA EDİP GEREKLİ YERLERE YOLLAMALIYIZ. BİRLİKTEN KUVVET DOĞARMIŞ. BEN MİLLİ EĞİTİME BİR YAZI GÖNDERDİM BİLE.
    OTURDUĞUMUZ YERDEN DE YAPABİLECEĞİMİZ ŞEYLER VAR.
    BU YÜZDEN HEPİNİZE DİYORUM Kİ GELİN TEPKİMİZİ İSTEKLERİMİZİ İLGİLİ YERLERE BİLDİRELİM.

Re: ŞİDDET ŞİDDET DİYORUZ DA NE YAPIYORUZ.?

mesela,kurtlar vadisi türündeki dizi,film gibi yapımları seyretmeyerek,seyrettirmeyerek başlayabiliriz işe.

Re: mİNE

Ablası

Herne yapılacaksa ben varım

Yeterki düzelsin herşey ama fikrimi sorarsan çok zor

Re: BENCE

Okullara polis de yeterli gelmiyecektir. Belki azaltabilirse, bu da bişey. Ben lisedeyken, okulun karşısında ki tostçuda, bir derste yanyana oturduğum bir çocuk, polis arabasının 5 metre uzağında birini bıçaklayarak ölümüne sebep oldu. Kaçmadı bile. Sonuçları kabullenmişti belli ki. Bence en etkili yöntem, okullarda çocukları şiddet karşıtı olarak bilinçlendirmek. Aileleri bilinçlendirmek. Şiddet, çevreden benimsenebildiği kadar, aileden de başlayabiliyor maalesef. Aileler çocuklarına şiddetin sonuçlarını tatlı dille anlatmalı, öyle de davranmalı.

HAMDİ BEY

SEYRETTİRMEYEREK OLMAMALI BU BENCE BU DİZİYİ YAYINDAN KALDIRTMALIYIZ. BİZLER NE KADAR DİKKAT ETSEKDE EN OLMADIK YERDE DIŞARIDA EV OTURMASINDA KARŞIMIZA BU VE BUNUN GİBİ ABUK SABUK YAYINLAR ÇIKABİLİYOR.BUNA NE KADAR ENGEL OLABİLİYORUZ Kİ.
    BEN KENDİ ADIMA EVİMDE BİR KERE DAHİ İZLETTİRMEDİM EŞİM ÇOK İSTEMESİNE RAĞMEN O DA İZLEYEMEDİ. çOCUK DOĞDUKTAN SONRA TELEVOLELERİ BİLE KAPATTIK AMAN DİYE.BU KADAR DİKKAT EDİYORUM BUNA RAĞMEN KANAL DEĞİŞTİRİRKEN BİR ANLIK BİR GÖRÜNTÜ BİLE YETİYOR ÇOCUK İÇİN O KADAR ÇABUK ALGILAYIP O KADAR ÇOK SORU SORUYORLAR Kİ.
    RTÜK NE İŞE YARIYOR ONUDA ANLAMIYORUM SADECE EROTİK KANALLARI MI TEHLİKE OLARAK GÖRÜYORLAR BİLMİYORUM. MEHMET ALİ'NİN PROGRAMI İÇİN DE RTÜK'E YAZI GÖNDERDİK NE OLDU PROGRAM HALA DEVAM EDİYOR ADAM BİR DE VERGİ REKORTMENİ OLDU .