1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 33 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Çocuklarınıza 'cinsel eğitim' vermeye ne zaman başladınız?

Bizim Alev bütün çocuklar gibi çok meraklı. Kendisiyle, sohbet edebilecek olgunluğa erdiğinden bu yana, her konuda konuşuyoruz. Gebe kadınların karınlarında bebek olduğunu çoktandır biliyor. Kendi vücudunu iyi tanıyor, erkek çocuklarıyla arasındaki farkı da anlamış durumda. Yuvada uygun dille anlatmışlar, açıklamışlar.

Dün akşamüstü babası üniversitede seminerdeyken, ikimiz oturmuş oyun oynuyorduk. Ben haberleri izlemek üzere televizyonu açtım, ancak diğer kanalda ceninin anne karnındaki gelişimini ve doğumu anlatan bir program varmış. Alev, annesinin karnındaki bebeği görünce çok sevindi, kanalı değiştirmeme izin vermedi. Programın saati de uygun olduğundan, ben çocuğun izlemesinde bir sakınca görmedim. Bizim bıcırık dikkatle ve şevkat dolu duygularla izledi. Bebekle ilgili bir dolu soru sordu. Anlayacağı bir dille yanıtladım. Sıra doğuma geldi! İşte, bu noktada Alev'cik büyük bir şaşkınlığa, hayrete düştü. Programdaki bebek normal yolla doğuyordu, sezaryenle değil! Oysa, Alev kendisinin nasıl doğduğunu sorduğunda, bizden aldığı yanıt, benim karnımın kesilerek çıkartılmasıydı. Televizyondaki doğumu sonuna değim izledi, gözleri faltaşı gibi açık olarak. Sonra, 'Iyyyk, öööö! Baksana, bebek nerden doğuyor! Ben öyle doğmak istemezdim, ufff, çok iğrenç!' diye bastı yaygarayı. 'Yok, kızım, zaten sen öyle doğmak istemediğin için benim karnımı keserek seni dışarı çıkarttılar, sen doğum kanalından geçmedin, korkma,' diyerek yatıştırdım. Bizimki birazcık rahatladı. Normal doğumun iğrenç olmadığını, bebeklerin normalde o yolla dünyaya çıktıklarını süsleye püsleye anlattım. Yine de bizimki sezaryenle dünyaya gelmiş olmaktan çok hoşnuttu. Babası eve gelir gelmez, gördüklerini anlattı. Allahtan, eşim de benimkinden farklı yaklaşmadı konuya, doğal davrandı.

Sabah yuvaya gitmek üzere hazırlanırken, yine doğum konusunu açtı. 'Anne, ben şimdi oramdan bebek mi çıkartacağım?' diye kaygı dolu bir ifadeyle sordu. Babası da, ben de, kendisinin çocuk olduğunu, ancak erişkin olunca çocuk sahibi olabileceğini, bu konuları kafasına fazla takmamasını söyledik sakin bir tonla. Ardından, 'Bugün yuvada arkadaşlarıma sorayım bari, bakalım onlar nasıl çıkmışlar dünyaya,' demesin mi! Jyrki hemen atıldı, 'Alev, bu tür konular özeldir, herkese, heryerde sorulmaz!' Alev'in karşılığı çok iyiydi: 'Ama o zaman neden televizyonda gösterdiler?' Bizim Jyrki kıpkırmızı tabii. Alev'i yuvaya bırakırken öğretmeni uyaracaktı, Alev bugün bombalar patlatabilir, diye!

Re: Çocuklarınıza 'cinsel eğitim' vermeye ne zaman başladınız?

bzi başlamadan bitirdik..

tv bizim yerimize halletti

Dafnenin soruları 5 yaşlarında falan başladı.
    o sıralar benim evdeki doğum kitabımı bulmuş resimli...haliyle oturup anlattım.kafasında pek soru işareti kalmadı..
    ama daha seksi anlayacak yaşta olmadığından yaşına göre anlattım tabi

Mine'cim,

Bu gidişle bizim de fazla bir eğitim vermemize gerek kalmayacak galiba. Ben normal doğumla, sezaryen arasındaki farkı öğrendiğimde sekiz yaşındaydım; Alev benim yarı yaşımdan da küçük!

4. Re: Çocuklarınıza 'cinsel eğitim' vermeye ne zaman başladınız?

kübracım. sorunun tam cevabı bizim için "nezaman soru sormaya başlarsa".
    tuğcanda bize sordukça anlayacağı şekilde yanıtlar vererek eğitmek oldu.biz normal doğum izlemedikleri için şanslıyız.karnım kesilerek çıktı.ameliyat izini de gördüğü için problem olmadı. biz babamın sperminin annenin yumurtası ile nasıl birleştiğini açıklarken çok zorlanmıştık.
    ama şimdi herşeyi biliyor ve tuğberkede o açıklar,eğitim verir diye umuyoruz.

ege konuşmaya ve anlamaya başladığı gün her konuyu cok rahat konuşabildim.
    hatta geçenlerde kardeş ve annenin karnında bebek olacağı konusunu bile aydınlattım , nasıl oraya girdiğine değinmeden , en son pazar akşamı babasına anlattı kardeşin nasıl doğacağını ve artık kardeşinin pipisinin kesilip düğün yapılacağından bahsediyor. nereden buluyor anlamıyorum bunları.
    mesela pazar günü egenin ısrarı üzerine ile birlikte duşa girdik , bende zaman zaman bunu egoşla yaptıgım için bir mahsurunu görmedim ve o gün erkek ile kız arasındaki farkı soruları ile tamamen çözmüş oldu
    yani canısı ben uzun zamandır her fırsatta anlatıyorum egoşa.makyaj yaparken o yapmak istediğinde bile

Ay beter bunlar yaaa....

Emre kac yasindaydi hatirlamiyorum, ama soru sormaya basladigi anda yasina uygun anlattim...

Hatta organlari dogru adi ile kullandim... Gecen yaz anneme, anneanne sen kizsin ve vajinan var dedi, annem kalp krizi geciriyordu

'Bu ne' adli bir kitap almisitim, ondan cok yararlandim...

haha haa cok tatli benim olgun alevcim
    valla hep derim erkekler birkac adim geriden geliyorlar(omur boyuda oyle ).
    bizimkinin tek derdi pipisinin niye daha buyuk olmadigindan ibaret
    ama oda takinti degil yani arada buyumus mu diye bakiyor o kadar
    bbc deki bebegin gelisimini anlatan belgeseli uzun zaman once beraber izledik ama dogum kismi yoktu onda.
    simdilik bebeklerin annesinin karninda buyudugunu,kizlarin ve erkeklerin farkli cinsel organlari oldugunu biliyor ve fazlasini sormuyor.
    haa bide vucudunun kisiye ozel oldugunu ,o izin vermedikce kimsenin anne baba da dahil dokunamayacagini ogrettik.

Blog Girişleri
    1

Bizimkinin sorulari gecen sene (3,5 yas) basladi...Sordukca yanitliyoruz...

keşke normal doğum bölümünü izlettirmeseydin, büyğklerin bile kolay kaldırabilecekleri bişey değil.

yildiz_ozd yazdı:
    keşke normal doğum bölümünü izlettirmeseydin, büyğklerin bile kolay kaldırabilecekleri bişey değil.
    İzletmeseydim, ilgisini daha çok çekecekti. Kafasında garip sorular oluşabilirdi. Belgeseli, çocukların da izleyebilecekleri bir saate koymuşlar, hatta belki de çocuklar özellikle izlesinler, diyeydi. Zaten yakın zamanda yuvada birçok noktaya değinirler cinsellikle ilgili olarak. Burada açık açık konuşulur bu konular. Biz kapalı kalırsak, çocuğumuzun güveni sarsılır bize.